Na vlastní oko jsem to neviděl, nějak mi to v každodeních starostech uniklo. :-/
Martine díky že si ten přelet takhle krásně zvěčnil a můžu ho vidět alespoň zprostředkovaně. :D
Komentář je super!
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Dobré video
Jojo jsem se dnes dozvěděl že se včera něco dělo Jak dlouho budou propojení, pár dnů?
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
No je to nakonec i s mým schválně hlasitým komentářem na památku, takže je to až trochu trapný, ale autentický.
Video pěkný a komentář je úplně v pohodě.
Tady u nás to sledovalo poměrně hodně lidí, kteří jinak snad ani nepozorují, trochu překvapivé na takový přelet. Možná proto, že je to skoro poslední možnost pozorovat raketoplán blízko ISS.
Ja byl dneska fotit prelet ISS a raketoplanu. Jen tak, sirokym objektivem. Pri vizualnim pozorovani byl u prvniho objektu (raketoplan?) videt slaby "ohon". Bocnim videnim byl dost vyrazny. Videl jste to jeste nekdo? Napada vas co to mohlo zpusobit?
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke