NEAT

Pozorování Slunce, Měsíce, planet, planetek, komet, meteorických rojů, atd.
Odpovědět
Luky

NEAT

Příspěvek od Luky »

No zase je na druhou stranu dobry, zes ji vubec zachytil - ja jsem si od tech mych fotek moc nesliboval a cekal jsem neco podobneho.. Nakonec jsem ji tam dostal i s ohonem, za coz jsem moc rad!

Jinak je to teda Q4, nikoli Q1 (jen pro uplnost) ;)
vasek

NEAT

Příspěvek od vasek »

Luky napsal: Jinak je to teda Q4, nikoli Q1 (jen pro uplnost)  ;)Jejda, chybička se vloudila... Dík za upozornění :hi:
T.o.m

NEAT

Příspěvek od T.o.m »

Tak tady je ještě jeden snímek Q4ky. Je to cca půlhodinová expozice na Kodak Ektachrome, teleobjektiv Rubinar f500, v Havlíčkově Brodě.
http://www.sweb.cz/dolejsitomas/

Zkoušel jsem z toho vytáhnout co se dalo, ale nejsem v tom zběhlý, takže nic moc. Ještě je zvláštní, že když si otevřete ten soubor 6.eps - ve Photoshopu, tak tam je vidět daleko více, ale když se to pustí v nějakém prohlížeči, tak se to nějak ztmaví. Nevíte někdo, jak to? (popř. jak z toho víc vytáhnout?).
Tom :hi:
Luky

NEAT

Příspěvek od Luky »

Ahoj
No ja nevim.. Nic hezkeho jsem s tim nevymyslel. Ale zjistil jsem, ze kdyz se da kontrast temer naplno, tak to sice vypada hnusne, ale znacne se prodlouzi ohon!

http://www.astro-web.info/sdileni/Tom.jpg ;)
T.o.m

NEAT

Příspěvek od T.o.m »

Alespoň ten ohon je trochu vidět. Díky moc, při pohledu na diák proti světlu byl ten ohon ještě daleko delší, škoda jen, že po skenu ale i úpravách je tam tolik slabý...
Díky

PS: mám doma oskenovanou ještě jednu 20min fotku (šly hned po sobě), ale v Registaxu neumím, takže jsem je složit nemohl...
MaG
Kontaktovat uživatele:

NEAT

Příspěvek od MaG »

Je to zvláštní, ale přesně to jsem očekával, že jak píšeš na diáku je vidět ohon delší než na upraveném skenu. To je holt úděl... Snad z toho něco vytáhnou lepší lidi, doporučuji MMyse ;D
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
FunTomas

NEAT

Příspěvek od FunTomas »

T.o.m napsal: ...při pohledu na diák proti světlu byl ten ohon ještě daleko delší, škoda jen, že po skenu ale i úpravách je tam tolik slabý...AKy mas skener? Aku ma denzitu? To moze byt to limitujuce. Nedokaze mozno presvietit velmi huste casti diaku.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
MaG
Kontaktovat uživatele:

NEAT

Příspěvek od MaG »

Posilal to skenovat někam do labu, snad do Teplic... tak to s tím nic nenadělá, dokud to nebude moci dovést k tobě :-)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
FunTomas

NEAT

Příspěvek od FunTomas »

MaG napsal: Posilal to skenovat někam do labu, snad do Teplic... tak to s tím nic nenadělá, dokud to nebude moci dovést k tobě :-)No tak to kludne posli mne. Pokusim sa oskenovat to ako najlepsie sa bude dat.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
T.o.m

NEAT

Příspěvek od T.o.m »

Ahoj,

je to tak, posílal jsem to do Teplic. Při úpravách jsou na snímcích dokonce vidět takové ty svislé pruhy, takže to asi nebyl zrovna nejlepší skener - nevím, na čem to skenovali...
MMysovi jsem to již posílal, ale taky s tím nic nezmohl. Ten sken s tím ohonem prostě zatočil. Díky moc FunTomasovi za nabídku. Pesvo už mi to taky nabízel, tak se se s ním domluvím jestli by to zmáknul (nejsem si jistý, jak dlouho by to šlo poštou na Slovensko).

Díky vám moc za zájem, uvidíme, jestli se to zdaří naskenovat lépe.
igi

NEAT

Příspěvek od igi »

Poradte mi niekto, ako sa sem vkladaju obrazky ???
Myzer

NEAT

Příspěvek od Myzer »

igi napsal: Poradte mi niekto, ako sa sem vkladaju obrazky ???
Jednoducho povedane:

Napis adresu obrazka ;D /napr. http://www.myzer16.szm.sk/images/det.jpg/, potom ju celu vysviet a aplikuj ikonu v druhom riadku, 4 zlava - Vloz obrazek.

http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
igi

NEAT

Příspěvek od igi »

Ale ja chcem vlozit obrazok z disku, neni to na nete...
Myzer

NEAT

Příspěvek od Myzer »

Moje slabe informacne vedomosti  ;) mi hovoria, ze tak to nepojde v ziadnom pripade. Obrazok musis mat skopirovany na serveri, z disku ho urcite nevlozis.

Ak sa mylim, urcite ma niekto opravi. :)
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
T.o.m

NEAT

Příspěvek od T.o.m »

Z disku to nelze, musis to mit na nete...
Odpovědět