Nebyls jedinej, byli jsme dva, já tam byl taky s refrákem!planescape píše:Chlapi, kde jste včera měli ty refráky? Vždyť to tam bylo samé zrcadlo. Jenom já měl refrák a to jsem musel vzít rovnou dva, aby ten poměr byl lepší![]()
Konojedy refra-čumendo
Re: Konojedy refra-čumendo
ES ED127/952, TS ED96/575 na koukání; RC203/1624, TS72/432 APO, N150/600 na focení; ASI174MM Cool, ASI533MC Cool
Tak to vypadá, že o volebním víkendu nám nebudou nebesa nakloněna... to je zlé.
ES ED127/952, TS ED96/575 na koukání; RC203/1624, TS72/432 APO, N150/600 na focení; ASI174MM Cool, ASI533MC Cool
Zatím, to tak bohužel vypadá, ale Michale na házení refráků do žita, je zatím brzo.
Dostal jsem takovej ( jako vždy prdlej
) nápad. Kápnout na slušný počasí bude na podzim problém. Tahle setkání, nejsou jen o výjezdech za tmou a zkoušení, jakou mag. ještě dáme. Jde především o setkání přátel a nadšenců pro tenhle koníček.
Když počasí neklapne, tak co třeba naplánovat na příští sobotu 28.10. další refra-čumendo?
Měsíc bude kulminovat v 19:40 SELČ. a fáze bude 50%. Taky se konečně dostává do větší výšky. Když by ještě trochu přál seeing, tak by to mohla být dobrá možnost zase provětrat dalekohledy s binohlavou.
Tak popřemýšlejte a když bude pár lidí pro, tak to uvedem v platnost
Dostal jsem takovej ( jako vždy prdlej
Když počasí neklapne, tak co třeba naplánovat na příští sobotu 28.10. další refra-čumendo?
Měsíc bude kulminovat v 19:40 SELČ. a fáze bude 50%. Taky se konečně dostává do větší výšky. Když by ještě trochu přál seeing, tak by to mohla být dobrá možnost zase provětrat dalekohledy s binohlavou.
Tak popřemýšlejte a když bude pár lidí pro, tak to uvedem v platnost
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
Já jsem samozřejmě pro. Vůbec mi nevadí pokoukat na Měsíc + bych zase zkusil Urana s Neptunem a bylo by dobře. Pak nějaký otevřenky a Měsíc v sobotu zapadá v půl jedný, takže bysme stihli i nějakýho toho ducha.. 
Pokud vyjde počasí 28.10., přijedu taky. Dlouho jsem Měsíc častoval nevybíravými nadávkami
. Nepomohlo to. Názor jsem změnil a myslím, že je vhodné se s Měsícem zkamarádit
.
Refraktor TEC 160 FL (160/1120), SCT C14 (356/3910)
Já asi dorazím taky. A abych netrhal partu, nalepím si na svého dobsona nápis " REFRAKTOR " 
- L@dis
- Věk: 47
- Kontaktovat uživatele:
Taky se hlásím, že za dobrého počasí dorazím..Ewers píše:Já asi dorazím taky. A abych netrhal partu, nalepím si na svého dobsona nápis " REFRAKTOR "
Zamlouvám si jednu samolepku..ať nás nepoznají
12" dobson s OnStep GoTo, SW 80/400mm,
okuláry Explore Scientific 68°/82°, 2” Baader Aspherical 36mm. 2” filtry UHC, OIII, CLS, RED.
Binokuláry 8x32, 10x50.
SkySafari 7 PRO
Hvězdárna Benátky nad Jizerou
okuláry Explore Scientific 68°/82°, 2” Baader Aspherical 36mm. 2” filtry UHC, OIII, CLS, RED.
Binokuláry 8x32, 10x50.
SkySafari 7 PRO
Já to tam napíšu rtěnkou od manželky 
Tak bohužel předpovědi jsou plné beznaděje... Já teda pořád pevně doufám, že se ještě letos sejdeme!
- L@dis
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu..Předpověď vypadá špatně.. 
Včera jsem koukal ze zahrady na Měsíc.. Sice přes docela výraznou vysokou oblačnost..pak se zatáhlo..ale alespoň něco..
Určitě to letos v Konojedech alespoň ještě jednou vyjde..
Včera jsem koukal ze zahrady na Měsíc.. Sice přes docela výraznou vysokou oblačnost..pak se zatáhlo..ale alespoň něco..
Určitě to letos v Konojedech alespoň ještě jednou vyjde..
Binokuláry 8x32, 10x50.
SkySafari 7 PRO
Binokuláry 8x32, 10x50.
SkySafari 7 PRO
Dnes to vypadá špatně a navíc bude asi hóódně větrno. Tím pádem je pravděpodobně s větší akcí pro letošek konec. Budem se těšit na jaro a věřím, že zase bude na co a čím koukat. Pokud ale někdo ještě pojede, tak dejte vědět.
Jinak jsem spokojený. V první půlce roku, se v Konojedech párkrát sešlo několik opravdu moc pěkných refraktorů, ale i dalších dalekohledů. Snad jedině, že zeroš Psiona (200mm) se nezůčastnil. Tak Pepo, jestli ho ještě budeš na jaře mít, tak ho prosím vem.
Když vzpomenu některé rafraktory.
LZOS 180/1260mm
Fluoritový triplet TEC 160 mm
Olejový triplet CFF 140mm
APM ED APO 140 mm
Achromáty (VOD) 172/1654
ISTAR 150/1800 mm
VOD 140/1200
AR127/1200
A ještě několik menších refraktorů, no prostě nádhera. Pěkný reporty a snímky z pozorování dělal kolega SIRIUS_758 ( ještě jednou děkuji) a kdo snad třeba ještě nečetl, tak pěkný report, je v příspěvku 57, 58, a 59. K tomu není co dodat a je to pěkná pozvánka na asi duben 2018.
Už se nemůžu dočkat!
Jinak jsem spokojený. V první půlce roku, se v Konojedech párkrát sešlo několik opravdu moc pěkných refraktorů, ale i dalších dalekohledů. Snad jedině, že zeroš Psiona (200mm) se nezůčastnil. Tak Pepo, jestli ho ještě budeš na jaře mít, tak ho prosím vem.
Když vzpomenu některé rafraktory.
LZOS 180/1260mm
Fluoritový triplet TEC 160 mm
Olejový triplet CFF 140mm
APM ED APO 140 mm
Achromáty (VOD) 172/1654
ISTAR 150/1800 mm
VOD 140/1200
AR127/1200
A ještě několik menších refraktorů, no prostě nádhera. Pěkný reporty a snímky z pozorování dělal kolega SIRIUS_758 ( ještě jednou děkuji) a kdo snad třeba ještě nečetl, tak pěkný report, je v příspěvku 57, 58, a 59. K tomu není co dodat a je to pěkná pozvánka na asi duben 2018.
Už se nemůžu dočkat!
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
Já věřím tomu, že bychom to setkání mohli zvládnout ještě letos, pokud počasí dovolí. Klidně vezmu i vařič a budu vařit kafe nebo čaj, abychom to lépe snášeli 
To teda mrkám na ten výčet refraktorů - to je parádní ! Mám to trochu z ruky a do horších pozorovacích podmínek, ale vyloženě mě to láká se taky té vaší akce alespoň jednou zůčastnit, pokud tedy neplatí zákaz dobsonistůmArtaban píše:Jinak jsem spokojený. V první půlce roku, se v Konojedech párkrát sešlo několik opravdu moc pěkných refraktorů,
Rekmarik : Tak budeš mít pěknou projižďku na kole. Nebo když holt vytáhneš auto a vezmeš Dobsíka (toho většího), tak budem jen rádi a ještě dostaneš kafe zdarma.
U těch větších vzdáleností od Konojed, je největší problém počasí. Pokud ale bude určitě jasno, tak se cesta vyplatí, ikdyž jsi ,,jen"
Dobsonista. Jen to chce sledovat, kdo a s čím, se hodlá zůčastnit, abys věděl, že budou zajímavé dalekohledy, ale taky jejich majitelé samozřemě.
Jinak opravdu už neplašte, že tam bez refráku nikdo nemůže. A už vůbec to není žádná soutěž refra vs refle. Pohled na vesmír, je pěkný každým dalekohledem. To samé platí o setkání lidí, se zájmem o stejný koníček.
Název vlákna ,, refra-čumendo,, není asi ten nej, ale byla snaha o pěkné setkání refraktoriánů, protože mít možnost, se podívat několika refraktory na jedné louce, je zajímavé. ( refraktorián se potřebuje ujistit, že blázen není, jen on sám) A to se podařilo a doufám, že ještě podaří.
Nápad na takové jedno malé setkání vzešel v jedné astroprodejně s jedním Jankem
Takže prsty v tom nemám jenom já jó! Ostaně, co čekat od dvou týpků, co maj doma 180mm APO a 172mm achromát.
U těch větších vzdáleností od Konojed, je největší problém počasí. Pokud ale bude určitě jasno, tak se cesta vyplatí, ikdyž jsi ,,jen"
Jinak opravdu už neplašte, že tam bez refráku nikdo nemůže. A už vůbec to není žádná soutěž refra vs refle. Pohled na vesmír, je pěkný každým dalekohledem. To samé platí o setkání lidí, se zájmem o stejný koníček.
Název vlákna ,, refra-čumendo,, není asi ten nej, ale byla snaha o pěkné setkání refraktoriánů, protože mít možnost, se podívat několika refraktory na jedné louce, je zajímavé. ( refraktorián se potřebuje ujistit, že blázen není, jen on sám) A to se podařilo a doufám, že ještě podaří.
Nápad na takové jedno malé setkání vzešel v jedné astroprodejně s jedním Jankem
Naposledy upravil(a) Artaban dne 31. 10. 2017, 13:58, celkem upraveno 1 x.
- L@dis
- Kontaktovat uživatele:
Zákaz dobsonistům asi neplatí..Rekmarik píše:Pokud tedy neplatí zákaz dobsonistům
Vtírnul jsem se tam a nic mi neudělali
Binokuláry 8x32, 10x50.
SkySafari 7 PRO
Binokuláry 8x32, 10x50.
SkySafari 7 PRO