Vyzkoušejte si zpracování
Re: Vyzkoušejte si zpracování
Milane , mě taky přijdou konečně po těch všech pokusech ok, jen nedokážeme zjistit proč pixl některé vyhodnotí že jsou otočené...chtěl bych tedy poprosit někoho kdo má pixl zda by udělal stejnou kontrolu jako Peto, a co to ukáže jemu...zda to třeba není nějakým nastavením v písku, nebo pixl vyhodnotí nějakou změnu jasu a upraví si to podle ostatních a otočí si snímky...fakt nevím tohle je na mě už moc hi technologi 

Naposledy upravil(a) Osel dne 27. 08. 2023, 20:33, celkem upraveno 1 x.
Ospravedlnujem sa vsetkym za zmatok, ja som nespochybnoval kvalitu FLATov, ale ich orientaciu... flaty ako data vyzeraju OK. Davno som nespracovaval CR2 data, a odvtedy som uz aj zabudol ako to ma byt setnute pre format RAW - dolezite je ze treba setnut "Pure RAW", aby sa ignorovali parametre orientacie...tu o tom pisu:
https://pixinsight.com/forum/index.php? ... ees.14617/
- chlapik mal taky isty problem, ze sa mu obrazky otocili o 90 st, aj ked mal vypnuty Autorotate... v kazdom pripade Pure RAW to riesi.
...no ale ja som nemal setnuty pure RAW, lebo uz nefotim s DSLR a aj som uz odvtedy preinstaloval PI, takze to Pure RAW tam defaultne nie je setnute, a ja som na toto zabudol... nevadi, aspon som si to obcerstvil....
https://pixinsight.com/forum/index.php? ... ees.14617/
- chlapik mal taky isty problem, ze sa mu obrazky otocili o 90 st, aj ked mal vypnuty Autorotate... v kazdom pripade Pure RAW to riesi.
...no ale ja som nemal setnuty pure RAW, lebo uz nefotim s DSLR a aj som uz odvtedy preinstaloval PI, takze to Pure RAW tam defaultne nie je setnute, a ja som na toto zabudol... nevadi, aspon som si to obcerstvil....

Teraz som skúsil cvaknuť dva snímky s mojim Canon1100D a do RAW sa musí ukladať orientácia aj pri vypnutom autorotate. Viď log Image rotation 90 deg. V Pixi je dôležité vypnúť "No image flip" v RAW module lebo inak ich Pixi otáča.
- Přílohy
-
- Snímka obrazovky zo dňa 2023-08-27 20-42-17.png (89.83 KiB) Zobrazeno 1153 x
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Osel: Problém může být i v tom, že ty Flaty děláš na ISO 2000 a velmi krátkým časem, kde nemusí být čip lineární. Já dělám Flaty na ISO 100 (kvůli výrazně menšímu šumu) a expozice jdou 2-3 sekundy. Mě ty flaty na ten Light prostě nesednou.
To zase na zeď flat neuděláš s nastavením jak píšeš....taky jsem zkoušel........ISO..ten samý případ....jeden říká stejné jako ligty, druhý říká co nejkratší.... kdy jsem dělal flaty jak píšeš, bylo mi zde řečeno že jsou k ničemu a že nesedí... já už v tom mám guláš... 
Flaty je moje nejčtenější téma , histogram na 50%, časy, ISO, hadr, zeď, obloha.....atd...
Tahle asi už sedmá varianta flatu je z těch všech nejlepší.

Flaty je moje nejčtenější téma , histogram na 50%, časy, ISO, hadr, zeď, obloha.....atd...

Tahle asi už sedmá varianta flatu je z těch všech nejlepší.
Naposledy upravil(a) Osel dne 28. 08. 2023, 08:34, celkem upraveno 1 x.
Na tohle mám historku já ze svých začátků, když jsem dělal flaty k refra. Dal jsem na foťáku 30s, ISO jako při focení objektu a před objektiv jsem dal LED modul s papírem. Vylezla mi totálně bílá fotka a já se tím snažil kalibrovat 

TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
Proto sem dávám data na vyzkoušení. Aby vznikla debata co Osel dělá špatně a další amatéři se pak vyvarovali stejných chyb a neztráceli čas, těch nocí na focení zas tolik není.
Flaty z CMOS snímačů by měly mít expozici v řádu jednotek vteřin - to je to nejdůležitější a tomu se musí přizpůsobit ostatní nastavení - hlavně ISO. Hodnota ADU by měla být ideálně uprostřed rozsahu, to zjistíš rovnou na histogramu. A stejnou délku expozice musíš zvolit i pro darkflaty.
Otázky na tvé odpovědi a jak správně dělat flaty už tu byly diskutovány mnohokrát, jen je třeba hledat.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Přesně takhle sem to udělal a výsledek...flaty zahodit jsou k ničemu nesedí
, fotím už několik let, když byl Canon 450 nikomu moje flaty nevadily a teď co mám Canon 6D tak je všechno špatně.

Hádes promiň nejsem idiot, čtu to tady všude pořád dokola, dělám to co mi řeknete...a pořád je to blbě, každému se asi nezavděčim, tím bych tuto debatu o flatech ukončil a přesunul jinam.
PS: pokud bude mít někdo chuť rád mu to zaplatím ať mi to přijede názorně ukázat a vyrobí mi takové flaty se kterými budou všichni spokojení.
PS: pokud bude mít někdo chuť rád mu to zaplatím ať mi to přijede názorně ukázat a vyrobí mi takové flaty se kterými budou všichni spokojení.
Láďo prď na to, naposledy co jsi fotil ty flaty k M42 co jsi dělal v zimě přeci. To jsi dělal stejným dalekohledem ty se dají použít. Není třeba dělat flaty ke každýmu objektu extra. Tohle ale určitě víš.
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
To platí za předpokladu, že je ta sestava pořád stejná, tedy že se po každém focení nedemontuje nebo jinak nemění. Je tato podmínka splněna?
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Především je potřeba se zavděčit sám soběOsel píše: ↑28. 08. 2023, 08:42 Hádes promiň nejsem idiot, čtu to tady všude pořád dokola, dělám to co mi řeknete...a pořád je to blbě, každému se asi nezavděčim, tím bych tuto debatu o flatech ukončil a přesunul jinam.

Svetlo z flat panelu musí mať hlavne izotropnú vyžarovaciu charakteristiku. Teda že žiary do všetkých smerov rovnako. Ja som napríklad zistil že flatbox ktorý som mal je o 20% tmavší pri pohľade 45 stupňov od kolmice. Ak flatpanel vyžaruje menej pri odchýlke od kolmice tak vám vznikne dodatočná vinetácia ktorá nemá pôvod v optickom systéme.
Červené lúče ktoré dopadnú do stredu vyšli z flatboxu kolmo. Zelené lúče ktoré dopadajú na kraj už vyšli pod malým uhlom. Tam ale flatbox žiary trocha menej a teda aj kraj poľa je osvetlený menej teda vzniká vinetácia. Teda nejde o vzdialenosť flatboxu od objektívu ale vyžarovaciu charakteristiku.
Červené lúče ktoré dopadnú do stredu vyšli z flatboxu kolmo. Zelené lúče ktoré dopadajú na kraj už vyšli pod malým uhlom. Tam ale flatbox žiary trocha menej a teda aj kraj poľa je osvetlený menej teda vzniká vinetácia. Teda nejde o vzdialenosť flatboxu od objektívu ale vyžarovaciu charakteristiku.
- Přílohy
-
- flat_vinetacia.png (20.05 KiB) Zobrazeno 1061 x
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač