refraktor z Lidlu
Re: refraktor z Lidlu
Tak jsem si jeden Bresser 10x50 koupil.
Tady je male srovnani s mym starsim ruskym BPC 7x35. (jiny nemam a tak to nemam s cim porovnat).
Co se tyka barevne vady, tak se mi zda velmi podobna. Rusky BPC je vice ostry az do okraje.
Bresser ma u okraju zorneho pole nizsi ostrost, nepusobi to ale rusive.
Bresser ma vyrazne vetsi zdanlive zorne pole. Rekl bych i vice jak o ctvrtinu (prumeru).
Bresser je vice nachylny na polohu oka nez BPC.
Za tu cenu je to velmi slusne.
PS: Pozor prvni na ktery jsem sahl, tak byl vadny.
Pak jsem zkousel dalsi kousky a ty uz byli OK.
Risa7
Tady je male srovnani s mym starsim ruskym BPC 7x35. (jiny nemam a tak to nemam s cim porovnat).
Co se tyka barevne vady, tak se mi zda velmi podobna. Rusky BPC je vice ostry az do okraje.
Bresser ma u okraju zorneho pole nizsi ostrost, nepusobi to ale rusive.
Bresser ma vyrazne vetsi zdanlive zorne pole. Rekl bych i vice jak o ctvrtinu (prumeru).
Bresser je vice nachylny na polohu oka nez BPC.
Za tu cenu je to velmi slusne.
PS: Pozor prvni na ktery jsem sahl, tak byl vadny.
Pak jsem zkousel dalsi kousky a ty uz byli OK.
Risa7
refraktor z Lidlu
Uf a v kterém Lídlu jsi ho koupil ?
Mě ve dvou řekli že je dodavatel nedodal .
Na info lince Lídlu to samé - že je dodavatel nedodal a že je nemají nikde :-X
Mě ve dvou řekli že je dodavatel nedodal .
Na info lince Lídlu to samé - že je dodavatel nedodal a že je nemají nikde :-X
refraktor z Lidlu
Koupil jsem ho vcera ve Zline. Tady jsou 3 Lidly. Byl jsem tam kolem 15.00. V prvnim Lidlu uz byl jen jeden kus a ten byl vadny. Tak jsem jel do druheho Lidlu a tam byli asi 4 kusy. Asi to bylo hned pryc.
Pak tam meli nejaky maly asi 10x25 a tech tam bylo hodne, tak 30 ks.
Jinak ten 10x50 me docela prekvapil. Cekal jsem, ze bude horsi.
Risa7
Pak tam meli nejaky maly asi 10x25 a tech tam bylo hodne, tak 30 ks.
Jinak ten 10x50 me docela prekvapil. Cekal jsem, ze bude horsi.
Risa7
Re: refraktor z Lidlu
Ja som tiez kedysi pred rokom kupil tento trieder a mal zasroubovanu jednu cast cez zavit, bez problemov mi ho vsak vymenili. Je potrebne si ho pozorne pozriet 

refraktor z Lidlu
Zdravím,
taky se ke mně zatoulal Meade WETX 70 AT, trochu se probíral kdysi, před lety;), v tomto vláknu.
Zajímalo by mě, nevíte někdo jaký je potřeba kabel pro propojení s PC, ideálně i místo kde jej koupit:).
Dík za odpověď
taky se ke mně zatoulal Meade WETX 70 AT, trochu se probíral kdysi, před lety;), v tomto vláknu.
Zajímalo by mě, nevíte někdo jaký je potřeba kabel pro propojení s PC, ideálně i místo kde jej koupit:).
Dík za odpověď
refraktor z Lidlu
Podívej se na http://www.atc-astro.eu/Meade/ETX70/, tam myslím najdeš všechno, případně je možná i telefonická konzultace.
život chápu jako muzikál, pak se dá vydržet...
refraktor z Lidlu
Mám dotaz k majitelům Lídláčku 70/700. Mohl by mi ho někdo zvážit? Jedná se mi jen o holý tubus s výtahem a bez třmenů.
Jaký má průměr tubus, 70mm?
Díky..
Jaký má průměr tubus, 70mm?
Díky..
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.
refraktor z Lidlu
U sebe ho nemám ale pokud si správně pamatuju váží stejne jako můj triedr 15x70 tedy 1.25-1.5 kg průměr by měl napsat nekdo kdo jej má po ruce 

refraktor z Lidlu
Můj váži 1.2 Kg, průměr tubusu je něco málo nad 7 cm a rosnice má přes 11 cm.
refraktor z Lidlu
Ahoj Kami,
na svém lidlskopu 70/700 mm jsem měl objímky 80 mm od SW a ještě jsem musel použít po obvodě suchý zip, takže garantuji vnější průměr tubusu 77 - 78 mm.
Habl
na svém lidlskopu 70/700 mm jsem měl objímky 80 mm od SW a ještě jsem musel použít po obvodě suchý zip, takže garantuji vnější průměr tubusu 77 - 78 mm.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
refraktor z Lidlu
Ahoj,
zdravim vas vsechny. Jelikoz jsem naprosty novacek jak na tomto foru tak v oboru chtel bych se naucit alespon zakladni pozorovani, orientaci pomoci Lídlskopu ;D, ale jak jsem tady na foru jiz cetl a jak sam "duveruji" podobnym obchodum. Potreboval bych nejake rady, co presne prohlednout a kam kouknout jestli ten dany kus neni vadny.. Doufam, ze nejsem uplny levorucek, kdyz studuji technicke obory, ale necham si rad poradit.
predem diky mi. 8)
zdravim vas vsechny. Jelikoz jsem naprosty novacek jak na tomto foru tak v oboru chtel bych se naucit alespon zakladni pozorovani, orientaci pomoci Lídlskopu ;D, ale jak jsem tady na foru jiz cetl a jak sam "duveruji" podobnym obchodum. Potreboval bych nejake rady, co presne prohlednout a kam kouknout jestli ten dany kus neni vadny.. Doufam, ze nejsem uplny levorucek, kdyz studuji technicke obory, ale necham si rad poradit.
predem diky mi. 8)
refraktor z Lidlu
mi. napsal: Ahoj,
predem diky mi. 8)
Take te zdravim a vitam na astroforu
V Lidlu nebyvaji problemy s pripadnou vymenou zbozi, takze bych vzal krabici ktera bude nejmene otlucena a pomackana a zkontroloval to dukladne az doma. Nejprve prohledni jestli je v poradku po mechanicke strance - jestli neni nic zlomene nebo praskle (vcetne cocek), jestli jdou vsechny srouby utahnout i povolit. Optiku zkontroluj nejdriv na hvezde - namir dalekohled na stredne jasnou hvezdu pobliz zenitu (tj. primo nad hlavou) a dej tam nejvetsi zvetseni. Pokud bude vypadat jako malinka tecka, bez nejakych deformaci, tak je to dobre znameni. Potom se zkus podivat na Mesic (az bude vysoko na obloze) a vyzkousej vsechny okulary. Pokud bude obraz dobry a ostry, tak je dalekohled OK. Samozrejme ze dukladnym zkoumanim by se nasla spousta chyb, ale za ty penize...
predem diky mi. 8)
Take te zdravim a vitam na astroforu

V Lidlu nebyvaji problemy s pripadnou vymenou zbozi, takze bych vzal krabici ktera bude nejmene otlucena a pomackana a zkontroloval to dukladne az doma. Nejprve prohledni jestli je v poradku po mechanicke strance - jestli neni nic zlomene nebo praskle (vcetne cocek), jestli jdou vsechny srouby utahnout i povolit. Optiku zkontroluj nejdriv na hvezde - namir dalekohled na stredne jasnou hvezdu pobliz zenitu (tj. primo nad hlavou) a dej tam nejvetsi zvetseni. Pokud bude vypadat jako malinka tecka, bez nejakych deformaci, tak je to dobre znameni. Potom se zkus podivat na Mesic (az bude vysoko na obloze) a vyzkousej vsechny okulary. Pokud bude obraz dobry a ostry, tak je dalekohled OK. Samozrejme ze dukladnym zkoumanim by se nasla spousta chyb, ale za ty penize...
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
refraktor z Lidlu
Jo jo za ty penize to tady az moc chvalite;), proto jsem zvolil tento zacatek a uvidime jak moc budu schopen se do tohoto konciku zakousnout. A moc dekuji za vsechny rady, ktere me budou 100% uzitecne:-*.
.. ted uz jen doufam, ze me je nevyprodaj pred ocima
.. ted uz jen doufam, ze me je nevyprodaj pred ocima

refraktor z Lidlu
Voni zase mají Lídlskop?? Myslíte, že je to dobrá volba jako pointační dalekohled?
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
refraktor z Lidlu
grajda napsal: Voni zase mají Lídlskop?? Myslíte, že je to dobrá volba jako pointační dalekohled?
Ano Lidl je bude mit od ctvrtka 12.6 jen v techto regionech:
Benešov, Brandýs, Čáslav, Česká Lípa, Český Brod, Doksy, Frýdlant, Chlumec nad Cidlinou, Chrudim, Hav.Brod, Holice, Hostivice, Humpolec, Hradec Králové, Jaroměř, Jihlava, Jičín, Kolín, Liberec, Mělník, M. Boleslav, Náchod, Neratovice, , Nový Bor, Nová Paka, Nymburk, Pardubice, Pelhřimov, Praha, Rumburk, Rychnov n. Kněžnou, Říčany, Tanvald, Trutnov, Turnov, Vansdorf, Vlašim, Vrchlabí
* přiblížení 35 – 175x
* průměr objektivu 70 mm
* ohnisková vzdálenost 700 mm
* hledáček 6 x 30
* 3 okuláry 20/12/4 mm
* včetně příslušenství (inverzní čočky k pozemnímu pozorování, „Astro-Software“, navigátor „Star“ na CD-Romu, mapa měsíce)
* 5 let záruka
za 1490,-
Ano Lidl je bude mit od ctvrtka 12.6 jen v techto regionech:
Benešov, Brandýs, Čáslav, Česká Lípa, Český Brod, Doksy, Frýdlant, Chlumec nad Cidlinou, Chrudim, Hav.Brod, Holice, Hostivice, Humpolec, Hradec Králové, Jaroměř, Jihlava, Jičín, Kolín, Liberec, Mělník, M. Boleslav, Náchod, Neratovice, , Nový Bor, Nová Paka, Nymburk, Pardubice, Pelhřimov, Praha, Rumburk, Rychnov n. Kněžnou, Říčany, Tanvald, Trutnov, Turnov, Vansdorf, Vlašim, Vrchlabí
* přiblížení 35 – 175x
* průměr objektivu 70 mm
* ohnisková vzdálenost 700 mm
* hledáček 6 x 30
* 3 okuláry 20/12/4 mm
* včetně příslušenství (inverzní čočky k pozemnímu pozorování, „Astro-Software“, navigátor „Star“ na CD-Romu, mapa měsíce)
* 5 let záruka
za 1490,-