Zdravím chci se zeptat jestli má někdo tuto knihu a jestli ji moho používat k vyhledávání DSO objektu pri pozorovani a případne kde ji mohu sehnat předem děkuji za odpovědi
106E7C45-C933-4490-BD07-EEA3CC8C118E.jpeg (87.6 KiB) Zobrazeno 3299 x
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby Astrofotky
Kdyby se chtěl někdo podívat do historie, s komentáři v originálním latinském jazyce s českým překladem, pěkné dílko od Iohanna de Sacrobosco, které se používalo k výuce stovky let.
Zdravim vsechny nadsence astronomie, kosmonautiky a ved podobnych!
Chtel bych se zeptat, zda-li byste mi nekdo neporadil, za 1) ucebnici astronomie, ucebnici kosmonautiky. Za 2) knihu o astronomii, knihu o kosmonatice.
Dekuji.
Ahoj.Najde se někdo, kdo by poradil kde sehnat knihu od pana Zdeňka Řehoře -Praktická astronomická optika v tištěné podobě?Vím,že byla vytištěna v omezeném počtu. Projel jsem net i antikvariáty a nikde nic.Kdyby náhodou někdo z majitelů chtěl poslat dále,rád odkoupím.
N150f5 eq5...kk ES2"...okulary ES 82/68°...Lumicon UHC,OIII ...
Zkus napsat přímo panu Řehořovi, omezené množství měl u sebe, možná ještě má - mně ji takto poslal tištěnou.
Kontakt najdeš tady (tohle mi poslala po dotazu přímo univerzita): https://www.upol.cz/kontakty/vyhledavan ... udent%5D=0
jinand: Co se "knihy o astronomii týče", tak já bych doporučil Vesmír, jaký je od Jiřího Grygara (1997, některé věci už nejsou aktuální) a nebo Jak vznikal svět od Petra Kulhánka z roku 2019, tedy prakticky tu nejaktuálnější popularizaci, co můžeš sehnat. Nenech se zmást názvem, není to jen o vzniku vesmíru, ale o vesmíru jako takovém.