Jupiter
Jupiter 2011-2012
Bohuši, to je moc povedené, neuvěřitelné detaily. Čekám na barvu 

NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
Jupiter 2011-2012
Moc dobré Buhuš, to si mal asi seeing 10/10, kopa detailov.
Ja som v noci takisto skúšal, ale seeing mi nepraje. Ale ono to raz musí prísť. Tu je jeden výsledok z 03:42 približne. Keďže moje home-made filtrové koleso nepasuje na nový ďalekohľad, filtre som znova menil ručne, a preto som výsledný obrázok nechal vypočítať vo WinJupose:
mitovka
Ja som v noci takisto skúšal, ale seeing mi nepraje. Ale ono to raz musí prísť. Tu je jeden výsledok z 03:42 približne. Keďže moje home-made filtrové koleso nepasuje na nový ďalekohľad, filtre som znova menil ručne, a preto som výsledný obrázok nechal vypočítať vo WinJupose:
mitovka
mitovka
- KpS
- Věk: 79
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2011-2012
Do opozice je ještě daleko, ale některé snímky se svou kvalitou blíží těm loňským už teď. Se svým výhledem musím bohužel čekat až na začátek září.
mitovka: Dobrý seeing máte poměrně často. Vysvětluji si to tím, že tlakové níže nad západní Evropou s jihozápadním větrem z maďarských rovin jsou příznivé pro spíše laminární proudění. S větším průměrem ale budou nároky na seeing vyšší. Až se vydaří, bude výsledek nepřekonatelný.
mitovka: Dobrý seeing máte poměrně často. Vysvětluji si to tím, že tlakové níže nad západní Evropou s jihozápadním větrem z maďarských rovin jsou příznivé pro spíše laminární proudění. S větším průměrem ale budou nároky na seeing vyšší. Až se vydaří, bude výsledek nepřekonatelný.
Karel
Jupiter 2011-2012
No chystám sa vyrobiť na Newtona niekoľko clon. Napríklad 200mm (aby som mohol využiť aj stávajúcu solar fóliu) a 120mm mimoosú clonu. Pri 200mm clone budem opticky presne na tom čo som mal predtým (rovnaké centrálne tienenie 60mm) a som veľmi zvedavý aký rozdiel bude v degradácii obrazu seeingom a aká apertúra za daných podmienok dá vlastne lepší obraz (resp. som zvedavý aj na obraz pri 120mm mimoosej clone - bez centrálneho tienenia). Mám totiž pocit (bez reálnej skúsenosti) že niektoré veci sa tu na AF preháňajú a ľudia sú zbytočne mystifikovaní.
Ešte jedna verzia z dnes rána, znova s pomocou WinJupos:
mitovka
Ešte jedna verzia z dnes rána, znova s pomocou WinJupos:
mitovka
mitovka
Jupiter 2011-2012
Dnes ráno napriek nasúvajúcej sa nízkej oblačnosti bol seeing celkom dobrý. Žiaľ práve kvôli tej oblačnosti som stihol len kratučkú, 5 minútovú animáciu medzi 03:15 a 03:20 cez červený filter:
mitovka
mitovka
mitovka
Jupiter 2011-2012
Michal : paráda, Ty Tvoje animace nemají chybu !!
Tady je výsledný snímek RGB Jupitera ze dne 5.8.2011 ,tu černobílou verzi jsem dělal trochu jinou upravou ale neseděly barvy tak jsem to znovu zpracoval ale není to tak detailní snímek ,mimochodem ten seeing nebyl určitě Michal 10/10 ale jeden s těch lepších který je málo kdy !!
martus
Tady je výsledný snímek RGB Jupitera ze dne 5.8.2011 ,tu černobílou verzi jsem dělal trochu jinou upravou ale neseděly barvy tak jsem to znovu zpracoval ale není to tak detailní snímek ,mimochodem ten seeing nebyl určitě Michal 10/10 ale jeden s těch lepších který je málo kdy !!
martus
Jupiter 2011-2012
Ještě jeden snímek Jupitera taky ze dne 5.8.2011,snímáno v 04.25 tedy o 25 min. dřív neš předchozí snímek ,složeno RRGB .
martus
martus
Jupiter 2011-2012
Chlapi oboje je parádní, koukám, že Martus zkouší jinou kameru než DBK, je lepší? Snímek je skvělý.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Jupiter 2011-2012
Poskladal som jedno video tak, ža aj Ganymede bol aligment point a myslím že vyliezol aj nejaký ten útvar. Posúďte sami:
mitovka
mitovka
mitovka
Jupiter 2011-2012
Ja teda nechápem. Stále sa tu ktosi sťažuje na seeing a ako je to v Európe a hlavne u nás na prd a ty tu stále ukazuješ takéto fajnové obrázky. Asi tie reči o seeingu nebudú celkom pravda, že? 

mail to:fun2mas(at)gmail.com
Jupiter 2011-2012
Pánové, to co tady předvádíte, je neuvěřitelné a nezbývá než Vám všem ''Jupiterákům'' pogratulovat k parádním výkonům!!!
Zdraví
Pavebo
P.S. Taky nechápu...
Zdraví
Pavebo
P.S. Taky nechápu...
Jupiter 2011-2012
Michal : Parádá ja tam ty detaily taky vidím na tom Ganymedu ,to už je fakt něco ,klobouk dole !!! :D
Jupiter 2011-2012
mitovka: Je to super, je videt ze prechod na tricitku se vyplatil.
newton 30 cm, eq6
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2011-2012
No řekl bych, že něco podobného už nám dokázal vyfotit i s 20cm, to je na zamyšlení pro nás ostatní, řekl bych 

Lectorem iustus...