Teď ty parametry vidím na astrofotkách - ten čas 1/1250 bude asi rozhodující pro kvalitu fota. ISO 800 zaručí dost světla. No příště zkusím kratší čas!!!
Jaké jsi měl ještě to zvětšení?
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Ten čas bych řekl, že je ještě moc krátký. Příště zkusím 1/1000s. Navíc sem použil DSLR s vyjmutým filtrem, takže je o něco citlivější a u jineho aparátu ty moje parametry můžou způsobit podxeponování. Jestli potřebuješ k ostřejším snímkům kratší časy, tak se asi nedá nic dělat a bude nutné zvýšit ISO. ;)
Zvětšení? Je to jen EOS v primárním ohnisku 2000mm.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Jojo, chce to zkoušet a nakonec se to musí povíst. ;)
Pomalu končí období večerních přeletů ISS a tak zase musíme počkat na Červenec, kdy se zase k ránu mužeme kochat pohledem na jasně zářící bod plující po obloze.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Tak jsem to včera zkusil podruhé, kratším časem i okulárem. Okulár 15mm, čas 1/500, ISO 1600. Není to o moc lepší a navíc jsem ji tak tak tím kratším okulárem trefil. V podstatě 1x z 60 fotek. 3x byla úplně nakraji a vzhledem k té (vinětaci? - kolečko na displeji kompaktu) nepoužitelná, slabá a zašuměná. No budu zase někdy zkušet dál, ale asi se vrátím k tomu 25mm okuláru, jen zkusím ten kratší čas. Nějak jsem měl taky asi blbě zaostřeno. Tady je ten jediný ucházející pokus:
Oproti minule je vidět nějak míň těch slunečních panelů?, asi se kryjí?
Tak já ji také včera poprvé viděl,potvůrku jednu.Dalo mně to ale zabrat s katadioptrem.Okulár Pl.25x_zvětšení : 108x.Sic jsem viděl jen takové tlusté,naoranžovělé H,byl jsem spokojen!Pro příště použiju ale menší zvětšení,ať tolik neutíká.
Včera jsem se taky pokusil o foto a skončilo to totálním fiaskem!! Zkusil jsem na Dobsonu nechat úhlový hledáček a vůbec jsem ji netrefil!! Nevěděl jsem kde je vlevo , vpravo, dole , nahoře no hrůza! Jednoznačně to musím příště zkoušet opět s přímohledným hledáčkem!! >:(
Jinak Mates již tradičně [smiley=thumbup.gif]!!!
No tak já taky zkouším ISSku, tohle je zatím můj nejpovedenější pokus ze včerejška, ještě to ale není úplně to co chci (aspoň se přiblížit Matesovi ::) )
no a taky se mi podařil vyfotit záblesk od solárních panelů, ale stanice už byla poměrně daleko
udělal jsem ještě animaci ze všech snímků co se povedly, tam je ten záblesk dobře patrný...