Jednoduchá otázka - jednoduchá odpověď
Re: Jednoduchá otázka - jednoduchá odpověď
Pokud to je rozdvojka, měl by to být taky HUB. Pokud není, zahodit/zakoupit hub a ideálně s možností externího napájení.
Rozdvojka je taky HUB, jenom malý. Určitě bych zkusil i foťák na test na baterku.
M:736 750 113
- Dansemacabre
Jak už jsem psal: montáž, foťák i notebook mají vlastní nezávislé napájení, z toho noťasu si bere šťávu jen pointace.
Čistě teoreticky: pokud tedy pointaci, která se právě tím USB napájí, mám v díře samostatně, a na druhé USB nechám přes rozdvojku/hub ovládání montáže přes EQmod + DSLR (řízení expozic a stahování snímků), tak přece nesejde na tom, jeslti je rozdvojka/hub ekterně napájená, nebo ne, protože tam přece tečou pouze data.
Čistě teoreticky: pokud tedy pointaci, která se právě tím USB napájí, mám v díře samostatně, a na druhé USB nechám přes rozdvojku/hub ovládání montáže přes EQmod + DSLR (řízení expozic a stahování snímků), tak přece nesejde na tom, jeslti je rozdvojka/hub ekterně napájená, nebo ne, protože tam přece tečou pouze data.
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
potrebujes neco, co se nazyva aktivni hub. Ten ma vlastni napajeni z elektricke site. O napajeni ntb a fotaku se asi nebavime
Takze aby ti vsechno spravne fungovalo, tak pouzijes aktivni usb hub. Jak pise Bill, kabely mej kratsi. Ja mam nejlepsi zkusenost max do 3metru. Klidne i kratsi, pokud to bude mozne.

na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek
montaz: EQ6R

- Dansemacabre
Díky za rady. Vyzkouším jednak napájení foťáku z jiného zdroje (přeci jen to vždycky padlo až ve chvíli ukládání snímků, kdy má největší odběr - a jak jsem zjistil až teď, tak nepadá jen APT, ale i ten foťák, čili je i možné, že nemusí být problém jen v USB, ale třeba i v baterii) a jednak prostě koupím nějaký takovýhle bazmek https://www.czc.cz/axagon-4x-usb3-0-cha ... 95/produkt a zkrátím kabeláž. Pak je ale otázka, jestli když do elektroinstalace přidám ještě další měnic 12->5V pro napájení hubu, tak jestli to nebude už tuplem moc.
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Používám 2x 5m aktivních kabelů a nemám s tím problém. Ale opět je důležité to slovo aktivních.
Proboha, jaky menic?Dansemacabre píše:Díky za rady. Vyzkouším jednak napájení foťáku z jiného zdroje (přeci jen to vždycky padlo až ve chvíli ukládání snímků, kdy má největší odběr - a jak jsem zjistil až teď, tak nepadá jen APT, ale i ten foťák, čili je i možné, že nemusí být problém jen v USB, ale třeba i v baterii) a jednak prostě koupím nějaký takovýhle bazmek https://www.czc.cz/axagon-4x-usb3-0-cha ... 95/produkt a zkrátím kabeláž. Pak je ale otázka, jestli když do elektroinstalace přidám ještě další měnic 12->5V pro napájení hubu, tak jestli to nebude už tuplem moc.

na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek

2 Dansemacabre: Pokud vyloženě nepotřebuješ USB 3.0, tak bych takový HUB nekupoval. I když má být kompatibilita 100%, né vždy je to pravda.
Jenom ať je tady výsledek - problém není pravděpodobně vůbec v USB, ale v tom, že po připojení foťáku a montáže na stejný zdroj a zároveň na USB vznikla zemní smyčka. Řešením bude buď DC/DC konvertor s galvanickým oddělením nebo galvanické oddělení USB...
===============
S odpojenou montáží to jede bez problémů. S foťákem na baterky taky. Problém je, že když bylo připojené všechno, tak se ten foťák během ukládání snímku vypnul. Zajímavé...
===============
S odpojenou montáží to jede bez problémů. S foťákem na baterky taky. Problém je, že když bylo připojené všechno, tak se ten foťák během ukládání snímku vypnul. Zajímavé...
M:736 750 113
Futral na trubkovy dobson
Ktora tkanina je vhodna ako tubus pre trubkovy dobson ?
ES Dobson 300/1500, APO 127 ... Binohlavky, Binokukatka
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Re: Futral na trubkovy dobson
Ja jsem pouzil netkanou tkaninu na 355/1700 a na drobecka(450P) jsem minuly tyden koupil teplakovinu. Jsem zvedavy jak se osvedci.4Brunco píše:Ktora tkanina je vhodna ako tubus pre trubkovy dobson ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Ja som rozmyslal nad softshellom, predsa len je to priedusne, nepremokave a pruzne a vnutri je v podstate sametka. Ale radsej si necham poradit.
http://www.domlatok.sk/softshell/73089- ... erny.html#
http://www.domlatok.sk/softshell/73089- ... erny.html#
Re: Futral na trubkovy dobson
Já mám látku, které se říká (jak mi bylo řečeno) Taft stretch, z vnitřní strany je blízká sametce neleskne se je krásně černá, zvenku hladká, výhoda je že je pružná a dobře se dá přes trubky přetáhnout, nijak potom neplandá.. Váha je taky velmi nízká, což je podstatné pro udržení správného vyvážení skopu.4Brunco píše:Ktora tkanina je vhodna ako tubus pre trubkovy dobson ?
Pokud se mi podaří přijet na MHV (čt/pá) tak ji vezmu sebou, pokud bys tam byl.
Na MHV sa mi prist nepodari ale pokial je to ta latka co mi mal aj minuly MHV, tak je to presne to co sa mi paciloRekmarik píše:Já mám látku, které se říká (jak mi bylo řečeno) Taft stretch, z vnitřní strany je blízká sametce neleskne se je krásně černá, zvenku hladká, výhoda je že je pružná a dobře se dá přes trubky přetáhnout, nijak potom neplandá.. Váha je taky velmi nízká, což je podstatné pro udržení správného vyvážení skopu.4Brunco píše:Ktora tkanina je vhodna ako tubus pre trubkovy dobson ?
Pokud se mi podaří přijet na MHV (čt/pá) tak ji vezmu sebou, pokud bys tam byl.

Dik za info, idem hladat elasticky taft

Je to ta látka, ale já přesně nevím jak se to jmenuje, je toho asi víc, dělaj se z toho normálně šaty .. ale třeba ti poradí přímo v nějaké galanterii kde budou mít na výběr a rovnou si uděláš představu na vlastní oči ..4Brunco píše:ale pokial je to ta latka co mi mal aj minuly MHV, tak je to presne to co sa mi pacilo.
Dik za info, idem hladat elasticky taft