Vyfotil jsem dnes dva přelety vojenskáho letadla, jen přesně nevím co je to za typ. Znám a často vidím Galaxky C-17 a C-5 ale tohle bude něco jiného... Je zajímavé že dnes jsem těchto přeletů pozoroval v dopoledních hodinách asi 7 a taková hustota přeletů není tak častá... Zdá se mi ale že jde o USAF.
Vložím fotografii z druhého přeletu. Všechny letadla byla dost vysoko (odhaduji tak 13-14km) a zaostřeno jsem měl na h***o >:( Navíc se vojáci opravdu špatně fotí vzhledem k jejich nástřiku a nemluvně o focení v oparu...
tygerstyle: ten formulovej etihad je parádička. kurňa proč já musím dřepět v práci, když je takhle krásně. Nevím odkud fotíš ale dneska ráno a dopoledne v koridoru od VLM na ELMEK (UY444, UL726 a UL602) bylo také přeletadlováno vojenskou technikou. Z okna a bez dalekohledu se nadalo určit co to je, ale dle čar si myslím, že hodně C17 a možná i nějaká C5 a 747.
CANON EOS 5D, 70 - 200, Sky-Watcher Star Adventurer
Dík, ale popravdě asi koupím Barlow 2x protože ty detaily v primáru nejsou tak jak jsem si představoval před pořízením dobsona 200/1200. Fotím z Velkých Bílovic na jihu Moravy, a popravdě ani nevím z hlavy jaké koridory mě křižují... Jsem marod takže pro mne sváteční a jediné všední dny kdy mohu fotit >:( C-17 bylo dnes hafo a pár C-5 taky...
Jasně to je ono, stratotanker. Tady je pár obrázků http://www.airliners.net/search/photo.s ... ersion=6.0
Jižní Morava - přelety z JV na SZ - tak to jsme na stejné lajně
Edit: předpokládám ale, že ten Etihad letěl obráceně
Právě na východ bereš Frankfurt a ten já nevidím, mám ho cca 70km jižně (cca Plzeň - Mikulov) a já beru opačný směr (Hodonín - Beroun). Tu jižní trasu závidím tam chodí pěkné kousky včetně doubledeckerů a pěkná carga
PS: zrovna ti tam jedna 747 BA valí
tygerstyle, máš to fakt vymakané. Či už som ti to písal? Ale fakt, pekne si sa rozbehol .
Ricku moc dík, každá chvála potěší hlavně v začátcích, já vlastně čekal čtvrt roku jenom na dobsona a teď ještě scháním 2" Barlow 2x a pak chci teprve rozjet Neříkám že ty fotky jsou uplně zlé ale spokojený zatím nejsem