Povrch Měsíce - detaily
- milan kuhejda
Povrch Měsíce - detaily
nazdar
Clavius a okolí,data jsou z loňska,má vrozená lenost a pohodlnost mi zabraňuje tahat dalekohled do toho mrazu ;)včera večer tu bylo -22 a dneska je už zase -17 a navíc zataženo,asi do dalekohledu nastěhuji kocoury ;D a bude to vyřešeno.
ahoj Milan
Clavius a okolí,data jsou z loňska,má vrozená lenost a pohodlnost mi zabraňuje tahat dalekohled do toho mrazu ;)včera večer tu bylo -22 a dneska je už zase -17 a navíc zataženo,asi do dalekohledu nastěhuji kocoury ;D a bude to vyřešeno.
ahoj Milan
Povrch Měsíce - detaily
krása... tak takéto foto Mesiaca si dávam za svoj životný cieľ ... Vyzerá to akoby si sedel v module, čo letí 100 km nad povrchom
Dobson GSO DX 880 254/1250; eq plošina; ASI 120MM, Astronomik RGB filtre
Povrch Měsíce - detaily
Využil jsem poměrně slušného seeingu a co jiného v Praze fotit - dal jsem Měsíc. Panorama okolí jižního pĺu je ze čtyřech snímků kamerou DMK41 a 14" SCT:
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
Povrch Měsíce - detaily
Honzo,
paráda hry světel a stínů na okraji terminátoru, bezvadný seeing a to rozlišení - GRATULUJI !!!
Habl
paráda hry světel a stínů na okraji terminátoru, bezvadný seeing a to rozlišení - GRATULUJI !!!
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
- Oldřich Řeháček
Povrch Měsíce - detaily
Tak to je paráda !!!!!!!!!!!
Taky gratulace.
Olda
Taky gratulace.
Olda
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Technika použitá při pořízení snímku zdá se býti nekompletní, prosím doplnit nosnou raketu a měsíční modul, z kterého bylo foceno. ;D
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Povrch Měsíce - detaily
Technika použitá při pořízení snímku zdá se býti nekompletní, prosím doplnit nosnou raketu a měsíční modul, z kterého bylo foceno. Grin
;D Tak na Supre možno čoskoro pribudne do ponuky nová záložka Nosné rakety/moduly
úplne úžasná snímka... Chcel som sem dať jednu moju prvotinu, ale som si to rozmyslel... :-[
;D Tak na Supre možno čoskoro pribudne do ponuky nová záložka Nosné rakety/moduly
úplne úžasná snímka... Chcel som sem dať jednu moju prvotinu, ale som si to rozmyslel... :-[
Povrch Měsíce - detaily
Prvotiny určitě vložit, každý nějak začínáme a je pěkné vidět časem zlepšení. Včerejší snímky jsou jen výsledkem poměrně slušného seeingu, jsou tu jiní machři, kteří s menší technikou dokaží věci, nad kterými mi zůstává rozum stát. Ze včerejška ještě jedna složená ze čtyřech (oříznuto, zmenšeno) z oblasti Sinus Iridium:
Na obrázku jsou vodorovné pruhy, se kterými si moc nevím rady. Na originál videu nejsou, objedují se až na zregistrovaných snímcích z Registaxu 6.
Pokud dnes počasí dovolí, mám spadeno na kráter Grimaldi.
Na obrázku jsou vodorovné pruhy, se kterými si moc nevím rady. Na originál videu nejsou, objedují se až na zregistrovaných snímcích z Registaxu 6.
Pokud dnes počasí dovolí, mám spadeno na kráter Grimaldi.
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
Povrch Měsíce - detaily
A pak, ze ve stredni Evrope nejdou delat skvele snimky Mesice. Nadhera!
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Vybavení ani seeing neznehodnocují nadprůměrnou kvalitu, která ze snímků přímo sálá. Musí se to sejít a pak se můžeme kochat. Díky za nádherné ukázky.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Povrch Měsíce - detaily
tak prispejem aj ja svojou ošklivkou Zložené zo 7 snímkov, vytiahnuť niečo z videí bolo strastiplné, zistil som že balkónové dvere sa majú zatvárať a nie len privrieť, lebo -10 vonku a +24 vnútri spraví svoje... Bolo to fotené projekciou cez 4,3mm Hyperion. Následne zmenšené aby to netrhalo tak oči. Prechody bijú do očí, ale tak snáď to neurazí .... (prvý pokus)
z 31.01.2011
z 31.01.2011
Povrch Měsíce - detaily
tak prispejem aj ja svojou ošklivkou Zložené zo 7 snímkov, vytiahnuť niečo z videí bolo strastiplné, zistil som že balkónové dvere sa majú zatvárať a nie len privrieť, lebo -10 vonku a +24 vnútri spraví svoje... Bolo to fotené projekciou cez 4,3mm Hyperion. Následne zmenšené aby to netrhalo tak oči. Prechody bijú do očí, ale tak snáď to neurazí .... (prvý pokus)
z 31.01.2011
Pěkné. Ty zmiňované přechody bych ani nepostřehl. Jen mi vadí otočený obraz o 180°. To otočení by snímku prospělo.
z 31.01.2011
Pěkné. Ty zmiňované přechody bych ani nepostřehl. Jen mi vadí otočený obraz o 180°. To otočení by snímku prospělo.
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...
Povrch Měsíce - detaily
Ďakujem. na otočenie som ani nemyslel po 3 hodinách skladania, ale máš pravdu správne by to malo byť opačne.
Povrch Měsíce - detaily
Jazzmen: Mas to pekny. Zkousel jsi to slozit nejakym SW na skladani panoramat? Ten to zvladne za par minut a zamaskuje i prechody.
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke