kolec: Palo, parada, jsem rad, ze jsi doslova chytil hozenou rukavici

nicmene mne se na Tvem snimku zasadne nelibi ten ctvercovy format, to je fakt ee
ted vazne - zmenseny je to pekny, vytahl jsi vic nez maximum. Ale co se mi opravdu nelibi jsou ty hvezdy, ze jsou uplne ale uplne placaty - jako jednobarevny vetsi kotoucky. Ja tam proste mam rad tu bilou vysaturovanou na maximum tecku ci mensi kolecko u jasnejsich hvezd, aby bylo videt, ze to proste je hvezda a nejde s tim nic delat.
ad ostatni:
diky za rozbor, Alesi, ta moje kamera je 14-ti bitova a je to full frejmka

a ma pixely 4.88um, tim, ze je to s bayerovo maskou tak v podstate pocitam to je rozlisenim ekvivalent (o par procent lepsi) 9um pixelove kamery (tj. moji stare G3ky dnes jiz prodane).
nicmene jak jsem psal, je to odpad, necely 4 hodiny dat pri cekani az mi vyleze jinej objekt nad obzor... (taky jsem schytal kritiku kolem difrakcnich krizu, tudiz podobne jako kolec budu mit strach sem priste neco davat ).
Chi a Ha jsem fotil taky proto, ze mi to kresli proste paradne, zaostreny to mam v celym poli a to se mi nikdy (temer) nepovedlo, tudiz byla to sance fotit hvezdokupu, coz normalne nedelam kvuli tomu, ze nemam dostatecne kvalitni zobrazeni hvezd na 9mikronu v poli 36x24 (pocitam nema nikdo na svete, ale me se to tentokrat docela povedlo).
tak proto jsem zkusil tyhle dve potvory, abych furt nefotil jen mlhoviny. A o tech IFN jsem vedel, ze tam neco hooodne slabouckyho je, takze jsem to chtel trochu vytahnout, ale zase ne moc extremne. Mimochodem vubec jsem pri zpracovani nepouzil zadnou redukci sumu a samozrejmne ani zadny doostrovaci algoritmus. Je to delane ve velke casti v PS3 a jediny z PI je prevod z FITs do TIFFu tudiz operace opatrny masked stretch a save as tiff

i kdyz vlastne mozna jsem tentokrat PI pouzil i na image integration (protoze kalibraci delam v MaxIm DL - staryho psa novym kouskum nenaucis - chci mit vse pod kontrolou).
toz tak
PI neumim ale uznavam, ze par veci co to ma nikde jinde nejsou. taky nesnasim predvarene polivky, co clovek vidi na netu jsou pekny bramboracky (nebo muj nazor je tak ojedinelej, ze vlastne moje fotky jsou na pycu a hnusny a ty jiny bramboracky jsou paradni).
a to jsem si myslel, ze muj snimek je svetovyho formatu (prohledal jsem taky celej Ynternet

a nenasel nic moc co bych pochvalil). howgh!
foceni zdar!