Nováčci se představují
Nováčci se představují
Rad by som sa predstavil aj ja :)Volam sa Robo, mam 23 rokov, o astronomiu sa zaujimam uz od roku 1997, ked som mal moznost vidiet na vlastne oci "velku kometu" ;)Na Astroforum chodim uz cca 5 rokov ziskavat informacie a rad by som sa teraz konecne aj o ne podelil. Pozorujem u nas na dedine oblohu svojim refraktorom GS 150/750 a Skymasterom 15x70. Kedze u nas tych zaujemcov o pozorovanie v dedine moc nie je, rad by som tu spoznal novych ludi, s ktorymi by sa dalo u nas v SR podniknut nejake pozorovanie. Prajem peknu oblohu! 

Celestron SkyMaster 15x70

Nováčci se představují
Rad by som sa predstavil aj ja :)Volam sa Robo, mam 23 rokov, o astronomiu sa zaujimam uz od roku 1997, ked som mal moznost vidiet na vlastne oci "velku kometu" ;)Na Astroforum chodim uz cca 5 rokov ziskavat informacie a rad by som sa teraz konecne aj o ne podelil. Pozorujem u nas na dedine oblohu svojim refraktorom GS 150/750 a Skymasterom 15x70. Kedze u nas tych zaujemcov o pozorovanie v dedine moc nie je, rad by som tu spoznal novych ludi, s ktorymi by sa dalo u nas v SR podniknut nejake pozorovanie. Prajem peknu oblohu! 
 Tesim sa ze je tu vela mladych nadsencov aj zo zapadu slovenska. Mas tam pri Trnave nejake dobry flek s dobrou tmou ? 

- Peter Polakovic

Nováčci se představují
Ahojte, aj ja sa hlasim zo zapadneho Slovenska, ale o ziadnej tme tu na okoli neviem 
Volam sa Peter, mam 45 rokov a povedal som si, ze je najvyssi cas si zacat plnit detske sny. Zacalo to s s ETX-70, potom C8N-GT a nakoniec som sa vrhol na fotografiu. Mam za sebou prve mesiace pokusov, omylov a slepych uliciek a konecne aj nejakych drobnych uspechov, ktore ma uprimne tesia.

Volam sa Peter, mam 45 rokov a povedal som si, ze je najvyssi cas si zacat plnit detske sny. Zacalo to s s ETX-70, potom C8N-GT a nakoniec som sa vrhol na fotografiu. Mam za sebou prve mesiace pokusov, omylov a slepych uliciek a konecne aj nejakych drobnych uspechov, ktore ma uprimne tesia.
GSO RC8, Takahashi FSQ85, Borg 77ED / ATIK VS60, ATIK  One9, SX H694 / Všetko na Mac OS X, domácnosť bez Windows 

Nováčci se představují
Ahoj! Volám sa Miro. O astronómiu sa zaujímam od detstva. Ešte stále si pamätám ako som videl prvý krát fotku galaxie sombrero v učebnici fyziky. Doslova ma nadchla. Lenže okrem toho ma zaujíma aj elektronika,ktorej astronómia musela časom ustúpiť(azda nemusím vysvetľovať prečo). A teraz,po vyštudovaní elektro sa môžem vrhnúť na astro  ::)  Zatiaľ mám iba malý triéder 10*32 ale,plánujem kúpiť dobsona sky watcher 10´´. Tiež som zo západného slovenska. A o zopár tmavých kútoch viem,aj za cenu menšieho výhľadu. Sú síce kus od ruky,ale to mi nevadí,keď že jeden taký kút je asi 1km za domom mojej priateľky.

Nováčci se představují
Zdravim vsechny na astroforu. Jmenuji se Martin a je mi 20 let. Pohled na nocni oblohu me fascinoval uz od malicka, ale az nyni bych si chtel koupit nejake "kukatko" a pozorovat vse pekne zblízka 
. Preji tmavou oblohu a dobry seeing 

Nováčci se představují
Tesim sa ze je tu vela mladych nadsencov aj zo zapadu slovenska. Mas tam pri Trnave nejake dobry flek s dobrou tmou ? Smiley
Tu v okoli Trnavy moc tmy nie je, ale co tak v okoli Karpat dalej od Bratislavy a Trnavy?

Tu v okoli Trnavy moc tmy nie je, ale co tak v okoli Karpat dalej od Bratislavy a Trnavy?
Celestron SkyMaster 15x70

- amil
 - Věk: 86
 - Kontaktovat uživatele:

Nováčci se představují
Zdravím všechny,jsem také  astro amatérem od r.1998 starší ročník /1939/Andrej Miloševič  z Bohouňovic I..Nejdříve jsem začal s pozorováními s manželkou Dobsonem300/F6 od p. Drbohlava což je úžasná podívaná a fotit jsem tehdá ani nechtěl.Chytlo mě to asi před 3 lety a koupil jsem
fotokomoru Newton-čočkovou 135mm/F4,2 /Drbohlav/a tak se sice snažím ale na výsledky teprve čekám.Internet mám asi měsíc a tak mi to nedalo se přihlásit abych získal vědomosti a kontakt s vámi všemi.Vzor pro mne byl a je MMys,který mi též modifikoval 350d.Pokusy nějáké mám ale neměl jsem dobrou montáž./Meade LDX500b/ s mot.pouze v rektascanci.Ted mám NEQ6Pro,tak uvidím.Osvětlení vesnic je hrůza.Fotím doma.S pozdravem Amil./www:fotovesmirmilosevic.estranky.cz/

fotokomoru Newton-čočkovou 135mm/F4,2 /Drbohlav/a tak se sice snažím ale na výsledky teprve čekám.Internet mám asi měsíc a tak mi to nedalo se přihlásit abych získal vědomosti a kontakt s vámi všemi.Vzor pro mne byl a je MMys,který mi též modifikoval 350d.Pokusy nějáké mám ale neměl jsem dobrou montáž./Meade LDX500b/ s mot.pouze v rektascanci.Ted mám NEQ6Pro,tak uvidím.Osvětlení vesnic je hrůza.Fotím doma.S pozdravem Amil./www:fotovesmirmilosevic.estranky.cz/
Dobson300/F6 Drbohlav,Newton fotokom. 135/F4,2 Drbohlav,N200/800 Drbohlav, dělostřel. binar 10x80 Meopta r.1956,Canon350Da,450Da Mmys,ASI 120 MM mini,point.60/240.
,NEQ6 Pro ,TV guid. MMys,
http://www.fotovesmirmilosevic.estranky.cz

,NEQ6 Pro ,TV guid. MMys,
http://www.fotovesmirmilosevic.estranky.cz
Nováčci se představují
amil: Vítej na AF 
To je dobře, že jsi se přihlásil do AF. Je tady pár lidí, co focení opravdu rozumí. Jejich rady se určitě hodí.
Tvůj první dalekohled byl ten Dobson?

To je dobře, že jsi se přihlásil do AF. Je tady pár lidí, co focení opravdu rozumí. Jejich rady se určitě hodí.
Tvůj první dalekohled byl ten Dobson?
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654   refraktor TS ED 102/714  triedr Nikon Monarch 7/  8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/

http://planety.g6.cz/
Nováčci se představují
Ahoj volam sa Peter, mam 26 r. a pochadzam z malej dedinky z vychodneho Slovenska. O astronomiu sa zaujimam uz asi 10 rokov - no az teraz to stoji fak za to. Mam 300ku dobson a som uplny zaciatocnik a pozoroval som len dvakrat (dobson mam este len dva tyzdne) objekty ako Jupiter a Mesiac. Vsetko co o pozorovani viem, viem z tohto fora, je fakt velmi uzitocne. Skvele mi tu pri kupe dalekohladu a prislusenstva poradili. Ako zaciatocnik som tu na fore uz mal par velmi blbych otazok a pripomienok, ale snazim sa najprv vela citat az potom sa pytat. (sorry admini) Zatial pozorujem sam, ale bol by som velmi rad keby som mal moznost si z niekym skusenejsim vyrazit von. V mojej dedinke a pravdepodobne aj v celom okrese sa tomuto nikto nevenuje a tak som v tom sam. Ak je niekto z vychodu a ma podobny problem prosim, ozvite sa. Budem velmi rad. AF si prechadzam uz asi rok, ale az teraz som objavil toto vlakno. 
Dakujem, s pozdravom Peter

Dakujem, s pozdravom Peter
sky-watcher 300 plnotubus, paracorr, uhc lumicon, panoptic 24, nagler 13, Explore Scientific 6,7 a 4,7 a kolimator...plossl hnusne setaky....

Nováčci se představují
Zdravím. Volám sa Denis, bývam v Leviciach (Slovensko) a mám 16r. Moje nadšenie pochádza možno čudne: najprv som prejavoval záujem o históriu, ktorá začala práve skúmaním veľkého tresku (najstaršia história). Zhodou okolností práve v knihe o Veľkom tresku som čítal mnoho o pozorovaniach od Galilea až po modernú rádioastronómiu. Tak ma to nejako chytilo (cca rok dozadu) a šiel som kuknúť na Levickú hvezdáreň. Majú tam 200/x mm šošovkový ďalekohľad a aj keď je dosť starý, Jupiter + Mesiac bol úchvatný. Tak teda som presvedčil otca, aby vytiahol starý teodolit a postavil mi ho. Aj keď je obraz o dosť horší ako na ďalekohľade, úplne ma to uchvátilo. Len ma trošku štve, že nevidím na zenit, takže M31 neprichádza do úvahy, ale raz vstanem o tej 3 ráno a určite sa pozriem na ňu. Akurát dnes je pekná obloha a M 45 Plejády vidno priam úžasne   Tak ako Vianočný darček dostanem dobsona 254/1200mm, na čo sa neviem dočkať  ;D Už len vyrásť na 18, dostať vodičský a potom začnem chodiť na neďaleký kopec - Vápnik, z kade bude určite ideálna obloha  ;)

„Nejnepochopitelnější na vesmíru je to, že se dá pochopit.“
Albert Einstein

Albert Einstein
Nováčci se představují
ahoj,jsem zacatecnik a rad bych si po dlouhe uvaze koupil etx125 kvuli prevozu a mistu na chate atd. ma nekdo zkusenosti s timto kouskem (zatim jsem na nic nenarazil) a rad bych ho koupil z usa tak mam dotaz zda ma nekdo zkusenost. dik moc

- 
				Radoslav_Konecny

Nováčci se představují
Ahoj všem, rád bych se také představil, je mi 37let a před mnoha lety jsem se o astronomii zajímal ale nevěnoval jsem tomu dostatek času a měl jiné zájmy. Teď se k tomuto nádhernému koníčku vracím a včera jsem přivezl svůj první dalekohled, teda ne že by byl úplně první ale je na slušné montáži a už se nemohu dočkat jasného nebe.
Pročítal jsem téma o pozorování planet a myslím, že Jupík to odnese jako první....
Jinak v rubrice "koupím" sháním pohon pro mou novou montáž-kdyby někomu přebýval za rozumný peníz.
Přeji všem málo světla a dobrý seeing

Pročítal jsem téma o pozorování planet a myslím, že Jupík to odnese jako první....
Jinak v rubrice "koupím" sháním pohon pro mou novou montáž-kdyby někomu přebýval za rozumný peníz.
Přeji všem málo světla a dobrý seeing
Achromat 102/1000,50/600 ,EQ MON-2, Carl Zeiss 8x30Deltrintem, SkyMaster15x70

Nováčci se představují
Zdravím všechny na fóru. Jmenuji se Jirka a jsem tu spíš jako rodinný zástupce. Nejvíce se o astro zajíma moje manželka a mladší syn. Myslím, že tu každý najde něco pro sebe, ať už začátečník nebo starý mazák. Přeji jasnou oblohu. 

Nováčci se představují
Ahoj také se ráda představím, i mě od mala fascinovala obloha, jako malá jse chtěla být astronaut (kdo ne, že?:)). Je mi 30, mám nově koupený reflektor Bresser Galaxia 114/900, hodlám pozorovat s balkónu (teď v zimě) ale i venku, mám auto takže není problém vyjet za město. Už se moc těsím na své první pozorování. A děkuju všem co mi už stačili poradit. Doufám že mi to půjde:). Káťa

začátečnice, Bresser Galaxia 114/900