Nováčci se představují
Nováčci se představují
Zdravím všechny příznivce noční oblohy,po rozsáhlém pročítání tohoto výborného fóra!,jsem se konečně rozhodl a přidávám se k vám všem,objednal jsem si Sky-Watchera 8" Dobsona,
.už se nemůžu dočkat až se podívám poprvé do jeho okuláru!!kopí kukadla,doufám že obloha nezůstane zakryta další měsíc,jak jsem se dočetl,bývá to,pravidlem
,případně se tímto všem omoluvám 
König 16x50.
Olympus E-520
Olympus E-520
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Nováčci se představují
Tak vitaj na fóre a gratulujem ku skvelej kúpe
. Tak nech slúži k úžitku.
PS: Ako tak sledujem to počasie, je tu asi viac takýchto nováčikov
.
PS: Ako tak sledujem to počasie, je tu asi viac takýchto nováčikov
Nováčci se představují
Díky za přivítání! určitě se s Vámi podělím o první dojmy a zážitky !
König 16x50.
Olympus E-520
Olympus E-520
Nováčci se představují
Tak jsem po 1 pozorování, (točení dobíkem sem tam a lítání po obloze,jestli mě někdo pozoroval,tak se asi pobavil). pocity jsou smíšené,asi proto,že nevím co kde hledat
,ale pomalu se orientuju podle stellaria.ale viděl jsem Saturna i Mars.mám jen setové okuláry,zatím. :-[
přeji jasné noce
přeji jasné noce
König 16x50.
Olympus E-520
Olympus E-520
Nováčci se představují
Zdravím všetkých nadšencov nočnej oblohy. Tak aj ja som sa už konečne rozhodol ku kúpe ďalekohľadu. Po dlhom rozhodovaní som si vybral Sky-Watcher Newton 200/1000 na rovníkovej montáži EQ-5. Už len čakám na to správne počasie, dúfam že to bude čo najskôr, už sa neviem dočkať 
SkyWatcher 200/1000, EQ-5, Celestron Skymaster 15x70, Canon EOS 550D
Nováčci se představují
To scatchy: Proto že máš novej dalekohled, tak pěkné počasí nečekej Blahopřeju k novému dalekohledu a
vítej na AF
vítej na AF
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
http://planety.g6.cz/
Nováčci se představují
Vďaka za uvítanie...no už som zistil že takéto čakanie na pekné počasie je niečo ako imatrikulácia pre nováčikov...ale tak zase podľa mňa čím dlhšie čakanie tak tým väčší zážitok z prvého pozorovania...
- Andrej
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Nováčci se představují
Zdravím všetkých nadšencov nočnej oblohy. Od malička sa zaujímam o všetko okolo vesmíru. Mám kopec kníh a dokumentov. Vždy som skôr len príležitostne pozoroval, buď triédrom alebo som zašiel na hvezdáreň. Po tom ako som videl na hvezdárni prechod Venuše pred Slnkom som začal túžiť po tom aby som mohol aj ja kedykoľvek keď to bude možné pozerať do diaľav. Aby som nemusel vždy ísť na hvezdáreň. A tak som si kúpil môj prvý skutočný teleskop aj keď ide "len" o 114mm Newtona. Avšak aj pohľad cez neho ma už viac krát ohromil. A ukázal mi veci, ktoré som vídaval iba na hvezdárni alebo v knihe či filme. Je to úžasný koníček. Prajem všetkým čistú oblohu.
Nováčci se představují
Super!!! Vyjasnilo sa takže idem na svoje prvé pozorovanie, len dúfam že počasie vydrží...
- Andrej
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Nováčci se představují
Super!!! Vyjasnilo sa takže idem na svoje prvé pozorovanie, len dúfam že počasie vydrží...
Tak dúfam, že počasie ti vydrží.
Tak dúfam, že počasie ti vydrží.
Nováčci se představují
2 hodinky pozorovania za mnou, škoda že sa trochu zatiahlo ale aj tak som stihol nádherný mesiac a ešte krajší saturn...
Nováčci se představují
Ahoj! Zdravím všechny vespolek na tomto fóru. Říkají mi Charlie a astronomií se zabývám už dobrých 30 let. Takže už jsem vlastně pokročilý. Před 20 lety jsem si na rokycanské hvězdárně vlastnoručně vybrousil zrcadlo 150/1056 mm a následně k tomu doma postavil i Newtona včetně paralaktické montáže, protože dalekohled AD 800 nesplňoval tak nějak moje představy... Na žádné objekty se nijak nespecializuju, dívám se na všechno. Teda, když to najdu...
Nováčci se představují
Zdravím všechny pokročilé i začátečníky.
Já se k astronomii vracím po více než 20ti letech. 3 roky jsem "dělal" v Ondřejově ve sluneční fyzice, pak po revoluci mne to na 20 let odválo do businessu.. Loni jsem si udělal radost a se větším množstvím volného času jsem se vrátil k tomu co mně dřív tak bavilo.. Pořídil jsem si vybavení, po kterém jsem jako chlapec prahnul (8" katadioptrický Vixen ze Supry na EQ6 a bazarový Borg 101ED).. Za rok jsem si na obloze prolezl co se dalo a teď se pomalu pouštím do focení (EOS 40d a QHY5)..
Ps. Rád bych ze zúčastnil nějakých společných pozorovacích a fotografických akcí (nasát nějaké to knowhow), ale zatím mám z prohlídky příslušných sekcí fóra pocit, že takových je jen pár do roka.. Pokud máte nějaký tip, napište.
Já se k astronomii vracím po více než 20ti letech. 3 roky jsem "dělal" v Ondřejově ve sluneční fyzice, pak po revoluci mne to na 20 let odválo do businessu.. Loni jsem si udělal radost a se větším množstvím volného času jsem se vrátil k tomu co mně dřív tak bavilo.. Pořídil jsem si vybavení, po kterém jsem jako chlapec prahnul (8" katadioptrický Vixen ze Supry na EQ6 a bazarový Borg 101ED).. Za rok jsem si na obloze prolezl co se dalo a teď se pomalu pouštím do focení (EOS 40d a QHY5)..
Ps. Rád bych ze zúčastnil nějakých společných pozorovacích a fotografických akcí (nasát nějaké to knowhow), ale zatím mám z prohlídky příslušných sekcí fóra pocit, že takových je jen pár do roka.. Pokud máte nějaký tip, napište.
N300, Vixen R200SS, Takahashi FSQ86 a FC60, FMA180, EQ-HD-II a III, ASI294M, ASI2600M, ASI120MM, 2x AsiAir
Nováčci se představují
MartinT: vitej u nas a mezi nami astrofotografy. Je nas tu docela dost a koukal jsem, ze jsi "od Prahy", takze urcite nebude problem se nekdy sejit na louce u lesa tech mist je tu docela dost. Fotografovani ted bude snad konecne trochu prat pocasi (pres leto je casto v noci jasno), takze vyjezdy urcite budou (do vsech koutu).
Nováčci se představují
Zdravím vás všetkých, tak som sa tu nedávno aj ja zaregistroval a nemôžem sa odtrhnuť od čítania tohto fóra. Pohľad na oblohu ma fascinoval už dávno. Hlavne ešte na škole. Vtedy sme si zostrojili vlastný ďalekohľad bol horší ako trieder, ktorý som potom kúpil niekde v bazáre (je asi starší ako ja ale slúži a doteraz som s ním spokojný. Potom som sa tomu prestal venovať,ale ťahalo ma to stále len sa vždy našlo niečo iné. Nejaký poriadny ďalekohľad plánujem kúpiť až keď sa rozkukám a budem sa poriadne orientovať na oblohe.