QHY5

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
stZ

QHY5

Příspěvek od stZ »

Zkusil jsem schvalne prehrat ten FW......"pred zasahem" funkcni pouze pod qguider u ostatnich driveru to vyhazovalo vzdy chybu jak jsem psal. Po prehrani FW zacalo vse fungovat jak origos tak Ascom atd...pravdepodobne se nejak poskodil FW?

Takze Jezevce, diky za info :)

Martin
jezevec

QHY5

Příspěvek od jezevec »

No som rad ze ti nieco z toho pomohlo ja som si trhal vlasy a vravim ze spisem to sem snad to niekdo najde ked bude mat problem. Je tam EEPROM pamet myslim a ta sa moze pri troche "stastia" zmazat (ze vraj pri poklese napetia ?! ), niekde je tam aj navod ako tomu predist ale rozoberat to a spajkovat kontakty, zcinovane by boli asi vsetky no to radsej to tam zas napalim niekedy :)
stZ

QHY5

Příspěvek od stZ »

Jsou tam dva kontakty a ty staci spojit to udajne zamezi nechtenemu zapisu. Tudiz pokud se to nahodou stane znova, musi se zas ty kontakty rozpojit. Pokud mas tu novejsi verzi tak tam jsou ty kontakty opravdu velky Ja to pajet rozhodne nebudu, prehrat to jde pripadne i v polnich podminkach....pokud nebudu linej udelam si tam jumper.
Miloš Žák
Věk: 46

QHY5

Příspěvek od Miloš Žák »

Chci pouzit QHY5-T na pointovani pomoci PHD Guiding. Mam montaz LXD-75. Bude kamerka ovladat montaz, kdyz ji pripojim pres go-to ovladac montaze? Je to Autostar 497...
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
hokle

QHY5

Příspěvek od hokle »

Ahoj,

jestli ti jde pouze o připojení přes ovladač, tak nevím, protože LXD-75 neznám. Ale pointování by mohlo fungovat připojením kamerky, která má AG port přímo do AG portu montáže. V menu PHD je Mount -> On-camera.

Edit: Beru zpět, ve specifikaci je uvedeno, že LXD-75 nemá AG port
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
Miloš Žák
Věk: 46

QHY5

Příspěvek od Miloš Žák »

Prave, ze nemam k dispozici guide port... Pointovat pujde urcite, kdyz pripojim notebook k rucce pres redukci usb->com, ale ja to chtel resit bez dalsiho kabelu k notebooku...
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
Jan Vavruša

QHY5

Příspěvek od Jan Vavruša »

Zdravím,

mám k dispozici refraktor 300mm f4.5, kterým bych chtěl pointovat. Poskytne mi QHY5 v kombinaci s tímto objektivem dostatek pointačních hvězd? Tento čip mi přijde jako dobrý poměr cena/výkon. Pointace by byla prozatím manuální.

Díky moc.
Michal1

QHY5

Příspěvek od Michal1 »

Jde vám připojit QHY5 přes Maxim DL? Stáhl jsem ovladač tady
http://www.qhyccd.com/astrosoftbe.html
V Maximu vyberu jako typ kamery CMOS Guider, zmáčknu Connect, načež se objeví hlášení "An error has occured while attempting to communicate with the camera".  Atik 16ic mi přes Maxim ovládat jde a QHY5 spolupracuje s QGVideo bez problému. Používám Maxim DL 5. Díky.
Planetoskop (konečně hotový dobson 200/2000), Dal (Schmidt-Newton 203/812)
Polární ustavovač PARot ke stažení
ogami
Kontaktovat uživatele:

QHY5

Příspěvek od ogami »

michal1: kameru pripojuji pres ascom a funguje bez problemu. je potreba nainstalovat ascom platformu a pro ni ovladace na QHY5. s ovladaci na ktere odkazujes mi take fungovala v QGVideo a PHD, ale v Maximu uz ne.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Michal1

QHY5

Příspěvek od Michal1 »

Díky za reakci. Nějak jsem z toho nepochopil, jestli ti přes Maxim připojení funguje, nebo ne. Základní ovladače jsem instaloval ze stánek qhyccd.com. Do instalačního adresáře Maximu se musí dodat odněkud soubour CCDPlug..(jméno kamery)..dll, jinak ji Maxim nevidí - nemá ji v seznamu kamer.
ogami
Kontaktovat uživatele:

QHY5

Příspěvek od ogami »

ano pripojeni funguje a pointuje/snima pres maxim bez problemu. jen mam jine ovladace a ascom platformu, na oboji odkazuji v predchozim prispevku.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Michal1

QHY5

Příspěvek od Michal1 »

Už to běží! Díky ti. Chtělo to jen v Maximu zmáčknout ta správná tlačítka. Kdyby měl někdo stejný problém jako já, musí: v Camera Control Window stisknout Setup Camera, vybrat jako Camera Model ASCOM a pak v Advanced zvolit QHY5.
zafod

QHY5

Příspěvek od zafod »

...ahoj právě to řeším taky...nainstaloval jsem Ascom platformu nainstaloval jsem ten ovladač QHY5 z linku co dal ogami...ovladač vidím v Ascom profile explorer ise mi nabízí v Maximu...při připojení QHY5 mi to ale pořád hlásí že hardvare nebude správně pracovat a když to dám připojit v maximu tak to dá "Could not conect camera, Device not found" při připojení kamery naběhne dialog přidání hardware ale nevím kam ho mám nasměrovat aby si to spároval...doufám že není špatný kus protože dioda na kameře nesvítí...
Michal1

QHY5

Příspěvek od Michal1 »

zafode, v tom dialogu pro přidání nového hardwaru se mi spárování proběhlo automaticky. Nejprve se zeptá, zda se má má připojit k webu Windows Update, zatrhneš 3. možnost "ne, nyní ne" a zbytek necháš, jak je. Po několika prvních připojeních mi to zase hlásilo, že byl připojen nový hardware, tak jsem toto zopakoval. Diodka na kameře se rozsvítí až při dělání 1. snímku v QGVideu/Maximu, ne hned po připojení k počítači.
zafod

QHY5

Příspěvek od zafod »

...tak to bohužel u mě to takhle neproběhlo...proto jsem se pustil do toho postupu co sem dal jezevec a po několika hodinách se kamera aspoň rozsvítila, ale stejně nejde z maximu ani z phd pustit ani s tím ovladačem od QHY se kterým píšete že vám v phd funguje normálně...ve správci zařízení je tam pořád žlutý vykřičník a kamera svítí pořád...

...bohužel po těch 5ti hodinách co jsem různě zkoušel 3 různé postupy:

- instalace driveru od QHY z www.qhyccd.com
- instalace platformy Ascom a driveru ktere linkoval ogami
- instalace driveru podle navodu co linkoval jezevec

...když teď provedu ten postup jak popisuješ nainstaluje se automaticky ten driver od QHY se kterým uz víš že to nefunguje...

...proto jsem se pokusil ručně přiřadit ten ovladač od Ascomu, ktery jsem nainstaloval ze souboru QHY5ASCOM-V40 co linkoval ogami (doufám že to je tedy pro Win XP) bohužel jsem ale nemohl najít cestu kde je protože při instalaci to blikne strašně rychle, nakonec jsem ho našel ve C:/program files/comon files/ASCOM/ASCOM.QHY5.dll ale když ho zkusím ručně přidat ani se mi to nenabídne jako, že to je ovladač...

...jak je vidět pěkně jsem se v tom zamotal a když mi někdo poradí jak to rozmotat, zachrání život jedné QHY5 mám z toho ale pocit, že to je opravdu ten případ co popisuje jezevec...vždycky když jsem měl podobné problémy s instalací hardwaru bylo to vždycky v hardwaru...
Odpovědět