Pozorování u Prahy
Pozorování u Prahy
vla napsal: Pokud se vyjasní dle Aladina budu opět mezi 18 a 21 hod. na Tobolce.Je to docela zvláštní, dnes super počasí, žádný vítr ani vánek, žádná vlhkost ve vzduchu, prostě super podmínky a na Tobolce já sám, pánové astronomové z Prahy že vy se v noci venku bojíte?
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Pozorování u Prahy
Ahoj Vláďo,
dnes bych jel na Tobolku pokud bude jasno.Ozvi se mi na mobil pokud pojedeš (721 248 175).Bylo by možné vyzkoušet ccd kameru ATIK-16 na Tvém 150 mm f/10 Schmidt-Cassegrainu?Zajímala by mě M1 a Eskimák v Blížencích jak ji zachytí Atik-16.Díky Vašek.
dnes bych jel na Tobolku pokud bude jasno.Ozvi se mi na mobil pokud pojedeš (721 248 175).Bylo by možné vyzkoušet ccd kameru ATIK-16 na Tvém 150 mm f/10 Schmidt-Cassegrainu?Zajímala by mě M1 a Eskimák v Blížencích jak ji zachytí Atik-16.Díky Vašek.
Newton 114/1000 pointační, Newton 150/750, ccd kamera ATIK-16, montáž EQ6 Pro SkyScan v blízké budoucnosti.
Pozorování u Prahy
vaclav1 napsal: Ahoj Vláďo,
dnes bych jel na Tobolku pokud bude jasno.Ozvi se mi na mobil pokud pojedeš (721 248 175).Bylo by možné vyzkoušet ccd kameru ATIK-16 na Tvém 150 mm f/10 Schmidt-Cassegrainu?Zajímala by mě M1 a Eskimák v Blížencích jak ji zachytí Atik-16.Díky Vašek.Pokud bude počasí jedu určitě, SC 6"vezmu, žádný problém.
dnes bych jel na Tobolku pokud bude jasno.Ozvi se mi na mobil pokud pojedeš (721 248 175).Bylo by možné vyzkoušet ccd kameru ATIK-16 na Tvém 150 mm f/10 Schmidt-Cassegrainu?Zajímala by mě M1 a Eskimák v Blížencích jak ji zachytí Atik-16.Díky Vašek.Pokud bude počasí jedu určitě, SC 6"vezmu, žádný problém.
Pozorování u Prahy
Vláďo díky a mám vzít ccd ATIK-16 a notebook na vyzkoušení?Zapnul bys mě Tvoji pointaci montáže a můžeme společně experimentovat. ;D
Newton 114/1000 pointační, Newton 150/750, ccd kamera ATIK-16, montáž EQ6 Pro SkyScan v blízké budoucnosti.
Pozorování u Prahy
Vláďo hezká Rozetka vylezla z digitálu. 
Pozorování u Prahy
Dnes večer budu opět na Tobolce, zhruba od 18,30.
Pozorování u Prahy
Zatmění Měsíce dnes asi nebude to pravé ořechové, neboť zatmění celé oblohy je téměř jisté. Kdyby se snad mělo něco změnit k lepšímu, vyrazím do Bratronic. Celkem tmavý a zcela volný západní obzor.
Pokud by se v tu dobu někdo chtěl ocitnout na stejném místě, budu zde:
50°03'39,75" N
14°01'28,00" E
na telefonu 602 227 570. Zatím zde svítí Slunce, ale do zítřejšího rána to asi opravdu, ale opravdu nevydrží. Rok 2011 to jistí... ;D
J.
Pokud by se v tu dobu někdo chtěl ocitnout na stejném místě, budu zde:
50°03'39,75" N
14°01'28,00" E
na telefonu 602 227 570. Zatím zde svítí Slunce, ale do zítřejšího rána to asi opravdu, ale opravdu nevydrží. Rok 2011 to jistí... ;D
J.
Pozorování u Prahy
Pokud má někdo zájem budeme od cca 18,30 na Tobolce.
Pozorování u Prahy
vla napsal: Pokud má někdo zájem budeme od cca 18,30 na Tobolce. Asi bych se pridal. Uz jsme se jednou videli a to nedavno v Supre. Taky jsem se chtel zeptat, jestli bych si mohl pujcit na kouknuti nejaky barlow, popripade vyzkouset nejake okulary abych prisel na to jaka kombinace bude pro ten muj astromaster 130/650 nejlepsi.
Pozorování u Prahy
Takze dnes je idealni pocasi na pozorovani, takze 20:00h Tobolka a 20:35h Skalnate Pleso v Tatrach, 20:45h pozorovani v Bieszczady, dale dle smeru vetru ;D

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Pozorování u Prahy
Takže opět odrbaná zpráva, meteomodely se vzácně sešly což vidím jako důvod vyrazit alespoň na Tobolku. Zítra bych tam měl býti mezi 18,30 a 19 hod.
Pozorování u Prahy
vla napsal: Takže opět odrbaná zpráva, meteomodely se vzácně sešly což vidím jako důvod vyrazit alespoň na Tobolku. Zítra bych tam měl býti mezi 18,30 a 19 hod.Jsa sice uz temer severocech (Melnik) vyjimecne bych vyrazil dnes vecer i na Jih-JihoZapad.
Na Tobolce jsem jeste nebyl ale podle mapy tam nebude zapadni obzor nic moc (M42, M45, Holmes).
Mam cerstve nejake nove sklo (Canon EFS 55-250 IS) a docela rad bych jej prubnul na techto notoricky znamych objektech.
Modely porad vychazeji priznive nezvazujete nekdo jet kousek dal od Prahy do cernejsi noci (Tremsin)?
Na Tobolce jsem jeste nebyl ale podle mapy tam nebude zapadni obzor nic moc (M42, M45, Holmes).
Mam cerstve nejake nove sklo (Canon EFS 55-250 IS) a docela rad bych jej prubnul na techto notoricky znamych objektech.
Modely porad vychazeji priznive nezvazujete nekdo jet kousek dal od Prahy do cernejsi noci (Tremsin)?
Pavel Vabrousek
Pozorování u Prahy
Uvažoval jsem Třemšíně, ale časově se bohužel z Prahy dostanu ještě dýl než jsem čekal, takže na Tobolce budu až mezi 19 a 19,30 hod. Třemšín prostě tentokrát nestíhám, ale rozhodně bych tam rád v nejbližší době vyrazil. Oblast Orionu by měla být i na Tobolce cca do 22 hod velmi slušná.
Pozorování u Prahy
To vla:
Stále nemám deklinační motor k montáži, tak nejspíš nepojedu.Leda kdyby měl někdo volnou montáž pro Newton 150 mm f/5 + ED 80/600 mm refraktor.Vzal bych ccd ATIK-16 a notebook.Vyfotografovat Rozettu ATIKem by byla paráda.
Stále nemám deklinační motor k montáži, tak nejspíš nepojedu.Leda kdyby měl někdo volnou montáž pro Newton 150 mm f/5 + ED 80/600 mm refraktor.Vzal bych ccd ATIK-16 a notebook.Vyfotografovat Rozettu ATIKem by byla paráda.
Pozorování u Prahy
vaclav1 napsal: To vla:
Stále nemám deklinační motor k montáži, tak nejspíš nepojedu.Leda kdyby měl někdo volnou montáž pro Newton 150 mm f/5 + ED 80/600 mm refraktor.Vzal bych ccd ATIK-16 a notebook.Vyfotografovat Rozettu ATIKem by byla paráda. ;)No volnou montaz zrovna nemam, ale protoze budu spise zkouset fotit objektivem, tak se obejdu bez pointace a mohu ti nabidnout vymenu montazi.
Tedy pokud je tvoje LXD-75 dost presna na foceni jen s pohonem v polarni ose.
Stále nemám deklinační motor k montáži, tak nejspíš nepojedu.Leda kdyby měl někdo volnou montáž pro Newton 150 mm f/5 + ED 80/600 mm refraktor.Vzal bych ccd ATIK-16 a notebook.Vyfotografovat Rozettu ATIKem by byla paráda. ;)No volnou montaz zrovna nemam, ale protoze budu spise zkouset fotit objektivem, tak se obejdu bez pointace a mohu ti nabidnout vymenu montazi.
Tedy pokud je tvoje LXD-75 dost presna na foceni jen s pohonem v polarni ose.
Pavel Vabrousek