Fotky Měsíce
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Ten kráter uprostřed co jsem vyfotil má nějakou divnou horu. Nemáte nějaké teorie jak mohla taková hora vzniknout?[/img]
http://cs.wikipedia.org/wiki/Impaktn%C3%AD_kráter
http://cs.wikipedia.org/wiki/Impaktn%C3%AD_kráter
Fotky Měsíce
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Tak jsem si zkusil pohrát s mozaikou.
Je to kompromis mezi vším, ale něco tam je.
Martin
Lectorem iustus...
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Moc pěkná mozaika, bohužel tady snímky Měsíce málokdo ocení.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Díky Josefe tak já to sem nedávám jako na jedny nejmenové stránky, aby mi to každej "olajkoval". Proto to nedělám. Spíš jsem to bral jako pokus a dokumentaci. Má to své mouchy, i přes zvednutí gammy a histogramu je terminátor ne úplně podle mých představ a horní růžek se už rozjíždí vlivem špatného seeingu. Pro mě je ovšem důležité, že jsem mojí mámě splnil sen. Za ty léta co pozoruji a fotím, jsem několikrát sliboval, že udělám fotku, kterou nechám vytisknout, aby si jí mohla někam pověsit. V počítači to nějak není ono. Ví, jak mi na "mém" Měsíci záleží 
Ještě bych doplnil technické údaje:
Panorama 14 snímků, 3000 framů video/ vybráno cca. 5%, jen lehce doostřeno. VX 12L, ohnisko 4000 mm, ASI 174MM.
Ještě bych doplnil technické údaje:
Panorama 14 snímků, 3000 framů video/ vybráno cca. 5%, jen lehce doostřeno. VX 12L, ohnisko 4000 mm, ASI 174MM.
Lectorem iustus...
- Honza Ebr (honza42)
Fotky Měsíce
Ta posterizace ve všech mořích je problém zpracování, nebo to prostě takhle leze už z kamery a nejde s tim nic dělat (málo úrovní)?
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Fotky Měsíce
Cztwerec Mne se prave libi jak to mas krasne zvladnute urovnemi jasu. ::) super!
Ja porad bojuju s prepalama. Bud mam malo detailu ve stinech a nebo mi ty nejjasnejsi mista delaji zarici bila mista, takze i pri zmenseni to dela zarici bile tecky, viz muj post na predchozi strane.
Ja porad bojuju s prepalama. Bud mam malo detailu ve stinech a nebo mi ty nejjasnejsi mista delaji zarici bila mista, takze i pri zmenseni to dela zarici bile tecky, viz muj post na predchozi strane.
AVX 11" SCT Celestron
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Dík za komenty!
Honzo ta posterizace tam neexistuje, jen je to problém hostingu, ikdyž ukládám v png, a to jsem to včera sem dával v jpeg a málem mě seklo když jsem to viděl co to udělalo, nějaký mrzký převod na jejich stránkách tohle udělá (hlavně v šedé), co si budem povídat, na nějakých denních fotkách tohle nikdo nepozná takže proč by to řešili. Pokud se podívám na obrázek, který je v tiff po zpracování, není tam po tom posteru ani památky. Kamerce věřím, pokud by to bylo v ní tak bych jim to přišel osobně omlátit o hlavu až do Německa. Na ten náhled to bude bohužel takové...
Honzo ta posterizace tam neexistuje, jen je to problém hostingu, ikdyž ukládám v png, a to jsem to včera sem dával v jpeg a málem mě seklo když jsem to viděl co to udělalo, nějaký mrzký převod na jejich stránkách tohle udělá (hlavně v šedé), co si budem povídat, na nějakých denních fotkách tohle nikdo nepozná takže proč by to řešili. Pokud se podívám na obrázek, který je v tiff po zpracování, není tam po tom posteru ani památky. Kamerce věřím, pokud by to bylo v ní tak bych jim to přišel osobně omlátit o hlavu až do Německa. Na ten náhled to bude bohužel takové...
Lectorem iustus...
Fotky Měsíce
Martine gratuluji k parádnímu mozaice.. [smiley=thumbsup.gif]
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Díky kolego! jen jsem to rychle zpracoval, ale dnes jsem sám doma, nechám to uležet a pak se na to vrhnu, ikdyž už asi nic moc nevykouzlím - spíše se vrhnu na předělání Posidonia, popř. dalších videí. Ty objemy dat se musí na mém disku promazat 
Lectorem iustus...
Fotky Měsíce
Musím se také přidat k pochvale! Mě se na tvém zpracování libí, že ho přizpůsobuješ stavu seeingu. Snímek pak vypadá realisticky. Žádné drastické doostřování.
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
- KpS
- Věk: 79
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Spousta práce a tomu odpovídající výsledek - krásně zpracovaná mozaika. Rád bych ji někdy viděl v měřítku 1:1 zarámovanou a zavěšenou na zeď.
Karel
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Díky Karle, co si přát více? Snad jen lepší seeing. Parádně je to vidět v okolí kráteru Cauchy, kde zaniká jak brázda, tak zlom v okolí tohoto kráteru.
Ovšem pokud se to vytiskne na nějaký obrázek, mělo by to snad snést nějakou tu toleranci. A hlavně, pořád se na to dívám kritickým okem...
Ovšem pokud se to vytiskne na nějaký obrázek, mělo by to snad snést nějakou tu toleranci. A hlavně, pořád se na to dívám kritickým okem...
Lectorem iustus...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
S tým seeingom je to vždy ťažké
. Každopádne je to skvelá práca
. So zmenamy seeingu pri takýchto mozaikách treba rátať aj keď sú dobré pomienky. Pamätám si, ako som robil 30Mpx mozaiku Mesiaca v splne a ten seeing sa pekne pomenil. Našťastie vytlačené no rozmer 1x1 meter sa nedostatky vcelku pekne skryli 
Fotky Měsíce
Martine [smiley=thumbsup.gif], krásně čistě a nenásilně zpracovaná mozaika.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná