Tak jsem konečně něco letos nafotil a zpracoval. LPS, R a G bylo foceno z města a B kanál na MHV v Zubří. Tam to šlo o dost rychleji než ve městě.
Hrozně jsem se plácal v barvách a nakonec mě pomohl SPCC v PI. Barvy galaxie vyšly asi dobře, ale hvězdy, které mě tedy moc nepálí, jsou takové moc teplé. Prostě divné.
Vice na klik.
Ak Ti funguje STARNET2, nie je problém odstrániť hviezdy... zaujímavé by bolo nahradiť hviezdami z priemeru, čo máš z fotiek s kratšími časmi, alebo menším ISO a pod... proste nepreexponované, ak ich máš
alex
Tak jsem to svoje ,,galaktické kvítko,, pro tento rok taky nějak dokončil...chtěl jsem nasbírat i více dat, ale zrovna se nám tady objevila ta polární záře no..Je to spíš takový široký záběr..možná časem zkusím udělat i nějaký crop na tu Slunečnici. V každém případě to není úplný zázrak, ale beru to realisticky s tímto ohniskem... Celkový čas 8h27min Lacerta Newton 200/600 + ASI2600MM Pro+Astronomik L(CLS)RGB filtry..
Ahoj Davide.
Na to f 600mm je tam hodně detailů. Jinak velmi povedené.
Jen pár detailů. Slunečnice takto položená je taková netypická . No a taky bych trochu zmírnil to halo kolem té jasné hvězdy.
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
Takže zmiňovaný crop..přidal jsem k tomu ještě tu hodinu H-Alfa kanálu co jsem nafotil..rozdíl je opravdu minimální, ale při bližším zkoumání tam cosi navíc je . Především je to teď kapku rozumněji otočené...