Fotky Měsíce

Astronomické snímky pořízené členy našeho fóra, upozornění na nové snímky objektů, odkazy...
Odpovědět
biker.fm
Věk: 57
Kontaktovat uživatele:

Re: Fotky Měsíce

Příspěvek od biker.fm »

petrbxd píše:Měsíc den před úplňkem. 8.3.2020, APM 140/980, ASI2600MC. Jeden snímek
Obrázek
Moc pekna fotka. Libi se mi ta "prirozena ostrost" i kdyz mam pocit, neni leva strana trosicku ostrejsi nez prava ? Ale to uz asi zachazim az do extremu...
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
petrbxd
Věk: 62

Příspěvek od petrbxd »

Ano. Je to možné. Levá strana - kde jsou krátery výrazné, jsem umístil do středu obrazu. Pravá strana byla blízko okraje. Foceno bez reduktoru.
petrbxd
Věk: 62

Příspěvek od petrbxd »

Vyměnil jsem původní fotografii, za snímek poskládaný z 25 snímků v PSS . Ostrost se nepatrně zlepšila. Hledám způsob jak sloučit více video souborů ve formátu .ser do jednoho.
proky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proky »

Pěkný snímek, ke skládání SER souborů můzeš použít např. Autostakkert.
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
hadak

Příspěvek od hadak »

Měsíc a slunce... Venuše
zbignieww
Věk: 83

Příspěvek od zbignieww »

Dnesni divadlo na obloze ... Videl jsem Starlinki, ISS a hlavnich akteru : Venuse, Mesic a Plejady
Jen kvuli takovym to momentkom stoji za to vyhybat se virovi, kdyz Princ Charles , ktery cely zivot ceka na korunu - konecne se ji dockal ;)

Obrázek
Aquarius chrape a Mesic s Venusi divaji se mu do okna ;) Sedm sestricek taky !

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Teprve kdyz jsem daval fotky, zjistil jsem , że na druhe fotce zachytily se Kuratka . Spolu s Mesicem a Venusi vytvari pravy uhel , kde planeta je wrcholem toho uhlu .Velmi mne to potesilo, podprumerneho
fotice !
Cassegrain GSO 6", TS APO 102/f.7 na FPl 53, Spektiv 80/430, EQM-35 GoTo, AZ5,
AZ3-R Pronto, bino MaxBright II, Sky Master, PRO 15x70, Canon EOS 650 mod
http://www.zam.fme.vutbr.cz/~druck/Eclipse/index.htm
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Hadaku vyfotit Venuši ve dne to je slušný výkon takto širokoúhle. Včera večer byl teda strašný zákal, tak to docela šlo :-)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
hadak

Příspěvek od hadak »

Někde jsem četl že nejde vidět očima slunce a měsíc v zorném poli současně....ale včera jsem je viděl....tak jsem to vyfotil mobilem z okna a ta Venuše je jen malinká tečka nad měsícem, tady to asi moc nejde vidět ale zkušené oko ji najde :) .a když z nich vytvořim trojúhelník tak je téměř pravoúhlý.....včera to bylo úžasné podívání a k ránu byli tak krásně zbarvené díky tomu zákalu....
Naposledy upravil(a) hadak dne 29. 03. 2020, 12:37, celkem upraveno 1 x.
hadak

Příspěvek od hadak »

jedna z večera SWED80 Canon 450Dm CLS filtr....
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

hadak píše:Někde jsem četl že nejde vidět očima slunce a měsíc v zorném poli současně....ale včera jsem je viděl....tak jsem to vyfotil mobilem z okna a ta Venuše je jen malinká tečka nad měsícem, tady to asi moc nejde vidět ale zkušené oko ji najde :) ... včera to bylo úžasné podívání a k ránu byli tak krásně zbarvené díky tomu zákalu....a když z nich vytvořim trojúhelník tak je téměř pravoúhlý
Člověče, o čem to celé je ? Nemohl bys napsat jen obyčejné věty z kterých se dá poznat, o čem píšeš Co jsi viděl nad ránem ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
hadak

Příspěvek od hadak »

No jsme v tématu měsíc, tak se vyjadruji k měsíci, a protože byla i Venuše blízko tak používám množné číslo. :( .... Měsíc a Venuše....a fotka mobilem se týká i slunce...ano prohodil jsem při editaci dvě věty a je to matoucí, opraveno snad už to dává smysl.
MilAN

Příspěvek od MilAN »

hadak píše:....včera to bylo úžasné podívání a k ránu byli tak krásně zbarvené díky tomu zákalu....
Myslíš , že se dá z toho vyčíst, a čem píšeš ? Opravdu jsi k ránu viděl Slunce, Měsíc a Venuši ?
hadak

Příspěvek od hadak »

Milane pokud máš potřebu někoho prudit tak si dej panáka, logika věci snad je že nad ránem slunce asi vidět vedle měsíce nebude.... :D
MilAN

Příspěvek od MilAN »

To snad není pruzení. Píšeš o Venuši, Měsíci a Slunci a stále v téže větě : " .... a k ránu byli tak krásně zbarveni. "

Opravdu jsi přesvědčen, že někdo z té věty pochopí, o čem píšeš, když ani jeden z těch 3 objektů nad ránem není nad obzorem. ?
A to pomíjím češtinu ...
hadak

Příspěvek od hadak »

Že Tě to baví.....
Odpovědět