Ahoj,
ten popis je aj podľa mňa nezrozumiteľný. Zato prispejem svojou skúsenosťou.
Mám SW Flextube 300 aj HRCC. Ale s pôvodným crayford OV. Originálne je na okulárovom výťahu pomerne masívny, dlhý adaptér s upínacím priemerom 2 palce. Pokiaľ si pamätám tak v tejto konfigurácii som nezaostril. Existuje krátky adaptér:
https://www.teleskop-express.de/en/adap ... nians-4018 a na rozdiel od originálu kde sú len skrutky má tento upnutie mosadznou pružinou. S týmto krátkym adaptérom nie je potom žiaden problém. Toľko k môjmu riešeniu.
Tvoj OV je podľa popisu a obrázkov pripravený, dostatočne krátky. takže na 90% ti to bude fungovať. Vychádzam z toho že sa bavíme o ďalekohľade SW, kde sa pôvodne rátalo s ich crayfordom a vysokou redukciou.
Ale zase... s kolegom sme skúmali aký korektor by bol vhodný do jeho ďalekohľadu. Bez korektoru zaotril v pohode, ale s korektorom to už nešlo. Proste nemal ohnisko vytiahnuté dostatočne von z tubusu.
Takže posúď to takto:
Ak vložíš do výťahu len okulár: zaostríš? alebo treba použiť predlžovací tubus aby sa dostal ďalej od OV? (vidím v popise, že k OV sa dodávajú hneď dva 15mm medzikrúžky)
V prvom prípade je riziko, že s HRCC to fungovať nebude
V druhom prípade - ak potrebuješ nejaký ten tubus pred okuárom tak máš ohnisko dostatočne vonku a máš nádej na úspech s komakorektorom. Len nepoužiješ tie predlžovacie tubusy.