caribic: no to je jasné, bude sa fotiť sopka Pelé na Io a podobné záležitosti
Jupiter
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
ondra: no ale toto je zase dychberúca animácia. Veľmi dobre zvolené ohnisko a časový rozostup medzi snímkami.
. Je to fakt. Každý rok sú fotky oveľa lepšie. Pred pár rokmi sme ani netušili, čo sa z našich miláčikov dá vytiahnuť
.
Jupiter 2010
Ahoj pánové
máte tu parádní snímky.Nedalo mi to,tak jsem to taky zkusil.Na klik astrofotky.
máte tu parádní snímky.Nedalo mi to,tak jsem to taky zkusil.Na klik astrofotky.
Vlastimil Musil
Sky-Watcher Newton 8'',SW ED-80,SW 80/400mm,EQ6 SS PRO,Canon EOS 450 mod.,QHY5,Astronomik IR PRO 742,Baader RGB,Astronomik CLS,Baader CaK
Sky-Watcher Newton 8'',SW ED-80,SW 80/400mm,EQ6 SS PRO,Canon EOS 450 mod.,QHY5,Astronomik IR PRO 742,Baader RGB,Astronomik CLS,Baader CaK
Jupiter 2010
Zdravim vsechny,
tez tu mam neco ze soboty/nedele 21./22. animace od 23:45 do 03:15. Sejmuto 1000 fr kazdych 15 minut. Teda krome 02:45, mikrospanek
Tez mi to nejak ujelo do zelene.
http://tramvajak.webnode.cz/images/2000 ... pi.avi.gif
tez tu mam neco ze soboty/nedele 21./22. animace od 23:45 do 03:15. Sejmuto 1000 fr kazdych 15 minut. Teda krome 02:45, mikrospanek
Tez mi to nejak ujelo do zelene.
http://tramvajak.webnode.cz/images/2000 ... pi.avi.gif
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
Ano, toto je z Prahy a z balkónu :o
Předchozí hnus jsem opět vymazal, nehorázný data...
Jdu radši spát...
Předchozí hnus jsem opět vymazal, nehorázný data...
Jdu radši spát...
Lectorem iustus...
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
Tak jsem si hrál s wavelety a docela je síla, jak různé věci z toho lezou. S tím, co tady ukážu mám vnitřě problém, přijde mi to lehce nepřirozené, ale detailů je tam více, než u snahy o přirozenější pohled na věc 
Takže dle mého nejvíce přirozený pohled
Dále ještě snesitelný pohled
A nepřirozený pohled, ale s detaily jako je třeba druhý ovál..
Vše 31.7.2010, čas 2:35, 3:40 a 4:10 SELČ, seeing na moje poměry téměř ideální. Oboje asi 2000 sn z videa 30 fps. Klasická sestava Celestron ED80/600 + Omegon LE 5 mm + Canon PowerShot SX200 IS.
Dle mého soudu první v řadě je za nejlepšího seeingu a to je vidět i na výsledku, který se mi líbí ze všech nejvíc..
Je to hezká hra, ale asi bych měl teď nabídnout data třeba na Slovensko a počkat, co z toho vypadne tam
Takže dle mého nejvíce přirozený pohled
Dále ještě snesitelný pohled
A nepřirozený pohled, ale s detaily jako je třeba druhý ovál..
Vše 31.7.2010, čas 2:35, 3:40 a 4:10 SELČ, seeing na moje poměry téměř ideální. Oboje asi 2000 sn z videa 30 fps. Klasická sestava Celestron ED80/600 + Omegon LE 5 mm + Canon PowerShot SX200 IS.
Dle mého soudu první v řadě je za nejlepšího seeingu a to je vidět i na výsledku, který se mi líbí ze všech nejvíc..
Je to hezká hra, ale asi bych měl teď nabídnout data třeba na Slovensko a počkat, co z toho vypadne tam
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Jupiter 2010
Jakou máte kdo zkušenost s maximální délkou expozic pro jeden snímek Jupitera, než se projeví rozmazání detailů povrchu vlivem rotace planety? 
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
Páni, no neuveriteľne to tu ožilo. Aj by som prispel, ale musím dospávať
.
4ec paráda
.
MaG: u mňa ten prvý jednoznačne vyhráva.
Maser: no ja by som to odhadol už na 2-3 minúty pri cca 6,5 metrovom ohnisku ... Snímam 85sec cez červený a 85sec cez zelený filter a rotáciu medzi snímkami jednoznačne vidieť
.
4ec paráda
MaG: u mňa ten prvý jednoznačne vyhráva.
Maser: no ja by som to odhadol už na 2-3 minúty pri cca 6,5 metrovom ohnisku ... Snímam 85sec cez červený a 85sec cez zelený filter a rotáciu medzi snímkami jednoznačne vidieť
Jupiter 2010
Vzhledem k tomu, ze je Jupikova sezona a k tomu uplnek a nic jineho se stejne fotit neda, tak se pridam. Proti memu predchozimu pokusu jde sice o velky pokrok, ale jsem z nej ponekud na rozpacich. Proti fotkam, co vidim u ostatnich nic moc, chybi mi tam detaily Horsi je, ze nevim, v cem je problem. Zaostreno jsem snad mel celkem dobre (pred snimanim ostreno pres Bahtinova na hvezdu). Foceno projekci pres SCT 203/2032mm, Ortho 12,5 mm a UV/IR filtr. Kamera - upravena web Logitech QuickCam 9000 Pro, montaz CG-5 Advanced Go-To
Krome Jupika je jeste na fotce Callisto a Ganymedes
Krome Jupika je jeste na fotce Callisto a Ganymedes
Jsem zacatecnik, ale lecim se 
Jupiter 2010
no ja by som to odhadol už na 2-3 minúty pri cca 6,5 metrovom ohnisku ... Snímam 85sec cez červený a 85sec cez zelený filter a rotáciu medzi snímkami jednoznačne vidieť . Vezmuli v úvahu že 20cm dalekohled má rozlišovací schopnost 0.6", tak při nynější vzdálenosti to Jupiter otočí za ~140s. Něco přidá seeing a o to se to dá natáhnout. Chci zkusit animaci a tak přemýšlím,kolik sekund na jeden výsledný snímek si můžu dovolit. Čím víc sekund tím víc dat, tím míň šumu a více detailů.
Ale jak píšeš, 3 minuty bude asi maximum i pro barevnou kameru.
Ale jak píšeš, 3 minuty bude asi maximum i pro barevnou kameru.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Jupiter 2010
Ctwerec: táto druhá verzia je ozaj výborná.
Na dnešné ráno som sa tešil už dlho. Žiaľ predpoveď nerpiala, ale vstal som a pár dier tam predsa len bolo. Seeing bol však ozaj biedny. Animácia vstupu Ganymede do tieňa planéty (G):
Na dnešné ráno som sa tešil už dlho. Žiaľ predpoveď nerpiala, ale vstal som a pár dier tam predsa len bolo. Seeing bol však ozaj biedny. Animácia vstupu Ganymede do tieňa planéty (G):
mitovka
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
Předchozí hnus jsem opět vymazal, nehorázný data..
Opravdu pěkný snímek. To že je v Praze lepší seeing na planety než na louce u Berouna jsem už zjistil před mnoha lety
Jinak hezké fotky jednoho a toho samého brzo omrzí, možná by bylo zajímavé vytvořit nějaký hodnotný pozorovací program, který by mohl přinést zajímavé výsledky.
Opravdu pěkný snímek. To že je v Praze lepší seeing na planety než na louce u Berouna jsem už zjistil před mnoha lety
Jinak hezké fotky jednoho a toho samého brzo omrzí, možná by bylo zajímavé vytvořit nějaký hodnotný pozorovací program, který by mohl přinést zajímavé výsledky.