Tak jsem včera využil krásnou jasnou docela kvalitní noc na nasnímání okolí M52 a NGC 7635 .Možná je to brzy na tento objekt ale jak říkám včera noc byla docela kvalitní.
canon 350Da+UHC-S SW-80/480@WO 0,8x Flattener II
pointace SW-70/500+AG by MMys
expo 24x600s iso-1600
Mlhoviny jsou zachycené velmi pěkně ... ale co se stalo při zpracování s barvami hvězd? Jsou všechny úplně stejné, takové vybledlé s nádechem do červena.
Libore tomu skvělému záběru bych vytkl jen kompozici, ale to vidíš taky asi až teď doma.. já bych to příště fotil s bublinkou víc k levému kraji fotky, aby vlevo nebylo tolik "ničeho a naopak vpravo nebyla natlačena mlhovina tak ke kraji. Jinak co dodat? Já tam více chyb nevidím, nejsem pefekcionista.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Ahoj,
na MHV jsem si zapůjčil od Bíby UHC - S filtr a rozhodl se zkusit si pár snímků. Zaměřil jsem se na Bublinku a udělal pouze 8 expozic, než se Bublinka dostala mezi stromy. http://www.astrofotky.cz/~astropintr/1240865972.jpg " alt="" />
příjde mi použití filtru jako krok zpět, jestli měli tmu na MHV ostatní, tak proč jsi ho tam dával?
Jura
Vysvětlení je více než prosté, nikdy jsem s tímhle filtrem nefotil a Bíba ho měl zrovna volný, takže jsem ho rád vyzkoušel a doma si zkusil udělat úpravu snímku, jak to bude vypadat. Do budoucna bych si rád tento filtr pořídil. Nemáme tak temnou oblohu jako v Zubří. Ale podmínky ze soboty na neděli - nic moc....
Skywatcher Newton 250/1200 na EQ - 6&&Skywatcher ED refraktor 80/600 na EQ - 6&&Canon EOS 350 D neupravený&&triedr 10x 50.&&binar 25 x 100
Já vím, že UHC -S je ten takový poloviční UHC, ale i tak proti Deep Skyje to dostZrovna na Bublinku jsem ho kdysi pouzil take - kolem je spousta hvezd, ktere stoji za to zeslabit, aby slaba mlhovina trochu vynikla. Ze stejneho duvodu ho pouzivam pro foceni v Mlecne draze, je s nim focene treba tohle.
Zdravím,
protože jsem opět, vrámci tunění, včera vytáhl Bertu a něčekaně setrvávalo jasné počasí, tak jsem doklepal ještě bublinku.
To už je fakt na posledy..(v rámci DSLR)