Povrch Měsíce - detaily
- milan kuhejda
Povrch Měsíce - detaily
nazdar kamarádi
po opravdu dlouhé době jsem včera a dneska vytáhl znovu nadobíčko a točil
po celou dobu jsem vaše snímky alespoň občas sledoval,máte je všíchni moc hezké,ale na focení jsem jaksi neměl čas,vykašlal jsem se na OSVČ,nechal se zaměstnat a v současnosti si dělám nanovo svářecký kurz MAG.
Doufám že jsem si ve svém životě konečně udělal pořádek a už nechci žít takový hektický život jako posledních 8 roků a budu mít konečně čas.
takže tady je výsledek z dneška,notorické známé oblasti našeho souseda,sestava stále stejná
z pozdravem Milan
po opravdu dlouhé době jsem včera a dneska vytáhl znovu nadobíčko a točil
po celou dobu jsem vaše snímky alespoň občas sledoval,máte je všíchni moc hezké,ale na focení jsem jaksi neměl čas,vykašlal jsem se na OSVČ,nechal se zaměstnat a v současnosti si dělám nanovo svářecký kurz MAG.
Doufám že jsem si ve svém životě konečně udělal pořádek a už nechci žít takový hektický život jako posledních 8 roků a budu mít konečně čas.
takže tady je výsledek z dneška,notorické známé oblasti našeho souseda,sestava stále stejná
z pozdravem Milan
Povrch Měsíce - detaily
Ahoj Milane jsem rád že budeš mít víc času na focení a že budeš mít větší klid a čas pro sebe a koníčky.Jiinak moc pěkné a detajlní snímky.Večer sem taky vytáhl nadobíčko no už byla vysoka oblačnost a nebyly dobré podmínky na focení tak sem jen koukl a šel domů.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Doufám, že někdo fotil Lamont. To byl poslední - již průměrný seeing.
Do jednoho videa se mi zamotalo 1000 framů tohoto detailu.
Do jednoho videa se mi zamotalo 1000 framů tohoto detailu.
Lectorem iustus...
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Z posledního pozorování jsem si dovolil ještě jednu mozaiku známé kráterové trojice.
Jelikož zatím nebudu plevelit tady to vlákno dál, posílám to na Astrofotky.
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=C ... 151553.png
Jelikož zatím nebudu plevelit tady to vlákno dál, posílám to na Astrofotky.
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=C ... 151553.png
Lectorem iustus...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Super práca, ako pohľa z Apolla. Už len vybrať pristávacie miesto 
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Díky za koment.
Mám z toho celkem radost... Tahle oblast byla pro mě totiž zakletá. Zkusil jsem to trošku znásilnit, víc než je u mě obvyklé. Ale pořád se to dá
Mám z toho celkem radost... Tahle oblast byla pro mě totiž zakletá. Zkusil jsem to trošku znásilnit, víc než je u mě obvyklé. Ale pořád se to dá
Lectorem iustus...
- KpS
- Věk: 79
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Takové zpracování se mi líbí. Je vidět, že planetární newton je perfektní. Čím je protažené ohnisko?
Karel
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Tak na každém monitoru to zpracování u mě vypadá jinak, ale kdybych to měl řešit pořád, tak se asi zblázním. Teď bych to zpracoval zase jinak. Je to na hranici s artefaciálním šumem.
Protažené ohnisko je TV Powermatem 2,5 x, takže je údaj o ohnisku vlastně ne úplně přesný.
Protažené ohnisko je TV Powermatem 2,5 x, takže je údaj o ohnisku vlastně ne úplně přesný.
Lectorem iustus...
Povrch Měsíce - detaily
Mozajka ze dne 26,4,2015.N150/750,ASI120mc,červeny Hawk filtr,18mm orthoskopický okulár.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Velice pěkné s krásnými stíny. Jen to netradiční pojetí v zrcadlovém zobrazení bych vynechal 
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Povrch Měsíce - detaily
Je to moc pěkné a jemně zpracované Alexis 
Ale taky jsem už nějak postižený znalostí Měsíčních útvarů, že mi ten převrácený pohled nějak vadí.
(tím neřikám, že to musíš hned předělat)

Ale taky jsem už nějak postižený znalostí Měsíčních útvarů, že mi ten převrácený pohled nějak vadí.
(tím neřikám, že to musíš hned předělat)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Mě se líbí to apeninské pohoří.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Při tom jaký byl včera seeing - jediný detail na povrchu Měsíce. Opět jen test za denního světla. Na druhou část mozaiky už nebyli podmínky...
Technika obvyklá.
Technika obvyklá.
Lectorem iustus...