ChatGPT
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Re: ChatGPT
Proboha chlapi, proč to na Slovensku musíte brát doslova. V Čechách je toto spojení myšleno jako "každý může být prezident, každý může být kosmonaut". Je jasné, jak je to myšleno.
No toto som sa ešte nenaučil - čítať myšlienky. Môžem preto vychádzať len z toho, čo je napísané. 
mail to:fun2mas(at)gmail.com
No my na Slovensku sme ako z toho vtipu... Jednu vešteckú guľu sme stratili a druhú sme rozbili. Takže ťažko nám hádať čo kto ako myslel a čítať myšlienky.
Veta "každý môže byť prezident/kozmonaut" v správnom použití v rámci kontextu zrejme každému inteligentnému tvoru napovie že ide o metaforu/ideál.
Ale fakt netuším kde mám z vety "keďže ide AI už bude programovať každý" vycítiť že ide o nejaký ideál/metaforu? Za mňa je to úplne normálna veta ktorú by práve väčšina z tých ľudí ktorí netušia o AI ani prd a myslia si že ChatGPT=AI mohli vypustiť ako úplne smrteľne vážnu vetu.
Nejak som nikdy nepochopil tieto "menežerske praktiky" domýšľania si kontextu. Ja som človek prakticky a "co je psáno to je dáno"!
Myslim ze spravnejsie to malo byt napisane "keďže ide AI už nebude programovať nikto"
Naposledy upravil(a) peto dne 14. 05. 2026, 09:38, celkem upraveno 1 x.
Tisíc bodov pre Chrabromil!!! Tak zdá sa že ľudia ktorí sa vedia vyjadrovať exaktne bez toho aby si druhí domýšľali kontext a myšlienku ešte nevymreli
To je vysoko pravdepodobnejšie aj keď si myslím, že v istých kritických infraštruktúrach (space, defense, jadrové inžinierstvo, kybernetika, etc.), a všeobecne v oblastiach, ktoré nie sú preskúmané a bolo by málo vstupných dát na trénovanie funkčného modelu si na to ešte hoodne dlho počkáme než to niečomu takému zveria.
Ono totiž treba myslieť aj na to, že ako je teraz vtip "Iba ja a Boh sme vedeli ako ten kód funugje a teraz už iba Boh vie" tak sa to pretransformuje do reality že "Iba AI vie ako ten kód funguje". Hľadať potom nejakú kritickú chybu prečo napr. zlyhala misia na Mars bude o to ťažšie.
To je vysoko pravdepodobnejšie aj keď si myslím, že v istých kritických infraštruktúrach (space, defense, jadrové inžinierstvo, kybernetika, etc.), a všeobecne v oblastiach, ktoré nie sú preskúmané a bolo by málo vstupných dát na trénovanie funkčného modelu si na to ešte hoodne dlho počkáme než to niečomu takému zveria.
Ono totiž treba myslieť aj na to, že ako je teraz vtip "Iba ja a Boh sme vedeli ako ten kód funugje a teraz už iba Boh vie" tak sa to pretransformuje do reality že "Iba AI vie ako ten kód funguje". Hľadať potom nejakú kritickú chybu prečo napr. zlyhala misia na Mars bude o to ťažšie.
- BiF
- Věk: 54
- Kontaktovat uživatele:
Já mám jednu praktickou zkušenost s AI a obvodním lékařem.
Mám vyšší tlak, pár let na to beru léky. Po nějaké době bylo potřeba navýšit dávku a lékař mi raději změnil lék.
Lék jsem užíval, vše bez problémů. Po nějaké době jsem si všiml, že mi nějak otékají lýtka a kotníky. Lékař na to,
že pokud se to nezlepší, tak budu muset začít nosit jakési kompresní návleky přes celá lýtka. Jelikož chodím celoročně
v kraťasech, tak jsem se s tím odmítl smířit. Zeptal jsem se CHatGPT, co by se s tím dalo dělat. Jeho první otázka byla,
zda neužívám nějaké léky. Napsal jsem mu, co "beru" a odpověď byla jasná - v příbalovém letáku k tomuto léku se píše,
že může způsobovat otoky dolních končetin. S nadšením jsem běžel k lékaři, abych mu oznámil tuto zprávu (v žádném
případě jsem se neodvážil říci, že na to přišla umělá inteligence; prostě jsem řekl, že jsem si JÁ přečetl příbalový leták
).
Lékař zapátral v počítači, vystavil mi recept na jiný lék a já mám zase kotníky jak baletka...
Mám vyšší tlak, pár let na to beru léky. Po nějaké době bylo potřeba navýšit dávku a lékař mi raději změnil lék.
Lék jsem užíval, vše bez problémů. Po nějaké době jsem si všiml, že mi nějak otékají lýtka a kotníky. Lékař na to,
že pokud se to nezlepší, tak budu muset začít nosit jakési kompresní návleky přes celá lýtka. Jelikož chodím celoročně
v kraťasech, tak jsem se s tím odmítl smířit. Zeptal jsem se CHatGPT, co by se s tím dalo dělat. Jeho první otázka byla,
zda neužívám nějaké léky. Napsal jsem mu, co "beru" a odpověď byla jasná - v příbalovém letáku k tomuto léku se píše,
že může způsobovat otoky dolních končetin. S nadšením jsem běžel k lékaři, abych mu oznámil tuto zprávu (v žádném
případě jsem se neodvážil říci, že na to přišla umělá inteligence; prostě jsem řekl, že jsem si JÁ přečetl příbalový leták
Lékař zapátral v počítači, vystavil mi recept na jiný lék a já mám zase kotníky jak baletka...
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
- Stanislavxyz
A ty příbalové letáky opravdu nikdo nečte?!
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Je vidět, že asi nebereš léky, jinak to normální člověk nemůže po přečtení letáku spolknout 
- Honza Ebr (honza42)
AI řeší klíčové otázky lidstva, jako třeba neochotu lidí si něco přečíst 
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
- Stanislavxyz
A víte Josefe, že máte vlastně pravdu? Jediný "lék", který užívám je Ibalgin, a to v množství jednotek ks za rok. Nicméně u něj jsem příbalový leták četl a po zvážení rizik jsem si řekl, že do toho jdu. Zatím žiju. (Koho mají pověsit, ten se neutopí, nebo jak se to říkalo, že?)
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
- BiF
- Věk: 54
- Kontaktovat uživatele:
Já sice příbalové letáky čtu, ale vzpomeň si na to po dvou měsících.
A já to zmiňoval hlavně proto, že to nevěděl ani lékař.
Je to přeci taky "jen" člověk a proto asi potřebujeme tu AI...
A já to zmiňoval hlavně proto, že to nevěděl ani lékař.
Je to přeci taky "jen" člověk a proto asi potřebujeme tu AI...
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Pánové,
trochu k věci, ať je to aspoň použití AI v rámci astronomie, astrotechniky, astro-sw a podobně. Jsme na astro-foru.
Díky
MMys
trochu k věci, ať je to aspoň použití AI v rámci astronomie, astrotechniky, astro-sw a podobně. Jsme na astro-foru.
Díky
MMys
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM