Poslední dobou mě začaly bavit noční krajinky, je to takový pěkný oddych od DSO, kde už jen zmáčknu čudlík a vše jede, ale mám se ještě hodně co učit. Zatím můj jediný aspoň trochu povedený pokus. Bude to lepší jak bude zrcadlovka modlá
Explore Scientific AP 102/714 ED APO Triplet + Lightwave 0.8x rovnač, Celestron 127/1500, Malokuk 60/240, Canon 100D, Canon 6D, ZWO ASI1600MM-Pro, ZWO ASI120MM-mini, Celestron Nexstar SLT, iOptron CEM60, Skywatcher Star Adventurer Mini Astrofotky
Ja jsem si taky dneska pro radost cvaknul konjunkci Venuse a Mesice. Nejprve byla takova zvlastni oblacnost. Vznikla z toho tahle naladovka (na klik vetsi snimek):
Pozdeji se vycasilo, tak jsem udelal z okna jeste jeden snimek s projizdejcim vlakem
Taky u Vás tak pěkně foukalo? My jsme tu zřejmě měli takovou menší húlavu, tak jsem si chvíli připadal jak v Konojedech, proud zapli až po 12 hodinách poslední zmínka o proudu tu byla ve 14:35 Bouřka to teda byla zajímavá.
Jo, kolem pul treti odpoledne se ta vetrna boure prohnala i pres nas, myslim,ze padlo i trochu krup. Proud ale nastesti nevypadl. Jeste vecer se kazdou chvili menily podminky. Nejprve jsme koukali na tu krasu pres triedr s detmi pres okno. Pak se to zacalo kazit, to byl ten prvni snimek, a za ctvrt hodiny na to uz zas bylo skoro jasno, to je druha fotka.
Dík . Áno, je to neďaleko Nezideru. Približne 70km od Bratislavy. Obloha je tam slušná, ale môže byť problém s rosením. Ale väčší problém sú komáre . Ja som tam bol len párkrát na krátke fotenie, nie celú noc. Ale vlhkosť tam vždy bola celkom vysoká.