Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)
-
Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)
V USA nepřipadá tolik mobilů na obyvatele jako u nás, ale i tak je to trochu překvapivé. 

Bresser R70/700, Soligor 10X50
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 48
- Kontaktovat uživatele:
Čumím na oblohu 400 hodin ročně, posledních 10 let rok co rok...a proto se ptám, kde jsou ti zelení mužíčci? Mají snad zájem se mě vyhýbat? Já se chci také družit s pohlednou zelenou mimozemšťankou se spoustou chapadýlek:-)
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
Na konci srpna roku 2007 jsem viděl asi v 22:00 pro mě nevysvětlitelný jev. Asi 50° nad jihem se postupně rozjasnil objekt, řekl bych tak -3 až -4 mag. a rozdělil se na dvě části. První, menší část se vydala trochu doprava, padala "směrem dolů" a ztrácela jasnost. Druhá, větší část udělala to samé jako první jen vydržela otrochu déle. Dělalo to takovou stopu na obloze jako když hoří hořčík. Nevím co to bylo, možná nějaká padající družice nebo odpad? Opravdu nevim.
Newton 200/1000 (2x), 114/900; montáže EQ-6, EQ-5, EQ-3; triedr 10x50; triedr WO 8x42; Astronomik UHC; Celestron SkyScout
Včera na návštěvě příbuzných ( manželů ) mé ženy jsem slyšel toto jejich vypravování...Předesílám, že "nečumí" na oblohu stovky hodin, jsou to běžní lidé žijící na vesnici ( řidič a účetní ) a viděli před několika lety toto:
šest bíle svítících kruhů v jakési formaci přelétávalo přes jejich domek a obloukem se vracelo, jako když létá kolem letiště letadlo. Nejdříbe to uviděl muž, zavolal svoji manželku, sebral silnou baterku a děj sledovali spolu. Když sestava nalétla pomalu opět nad jejich dům ( potřetí ) posvítil na jedno ze světel. Všechna světla se mžikem zmenšila a bleskově se přemístila nad vedlejší pole, kde chvíli setrvala a náhle zhasla. Předesílám, že oba jsou seríózní lidí, nejsou alkoholici a neléčí se na duševní choroby . Podruhé viděli něco podobného, ale útvar byl naopak proti světlejší obloze s hvězdami a měsícem naprosto černý, opět kruhový, pomalu letící. Přeletěl a zmizel. Oba jevy bez jakýchkoliv zvukových efektů.
Nezaujímám k tomu žádné stanovisko, jen tlumočím, co jsem slyšel. Homer
šest bíle svítících kruhů v jakési formaci přelétávalo přes jejich domek a obloukem se vracelo, jako když létá kolem letiště letadlo. Nejdříbe to uviděl muž, zavolal svoji manželku, sebral silnou baterku a děj sledovali spolu. Když sestava nalétla pomalu opět nad jejich dům ( potřetí ) posvítil na jedno ze světel. Všechna světla se mžikem zmenšila a bleskově se přemístila nad vedlejší pole, kde chvíli setrvala a náhle zhasla. Předesílám, že oba jsou seríózní lidí, nejsou alkoholici a neléčí se na duševní choroby . Podruhé viděli něco podobného, ale útvar byl naopak proti světlejší obloze s hvězdami a měsícem naprosto černý, opět kruhový, pomalu letící. Přeletěl a zmizel. Oba jevy bez jakýchkoliv zvukových efektů.
Nezaujímám k tomu žádné stanovisko, jen tlumočím, co jsem slyšel. Homer
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu ,že neuvedli jasnost pozorovaných obejktů vůči jiným, např.. jasné jako rozsvícené okno, jasné jako měsíc.. tak je to značně neurčité, tak už to bývá, že UFO vidí spíš laik.
Mohly to být světla z diskoték. Ty vypadaj přesně jak popisujou. Při posvícení na ně se samozřejmě ztmaví. Už se mi taky stalo, že najednou zmizela (asi svítila jinam nebo je vypli) .. i to, že proti hvězdné obloze to bude vypadat jinak by sedělo.
Takže jestli to byly mdlé světlé kruhy či ovály, které putovaly oblohou, možné vysvětlení by tu bylo.
Mohly to být světla z diskoték. Ty vypadaj přesně jak popisujou. Při posvícení na ně se samozřejmě ztmaví. Už se mi taky stalo, že najednou zmizela (asi svítila jinam nebo je vypli) .. i to, že proti hvězdné obloze to bude vypadat jinak by sedělo.
Takže jestli to byly mdlé světlé kruhy či ovály, které putovaly oblohou, možné vysvětlení by tu bylo.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
diskotékové laserové svetlá,...sa pomerne dobre dajú odlíšiť od telesa ktoré má vlastné zdroje svetla. Ono u tzv. tvrdých materialistov, skeptikov sa stalo už tradíciou, že ak niekto uvidí ufo tak títo mainstreamáci ho prehlásia hneď za blázna, začnú o ňich tvrdiť najmä ak pozorovateľov je viac, že sa jedná o skupinovú halucináciu a iné nezmysly. Alebo jednoducho tvrdia že poriadne nevidí, dia,...Napr. v Tuliho rukopise z pribl. 1400p.l. sa píše ako skupina egyptských kňazov pozorovala diskovité teleso poletujúce cikcak ponad Egypt, šľahali zo spodu toho čosi ako plamene, išli to potom aj povedať faraónovi Tutmose 3mu,....ten im prikázal modliť sa a páliť obety....Zrejme teda ale podľa skeptikov to bola len nejaká predletopočtová didžina s patričnými svetelnými efektami,.....takých podobných historických opisov je spústa,...
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Opovaž se pokračovat v tom co tu zkoušíš. Můj příspěvek si podle všeho nečetl. Já pouze spekuluju, že by to mohla být diskosvětla - já tam píšu, že Vzhledem k tomu ,že neuvedli jasnost pozorovaných obejktů atd..
Tzn. že ani ty ani já nemáme právo posuzovat co to bylo. Zatímco já pouze naznačuju, co by to třeba mohlo být, ty sem motáš totální nesmysly. Možná sis toho ještě nevšiml, ale se svými názory sem nepatříš a mým úkolem v tématu pozorování je podobné extrémní názory mazat či přesouvat. Snad ti toto veřejné vyjádření jako upozornění stačí.
Nehodlám tu kázat jedinou pravdu, ale napadat nás tady, že tu někoho považujem za blázna, aniž bychom něco takového psali, to sem nepatří!
Tzn. že ani ty ani já nemáme právo posuzovat co to bylo. Zatímco já pouze naznačuju, co by to třeba mohlo být, ty sem motáš totální nesmysly. Možná sis toho ještě nevšiml, ale se svými názory sem nepatříš a mým úkolem v tématu pozorování je podobné extrémní názory mazat či přesouvat. Snad ti toto veřejné vyjádření jako upozornění stačí.
Nehodlám tu kázat jedinou pravdu, ale napadat nás tady, že tu někoho považujem za blázna, aniž bychom něco takového psali, to sem nepatří!
pacal napsal: diskotékové laserové svetlá,...sa pomerne dobre dajú odlíšiť od telesa ktoré má vlastné zdroje svetla. Ono u tzv. tvrdých materialistov, skeptikov sa stalo už tradíciou, že ak niekto uvidí ufo tak títo mainstreamáci ho prehlásia hneď za blázna, začnú o ňich tvrdiť najmä ak pozorovateľov je viac, že sa jedná o skupinovú halucináciu a iné nezmysly. Alebo jednoducho tvrdia že poriadne nevidí, dia,...Napr. v Tuliho rukopise z pribl. 1400p.l. sa píše ako skupina egyptských kňazov pozorovala diskovité teleso poletujúce cikcak ponad Egypt, šľahali zo spodu toho čosi ako plamene, išli to potom aj povedať faraónovi Tutmose 3mu,....ten im prikázal modliť sa a páliť obety....Zrejme teda ale podľa skeptikov to bola len nejaká predletopočtová didžina s patričnými svetelnými efektami,.....takých podobných historických opisov je spústa,...Diskotekove svetla vedia popliest vela ludi. To by si sa divil. Na to naletelo uz dost vela "ufologov" 
PS. Presny preklad slova UFO je Neidentifikovany Lietajucu Objekt. Takze dotycny videl UFO, lebo nevedel presne co to je. Ale prosim FAKT ani slovo o emzakoch.Uprimne si ma tym rozosmial ;D
NIKDE v slove UFO nieje ani zmienka o zelenych muzickoch atd
To len my a nasa predstavivost si tam tych emzakov vlozila. Ale je pravda,ze zanedbatelna cast tychto javov ostala nevysvetlena, a tu vyvijaji aktivity najroznesie individua a hned nam podsuvaju najroznejsie konspiracie. Vselijaki Astarovia Seranovia tu lietaju a bedlivo nas miluju a pomahaju nam ;D

PS. Presny preklad slova UFO je Neidentifikovany Lietajucu Objekt. Takze dotycny videl UFO, lebo nevedel presne co to je. Ale prosim FAKT ani slovo o emzakoch.Uprimne si ma tym rozosmial ;D
NIKDE v slove UFO nieje ani zmienka o zelenych muzickoch atd

To len my a nasa predstavivost si tam tych emzakov vlozila. Ale je pravda,ze zanedbatelna cast tychto javov ostala nevysvetlena, a tu vyvijaji aktivity najroznesie individua a hned nam podsuvaju najroznejsie konspiracie. Vselijaki Astarovia Seranovia tu lietaju a bedlivo nas miluju a pomahaju nam ;D
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
No Láďo, nevím, jestli je vhodné se tu takto bavit na něčí účet, to nám zrovna v této sekci moc nepomůže. Už ten můj příspěvek je značně na hraně. Díky za ten tvůj, neber si to zle..
MaG napsal: No Láďo, nevím, jestli je vhodné se tu takto bavit na něčí účet, to nám zrovna v této sekci moc nepomůže. Už ten můj příspěvek je značně na hraně. Díky za ten tvůj, neber si to zle..OK... Ked si myslis, ze moj prispevok je nevhodny, prec s nim. Ale nech sa Pacal nehneva a nech si to neberie osobne.. Na tych jeho "nazoroch" sa zial musim bavit. Ponukal som mu moznost na normalnu diskusiu, nereaguje. Tak co s nim... Jednoducho ked je niekto presvedceny o svojej pravde, s takym clovekom sa ZLE diskutuje normalne... Tak ostava len jedine. Bavit sa na nom (dufam ze to nie je povazovane za vysmech, to by som bol nerad, keby to tak niekto chapal).
To MaG :
Světla z diskotéky bylo to první, co mne napadlo a hned jsem to v debatě namítl. Tvrdili, že tento typ světel znají, a že to bylo něco docela jiného - daleko jasnější bílé světlo. Taky ta reakce na baterku, která může být samozřejmě časovou náhodou...Náš balkon z obýváku umožňuje přímý výhled směrem k jejich domu a za 28 roků jsem tam diskotéková světla neviděl....No nevím. Asi to zůstane s otazníkem jako řada jiných příběhů. Homer
Světla z diskotéky bylo to první, co mne napadlo a hned jsem to v debatě namítl. Tvrdili, že tento typ světel znají, a že to bylo něco docela jiného - daleko jasnější bílé světlo. Taky ta reakce na baterku, která může být samozřejmě časovou náhodou...Náš balkon z obýváku umožňuje přímý výhled směrem k jejich domu a za 28 roků jsem tam diskotéková světla neviděl....No nevím. Asi to zůstane s otazníkem jako řada jiných příběhů. Homer
Homer napsal: To MaG :
Světla z diskotéky bylo to první, co mne napadlo a hned jsem to v debatě namítl. Tvrdili, že tento typ světel znají, a že to bylo něco docela jiného - daleko jasnější bílé světlo. Taky ta reakce na baterku, která může být samozřejmě časovou náhodou...Náš balkon z obýváku umožňuje přímý výhled směrem k jejich domu a za 28 roků jsem tam diskotéková světla neviděl....No nevím. Asi to zůstane s otazníkem jako řada jiných příběhů. Homer Svetla z diskoteky zatial nevylucuj. Pri dobrych podmienkach mozu byt vidielne z fakt velkej vzdialenosti. Davnejsie som pozoroval svetla z diskoteky (letnej openair party) v Snine zo vzdialenosti cca 40km. Bol som akorat na Domasi, v rekreacnej oblasti Nova Kelca. Zial na fotoaparat sa mi to nepodarilo odfotit. Boli velmi slabe, ale vyzerali velmi zvlastne....
Fakt over, ci niekde pozorovanym smerom (vo vacsej vzdialenosti) nie je nejake mesto (diskoteka) a tak..
Nasiel som o tom jedinu spravu tu .http://www.modlitba.sk/htm/okultizmus/o ... _stare.htm
Archiv dennika SME je zial spoplatnovany..
citujem "
UFO na základe mylnej interpretácie
Ilustračný príklad, ako môžu prirodzene vysvetliteľné fakty vyvolať dojem UFO, priniesol denník SME zo dňa 30.8.2001. V jednom z článkov sa písalo, že 28. 8.2001 pred polnocou zbadali rybári a chatári v rekreačnej oblasti Domaša v stredisku Nová Kelča neznáme teleso. Neidentifikovateľné teleso, podobajúce sa na lietajúci tanier, sa pohybovalo asi 30 metrov nad hladinou vody a podľa tamojšieho chatára Karola Ilkeviča vydávalo čudný zvuk a bolo veľmi silno osvetlené. „Zvuk telesa, ktoré sa pohybovalo pomaly asi šesťdesiatkilometrovou rýchlosťou, som doposiaľ nepočul a vôbec nepripomínal zvuk výbušného motora“ a dodal, že „zaujímavý úkaz pozorovali aj okolití rybári počas asi dvojkilometrového letu. Potom sa teleso stratilo za horizontom neďalekých lesov“. Podľa Ilkeviča išlo buď o neznámu raketu, alebo o ufónov.
Na prvý pohľad by sa zdalo, že sa jedná o seriózne fakty, ktoré je možné podoprieť svedectvami viacerých ľudí. Našťastie v tomto prípade vyšetrenie príčin nedalo na seba dlho čakať. Podľa informácií krajského riaditeľstva policajného zboru sa zistilo, že lietajúci objekt bol výsledkom svetelných lúčov, ktoré vychádzali z laserového zariadenia na streche záhradnej reštaurácie v Snine. „Hliadky vyslané do terénu zistili, že lúče vychádzajúce z laserového zariadenia sa počas oblačného počasia odrážali od mrakov, čím sa vytvárali zvláštne svetelné útvary. O spoluprácu pri objasňovaní úkazu boli požiadaní aj vojaci leteckej základne v Prešove. Tí za pomoci svojej techniky nezistili ohyb žiadneho lietajúceho objektu.“
Update: Vypis z archivu SME je tu
http://www.sme.sk/hladaj.asp?hltext=ufo ... orad=datum
Světla z diskotéky bylo to první, co mne napadlo a hned jsem to v debatě namítl. Tvrdili, že tento typ světel znají, a že to bylo něco docela jiného - daleko jasnější bílé světlo. Taky ta reakce na baterku, která může být samozřejmě časovou náhodou...Náš balkon z obýváku umožňuje přímý výhled směrem k jejich domu a za 28 roků jsem tam diskotéková světla neviděl....No nevím. Asi to zůstane s otazníkem jako řada jiných příběhů. Homer Svetla z diskoteky zatial nevylucuj. Pri dobrych podmienkach mozu byt vidielne z fakt velkej vzdialenosti. Davnejsie som pozoroval svetla z diskoteky (letnej openair party) v Snine zo vzdialenosti cca 40km. Bol som akorat na Domasi, v rekreacnej oblasti Nova Kelca. Zial na fotoaparat sa mi to nepodarilo odfotit. Boli velmi slabe, ale vyzerali velmi zvlastne....
Fakt over, ci niekde pozorovanym smerom (vo vacsej vzdialenosti) nie je nejake mesto (diskoteka) a tak..
Nasiel som o tom jedinu spravu tu .http://www.modlitba.sk/htm/okultizmus/o ... _stare.htm
Archiv dennika SME je zial spoplatnovany..
citujem "
UFO na základe mylnej interpretácie
Ilustračný príklad, ako môžu prirodzene vysvetliteľné fakty vyvolať dojem UFO, priniesol denník SME zo dňa 30.8.2001. V jednom z článkov sa písalo, že 28. 8.2001 pred polnocou zbadali rybári a chatári v rekreačnej oblasti Domaša v stredisku Nová Kelča neznáme teleso. Neidentifikovateľné teleso, podobajúce sa na lietajúci tanier, sa pohybovalo asi 30 metrov nad hladinou vody a podľa tamojšieho chatára Karola Ilkeviča vydávalo čudný zvuk a bolo veľmi silno osvetlené. „Zvuk telesa, ktoré sa pohybovalo pomaly asi šesťdesiatkilometrovou rýchlosťou, som doposiaľ nepočul a vôbec nepripomínal zvuk výbušného motora“ a dodal, že „zaujímavý úkaz pozorovali aj okolití rybári počas asi dvojkilometrového letu. Potom sa teleso stratilo za horizontom neďalekých lesov“. Podľa Ilkeviča išlo buď o neznámu raketu, alebo o ufónov.
Na prvý pohľad by sa zdalo, že sa jedná o seriózne fakty, ktoré je možné podoprieť svedectvami viacerých ľudí. Našťastie v tomto prípade vyšetrenie príčin nedalo na seba dlho čakať. Podľa informácií krajského riaditeľstva policajného zboru sa zistilo, že lietajúci objekt bol výsledkom svetelných lúčov, ktoré vychádzali z laserového zariadenia na streche záhradnej reštaurácie v Snine. „Hliadky vyslané do terénu zistili, že lúče vychádzajúce z laserového zariadenia sa počas oblačného počasia odrážali od mrakov, čím sa vytvárali zvláštne svetelné útvary. O spoluprácu pri objasňovaní úkazu boli požiadaní aj vojaci leteckej základne v Prešove. Tí za pomoci svojej techniky nezistili ohyb žiadneho lietajúceho objektu.“
Update: Vypis z archivu SME je tu
http://www.sme.sk/hladaj.asp?hltext=ufo ... orad=datum
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Kontaktovat uživatele:
Tento druh zábavy mě značně irituje...tyhle světla jdou vidět, stačí, když je vyšší, okem prakticky nepostřehnutelná oblačnost, má to slušný dosah...při pozorování to značně ruší, háže to chybný odrazy, nechápu důvod umístění tohohle na střeše a navíc ty lidi se tam na těch dydžinách třepou v jakýmsi divným rytmu... ;D
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Kontaktovat uživatele:
To Homer: no ale mě by zajímalo ,proč vše, co jsem doposud viděl, jsem byl schopen vysvětlit...mám tedy takovou smůlu anebo prostě jenom jsem schopný vše analyzovat a vysvětlit, narozdíl od běžnýho člověka, který oči na oblohu zvedá jen občas a polovina věcí, co se tam děje, je pro něj španělskou vesnicí?
Jistě bude na vrub nezkušenosti padat řada takovýchto UFO, které by pro obeznámeného člověka ufem nebyly - s tím se dá jistě souhlasit...Já jsem dosud taky nic zvláštního neviděl, přesto připouštím, že určité procento jevů viděli lidé, kteří si nevymýšlí, jsou střízliví a vědí, jak vypadá světlo letadla či diskotéky...
Můj známý, nepříliš aktivní, přesto amatérský astronom znající oblohu viděl před mnoha lety několikrát bezhlučné zcela černé, velké stíny, pomalu se šinoucí hvězdnou oblohou. Bylo to v době, kdy se povídalo, že sovětská vojska rozmisťují atomové hlavice po republice...Mluvilo se o vzducholodích. Prostě, občas se dějí věci mezi nebem a zemí, které se obtížně vysvětlují.
Na otázku, proč jsem ani já nikdy nic takového neviděl, nemám odpověď. Ale co není, může být
Homer
Můj známý, nepříliš aktivní, přesto amatérský astronom znající oblohu viděl před mnoha lety několikrát bezhlučné zcela černé, velké stíny, pomalu se šinoucí hvězdnou oblohou. Bylo to v době, kdy se povídalo, že sovětská vojska rozmisťují atomové hlavice po republice...Mluvilo se o vzducholodích. Prostě, občas se dějí věci mezi nebem a zemí, které se obtížně vysvětlují.
Na otázku, proč jsem ani já nikdy nic takového neviděl, nemám odpověď. Ale co není, může být

Homer