Laguna a Trifid
Laguna a Trifid
Souhlasím, ovšem co je nějakej Trifid oproti Centaurus A! .... 
Astrograf 300/f3 - f4,5, SW Esprit ED 100 F5,5 reduced to F4, Moravian G2-8300, Dobson 250/1400, TV Nagler 7mm a Panoptic 24mm, BDP Hyperion 17mm, BDP Scopos 35mm, WO 7x50
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
Laguna a Trifid
Uz jsem to Vabrovi chvalil hned jak to vlepil na astrofotky a jelikoz si myslim, ze se mu to tentokrat opravdu hodne moc povedlo (o odvaze fotit nejakyho Centaura ani nemluve) tak bych zde rad svuj obdiv a uznani vyjadril verejne. Toz Pavle, fakt zupa 
P.S.: kurnik musim letos taky nekam v lete odjet, jinak to proste nedam snad mi to vyjde.
ad cestovni sestava - uvazoval jsem jeste o druhorocni Takahashi EM-10 montazicce, ale prachy jsou prachy (vyhoda teto je GoTo jen v PC, takze zase o ovladac mene). konec OT.
P.S.: kurnik musim letos taky nekam v lete odjet, jinak to proste nedam snad mi to vyjde.
ad cestovni sestava - uvazoval jsem jeste o druhorocni Takahashi EM-10 montazicce, ale prachy jsou prachy (vyhoda teto je GoTo jen v PC, takze zase o ovladac mene). konec OT.
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Laguna a Trifid
Včerajší pohľad z balkóna na tento otrepaný objekt
. Pokus s Ha filtrom 130x30 sekúnd bez pointácie.
Laguna a Trifid
Ale že ty máš pekný pohľad z balkónu... 
Dobson GSO DX 880 254/1250; eq plošina; ASI 120MM, Astronomik RGB filtre
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Laguna a Trifid
Ďakujem, včera priala aj dobrá dohľadnosť a s Halfou sa dajú v meste robiť divy, tak sa to celkom dalo. Ospravedlňujem sa ak sú farby prehnané, doma na monitori som to mal ok, v práci tá červená úplne kričí
.
Laguna a Trifid
Mě ta červená trochu bije do očí, lepší bude černobílá verze, kde vyniknou detaily a že tam jich je 
Já fotil v Chorvatsku na Mazinu to samé, ta oblast je opravdu v H-alfě nádherná a když se vytáhnou lehce detaily tak člověk nestačí žasnout
Já fotil v Chorvatsku na Mazinu to samé, ta oblast je opravdu v H-alfě nádherná a když se vytáhnou lehce detaily tak člověk nestačí žasnout
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Laguna a Trifid
No tak to je naozaj nádhera
. Doma to prerobím a vystavím BW verziu, je fakt, že tam bolo viac detailov (ale mne tam zas tá farba chýbala).
Laguna a Trifid
deavi: nejsi pod praskama? ;D ne ze bych to chtel nejak verejne kritizovat (coz tedy delam), ale mas to nejaky fakt hrozny (ale neboj, to ma vetsina lidi). Nemas zkalibrovany 16bit TIFF pro download? sice nemam cas si hrat (jsem 10-11hodin denne v praci), ale 5 minut bych na fotosopi kurvy nasel, protoze single Ha se da zpracovat do 5ti minut...
proste to mas: moc zasumely ve stinech a silene odsumeny v signalu, takze detaily komplet rozmazany a mimo (to je ten dnesni trend zpracovani v PI apod.).
Hlavne je tezky v lagune udrzet nejakou dynamiku obrazku... to zmrsi vsichni (ja taky).
proste to mas: moc zasumely ve stinech a silene odsumeny v signalu, takze detaily komplet rozmazany a mimo (to je ten dnesni trend zpracovani v PI apod.).
Hlavne je tezky v lagune udrzet nejakou dynamiku obrazku... to zmrsi vsichni (ja taky).
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Laguna a Trifid
Dovolil som si pridať nejaké minúty exozície ku včerajšej Lagúne, takže je to rovných 200x30 sekúnd H alfy z balkóna sídliska. S deaviho peckou sa to nedá porovnávať, ale vzhľadom na podmienky a techniku, som so s nímkom už celkom spokojný. Ešte jednu, dve noci snímania a (dokúpiť korektor
) a mohlo by to byť fajn
:
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Laguna a Trifid
Na uvedenou sestavu pekny snimek, jen tak dale.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Laguna a Trifid
Ďakujem, ešte som dofotil trošku dát, teda celkovo 328x30 sekúnd. Myslím, že o moc lepšie to už nebude a bez korektora, či pointácie sa mi s tým už veľmi zapodievať nechce. Takže posledná tretia verzia a už Vám dám pokoj 
+ jeden pokus o straless verziu:
a "farebná" verzia:
+ jeden pokus o straless verziu:
a "farebná" verzia:
Laguna a Trifid
tak toto som musel vyskusat aj ja , sice som tomu nedaval velke nadeje, ale po trojnocnom foteni, CLSsko ukazalo svoju silu
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=t ... 653767.jpg
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=t ... 653767.jpg
NEQ6 Pro, Newton SW 150/750, Canon 550D mod., Astronomik CLS CCD, Travelscope 70mm, QHY5L-II
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Laguna a Trifid
Pekné detaily ti tam vyšli. Aspoň mám predstavu, ako by mohol vypadať môj pokus o RGB nepointovanie
.
Laguna a Trifid
no skus kym sa este da, ty si tusim aj vo vyhode s tym modifikovanym fotakom 
NEQ6 Pro, Newton SW 150/750, Canon 550D mod., Astronomik CLS CCD, Travelscope 70mm, QHY5L-II