GaP napsal: Nevím proč tak arogantní postoj vůči projevení názoru. Ale budiš, když už jsme u toho tak bych chtěl vysvětlit kde se v okolí M45 bere nahnědlé pozadí, možná, že je to pozůstatek světelného znečištění, které není eliminováno, ale určitě tak nevypadají mlhoviny. Ostatně jsou takto slabé partie zachytitelné u nás? On ten Bíbůvův snímek je hodně přepálený, ale to pozadí je nepatrně rovnoměrnější. Možná, že je lehce do modra, ale mě to prostě připadá přirozenější než do hněda.
Já jenom chtěl naznačit, že tam je a že významně kazí snímek, zvlášť když je nerovnoměrně rozloženo - tedy nekvalitní dark frame.
Podle mě jsou ty vstupní data velice slušná, jenomže to zpracování, mnohdy méně může znamenat více, když se neumumí, nebo nedělá co nejpřesněji. Vím to z vlastní zkušenosti.
Prostě jsem si dovolil nesouhlasit, na tom snad nic není, apropo s monitorem doufám nic nemám

.
Pavel Gaugg.
Gradient tam je, předpokládám ale, že jsi chtěl napsat flatfield, místo darkframe.
Jinak skutečně to co tam vidím bude důsledek špatně pořzeného nebo špatně aplikovaného flatfield.