Jupiter
Jupiter 2010
To Andrej : držím palce a verím, že to časom bude lepšie.
Som v podobnej situácii, tiež som skúšal prvýkrát Jupitera afokálne s Makom 102/1300 a kompaktom Canon SX200. Nerobil som video, len som skúšal foto s maximálnym zoomom 12x cez 25mm okulár. Je to celkom adrenalínová zábava a chce to poriadne nervy - fotím z AZ montáže typu homemade, takže každú chvíľu treba opraviť polohu, využitá je len stredná časť snímača a aby záber nebol roztrasený dávam to na samospúšť 2 sekundy. Občas kým to nastavím a spustím, objekt je mimo záber . Úspešnosť je tak 10-20%.
Jeden "úspešný" sem dávam na ukážku.
http://members.marticonet.sk/jmazari/as ... upiter.jpg
Jupiter bol ešte nízko nad obzorom a vidno aj farebnú chybu celej zostavy - fotené 1.9.2011 o 23:42.
Som v podobnej situácii, tiež som skúšal prvýkrát Jupitera afokálne s Makom 102/1300 a kompaktom Canon SX200. Nerobil som video, len som skúšal foto s maximálnym zoomom 12x cez 25mm okulár. Je to celkom adrenalínová zábava a chce to poriadne nervy - fotím z AZ montáže typu homemade, takže každú chvíľu treba opraviť polohu, využitá je len stredná časť snímača a aby záber nebol roztrasený dávam to na samospúšť 2 sekundy. Občas kým to nastavím a spustím, objekt je mimo záber . Úspešnosť je tak 10-20%.
Jeden "úspešný" sem dávam na ukážku.
http://members.marticonet.sk/jmazari/as ... upiter.jpg
Jupiter bol ešte nízko nad obzorom a vidno aj farebnú chybu celej zostavy - fotené 1.9.2011 o 23:42.
trieder 12x34, Theo 10 (55/130mm ?), MAK SW 102/1300mm, Celestron 10x50
okuláre set 25mm a 10mm, 32 mm
Canon PowerShot SX200 IS + CHDK, ASI 120MC
EQ-5 + AstroEQ ,
okuláre set 25mm a 10mm, 32 mm
Canon PowerShot SX200 IS + CHDK, ASI 120MC
EQ-5 + AstroEQ ,
- Andrej
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
freex
Ak by sa ti chcelo, mohol by si sa ešte raz skúsiť Rád by som videl, čo by sa s ňou ešte dalo robiť.
IvanM
Tá moja fotka bola robená keď už končil Jupík, teraz je najlepší čas na najlepšie fotky, tak držím palce. Ja sa budem pokúšať tiež niečo spraviť teraz, kým sú podmienky dobré
Ak by sa ti chcelo, mohol by si sa ešte raz skúsiť Rád by som videl, čo by sa s ňou ešte dalo robiť.
IvanM
Tá moja fotka bola robená keď už končil Jupík, teraz je najlepší čas na najlepšie fotky, tak držím palce. Ja sa budem pokúšať tiež niečo spraviť teraz, kým sú podmienky dobré

Lunt LS50THa/B600 | Sky-Watcher Evostar 72ED | Celestron SkyMaster 12x60 | Celestron AstroMaster 114/1000 | ZWO Seestar S50
https://www.astroandy.sk
https://www.astroandy.sk
Jupiter 2011-2012
Mitovka ako to robiš že máš stále taký dobrý seeing na také zv. ? 

Sky Watcher Newton 8" ,refraktor 50 f/3 (vlastná výroba), trieder MLC 8x40
Jupiter 2011-2012
Mito,ale ty už máš přenormováno.Takovou vysokou laťku jsem tu nečekal!Ale krásně se na to dívá.Kdy že začneš jezdit školit planetárníky...? 
T.

T.
refr. 70/700 mm,tri 10 x 50,SW 200/1000 mm,ASI 120 mc,ASI 224 mc,ASI 294 mc
https://www.youtube.com/channel/UCIRCDX ... a2rTCn8vKg
https://www.youtube.com/channel/UCIRCDX ... a2rTCn8vKg
Jupiter 2011-2012
Díky chlapi.
Ono veľmi nie je čo školiť, neviem si predstaviť čo by som k planetárnej fotografii vedel povedať na dlhšie ako 10 minút. Proste treba poľovať na dobrý seeing a vylúčiť čo najviac ostatné faktory.
Ono veľmi nie je čo školiť, neviem si predstaviť čo by som k planetárnej fotografii vedel povedať na dlhšie ako 10 minút. Proste treba poľovať na dobrý seeing a vylúčiť čo najviac ostatné faktory.
mitovka
- KpS
- Věk: 79
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2011-2012
Výhled na Jupitera z lodžie bych už měl, jen to počasí... A tak ještě z dovolené je avi obsahující 25 snímků přes R filtr s krokem 48s. Celkem 20 minut rotace. Ze tří nejlepších jsem složil tento výsledek:
Karel
Jupiter 2011-2012
Díky chlapi.
Mitovka: Sprav jednoduchy postup, cim a ako snimas, a ako potom spracujes (nastavenia atd.). Myslim, ze sa kazdy potesi a budeme mat zaklad na prenasledovanie, aj ked mas taky neskutocny naskok...
(Ak to tu niekde je, tak ma nekamenujte a zanavigujte... Dik.)
Mitovka: Sprav jednoduchy postup, cim a ako snimas, a ako potom spracujes (nastavenia atd.). Myslim, ze sa kazdy potesi a budeme mat zaklad na prenasledovanie, aj ked mas taky neskutocny naskok...

(Ak to tu niekde je, tak ma nekamenujte a zanavigujte... Dik.)
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
- KpS
- Věk: 79
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2011-2012
mitovka: Z mého předchozího příspěvku asi není moc jasné, co vlastně prezentuji. AVI natočené na DsD přes R filtr je dlouhé 20 minut a má 22 GB. To jsem rozstříhal na 25 úseků délky 48 sec a každý z nich zpracoval do jednoho snímku. Pro jejich animaci jsem použil avi, které je sice ztrátové, ale mnohokrát kratší, než by byl animovaný gif. Je vidět, že seeing byl dost proměnlivý a i v nejlepších úsecích jen průměrný. Nakonec jsem vzal tři nejlepší snímky, krajní z nich pootočil na čas prostředního a složil. Výsledek je v #285.
Karel
Jupiter 2011-2012
to KpS: Všetko je už jasné, môj problém bol v tom, že si príspevky čítam vo vlákne "recent" a tam sa slová za ktorými sa skrýva link hrubo nezvýrazňujú. Takže som si nevšimol že slovo avi je zároveň link.
to ivanmsk: Začal som si vyrábať takú "stránku" na estranky.sk a ak bude par dni škarede a zaroven budem mať trochu čas tak tam doplním aj údaje o mojej snímacej technike a postup spracovania. (Trochu sa zmenil od doby čo už nesnímam s webkou). No momentálne nič nestíham...
to ivanmsk: Začal som si vyrábať takú "stránku" na estranky.sk a ak bude par dni škarede a zaroven budem mať trochu čas tak tam doplním aj údaje o mojej snímacej technike a postup spracovania. (Trochu sa zmenil od doby čo už nesnímam s webkou). No momentálne nič nestíham...
mitovka
- SIRIUS_758
Jupiter 2011-2012
Krásné fotky..

Nad ránem jsem měl na balkóně výborný seeing ( chvílemi to bylo téměř dokonalé, krásné kotoučky měsíčků ), pozoroval jsem od čtyř do šesté, mezitím udělal i pár fotek, poté, co kolem páté vyšla GRS. Snímek je pořízen DSLR zrcadlovkou v ohnisku MAKa 180 prodlouženého TV Powermatem 2,5 x. Jak u mne zvykem, jedinou expozicí ( ale natočil jsem i nějaká videa, vypadají moc pěkně..Ale to bych musel mít čas a nastudovat, co s tím.. )
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2011-2012
Miluju tvoje singlšoty. Způsob, jakým to zachytí Jupiter i s měsíčky je perfektní. Detaily prakticky odpovídají pohledu okem což?
Počasí zdar.
Počasí zdar.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
- SIRIUS_758
Jupiter 2011-2012
Děkuji Martine !
Právě že těch podrobností je okem vidět daleko víc..I na to, že je to "singlšot", je tam pořád rezerva, a to v chodu mé montáže ( 1/2 sec. je dlouhá doba.. ). To, co je na fotce, bych včera musel vidět v ED80. V mém MAKu je přeci jen vidět víc podrobností, než v mé ED100, zvlášť za takovéhoto nadprůměr. seeingu. Včera byly krásně vidět tenké jemné pásy a místy i "kudrlinky", i když jsem měl problém s barevným rozlišením detailů na disku, které mi připadalo včera méně výrazné, než jindy. Potvrzuje to i fotografie, kde saturací nejde skoro nic zvýraznit.
Právě že těch podrobností je okem vidět daleko víc..I na to, že je to "singlšot", je tam pořád rezerva, a to v chodu mé montáže ( 1/2 sec. je dlouhá doba.. ). To, co je na fotce, bych včera musel vidět v ED80. V mém MAKu je přeci jen vidět víc podrobností, než v mé ED100, zvlášť za takovéhoto nadprůměr. seeingu. Včera byly krásně vidět tenké jemné pásy a místy i "kudrlinky", i když jsem měl problém s barevným rozlišením detailů na disku, které mi připadalo včera méně výrazné, než jindy. Potvrzuje to i fotografie, kde saturací nejde skoro nic zvýraznit.
Jupiter 2011-2012
Moc pekné singleshoty. Dúfam že Váš výborný seeing sa dostane túto noc nado mňa.
mitovka
Jupiter 2011-2012
Tak ma ten dobrý seeing minul, ráno dosť mizéria. Tak som si spravil aspoň jednu náladovku v 4m ohnisku:
mitovka
mitovka
mitovka