Pavle gratulace !! Na té druhé animaci se Ti podařil skvělý úlovek, který se podaří amatérovi jednou za pár let! Je to jak píšeš C4, dvouvláknová erupce, myslím že i jedna stanice GONG ji má a také X-ray graf, krásné !
Ovšem v tom videu je toho daleko více k rozlišení ! Neumím přehrávání videa zpomalit, aby byl čas na některé pasáže.
Velkou roli také hraje způsob zpracování, kvalita teleskopu a jeho umístění na vysokém balkónu

.
Trochu analogové prehistorie : Naposledy se mi povedly filmové záběry větší erupce z 18.10, 1981 a 12.7. 1982 na Kodak Technical Pan 2415. Alchymie zpracování v temné komoře byla stejně zajímavá, jako samotné snímání

. Na tyto snímky posloužil na 50mm zacloněný 4" refra Unitron s filtrem DayStar 0.7Ä ATM. Ten bylo pro vadu etalonu nutné repasovat, což mi DayStar udělal gratis. Naši celníci vůbec nevěděli co s tím mají dělat, nakonec mi pomohl papír z Ondřejova

. Později jsem ho upgradoval s dlouhoohniskovou negativní čočkou na 100/3000mm. Větší apertura je i u sluníčka znát !