Roman, Vejr: Diky pekne. Je to prva pointovana fotografia cez Newton (aj pre ED80 to bolo minule prve svetlo)
Tak este mam nieco... Len to musim teraz vsetko spracovavat. Zacal som s Jupitermi..tak tiez nejake foto aj tam hodim, aj ked je to nic moc, navyse som vdaka mitovke zistil, ze 25 fps pri ktorom som snimal cez webku je fakt nanic...takze skoda tych detailov...ale uz budem aspon vediet do buducna (aj musim viac citat CN forum

, su tam velmi zaujimave tipy).
Potom sa pustim do dalsich deep-sky. Zatial viac neprezradim
Vejr, len pekne pokracuj v tej svojej Cinke, keby som bol vedel, ze ta prejde chut, tak to sem radsej nedavam. Urcite ju sem daj.
Konihlav: Ta M27 je celkom fajn. Dufam, ze poriesis tie problemy. Nechapem preco nemozes pointovat dlhsie ako 2 min (ja viem, ze zrkadlo v Newtonovi sa hybe, ale zda sa mi to dost)...len som niekde cital, ze ti odchadza bateria...takze to mohlo byt kvoli tomu???
http://astrofotografia.sk/
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)