Vyzkoušejte si zpracování
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyzkoušejte si zpracování
Samozřejmě že každá hodina bude znát. Ten Flat by to chtělo, musí se to zbytečně hodně ořezat. Nemáš Flat z toho Wizarda?
Tak toho Wizarda som si skusil aj ja, ale tie flaty treba, lebo potom je to vzdy len kompromis.
Ten Wizard flaty má ale čert ví jak to DSS zpracuje... koukám že z toho dokážete vycucat krásný fotky, tak zítra až budu na rychlém internetu, tak sem nahraju kompletní data.
Mě tam štvou ty hvězdy v lightech, uvidíte sami , i když je kolimace ok tak to večer dělalo šišku, k ránu už to docela šlo...chlapi díky za váš čas.
Mě tam štvou ty hvězdy v lightech, uvidíte sami , i když je kolimace ok tak to večer dělalo šišku, k ránu už to docela šlo...chlapi díky za váš čas.
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
S touhle světelnosti lze Flaty dělat i o bílou stěnu doma nebo venku na poměrně krátkou vzdálenost, to není problém. DSLR ten Flat potřebují díky zrcátku bezpodmínečně, bezzrcadlovky jsou na tom výrazně lépe.
BlurXTerminator?
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
Kompletní data Wizard. Asi 14h.
SW Newton 254/1200, MPCC 0,95, L-enhance, Canon 6D mod.
www.uschovna.cz/zasilka/MIDJJLTXXUAWKG2V-USF
Lighty, darky, flaty, vše zvlášť, celkem 6GB dat.
Tak uvídíte zda to bude lepší než z toho tifu v DSS.
Původně jsem ty data kvůli těm hvězdám nechtěl zveřejňovat, ale je vidět že profík si s tím dokáže poradit..
SW Newton 254/1200, MPCC 0,95, L-enhance, Canon 6D mod.
www.uschovna.cz/zasilka/MIDJJLTXXUAWKG2V-USF
Lighty, darky, flaty, vše zvlášť, celkem 6GB dat.
Tak uvídíte zda to bude lepší než z toho tifu v DSS.
Původně jsem ty data kvůli těm hvězdám nechtěl zveřejňovat, ale je vidět že profík si s tím dokáže poradit..
Lado,
tie FLATy nie su dobre, niektore su otocena o 90st., niektore o 270, pravdepodobne si mal vo fotaku zapnute - Autorotate, takze pri spracovani tie na vysku to kazia lebo pri kalibracii sa sice uplatnia, ale pretoze su na vysku, tak lavu a pravu stranu neskalibruju lebo su "uzke", a vrch a spodok sa z nich oreze... proste pri kalibracii sa to tam placne na vysku a rohy su preto stale zle. Prisiel som na to iba nahodou, ked som si ich isiel pozriet cez Blink v PI. Navrhujem, skus ich otocit nejakym origos Canon RAW SW (Canon DDP...?), alebo nafotit nove, ale s vypnutym Autorotate
tie FLATy nie su dobre, niektore su otocena o 90st., niektore o 270, pravdepodobne si mal vo fotaku zapnute - Autorotate, takze pri spracovani tie na vysku to kazia lebo pri kalibracii sa sice uplatnia, ale pretoze su na vysku, tak lavu a pravu stranu neskalibruju lebo su "uzke", a vrch a spodok sa z nich oreze... proste pri kalibracii sa to tam placne na vysku a rohy su preto stale zle. Prisiel som na to iba nahodou, ked som si ich isiel pozriet cez Blink v PI. Navrhujem, skus ich otocit nejakym origos Canon RAW SW (Canon DDP...?), alebo nafotit nove, ale s vypnutym Autorotate
Peto, autorotate je vypnutý.
Dělal jsem je proti zdi, a jak mi bylo doporučeno tak jsem otáčel jen celým dalekohledem aby to popřípadě pokrylo nějaké šmouhy či čo.....
Už mi začíná z těch flatu hrabat....
Někdo řekne, přez hadr na obloze, jiný zase bez hadru na obloze, další na zeď.... už fakt nevím jak je udělat správně
Tak je udělám znovu na zeď a nebudu otáčet dalekohledem.
Uvidíme co toho vyleze.
Dělal jsem je proti zdi, a jak mi bylo doporučeno tak jsem otáčel jen celým dalekohledem aby to popřípadě pokrylo nějaké šmouhy či čo.....
Už mi začíná z těch flatu hrabat....
Někdo řekne, přez hadr na obloze, jiný zase bez hadru na obloze, další na zeď.... už fakt nevím jak je udělat správně
Tak je udělám znovu na zeď a nebudu otáčet dalekohledem.
Uvidíme co toho vyleze.
Ono je zcela jednoduché, jak by měly flaty vzniknout když se nad tím člověk zamyslí a uvědomí si jejich účel. Potřebuješ zdroj světla, který bude mít po celé ploše rovnoměrnou intenzitu a bude buď z nekonečna nebo bude kolmý na optiku. Na příkladech vysvětlím, jak by takový zdroj měl vypadat:
1) stěna: sama není zdrojem, velmi pravděpodobně nebude rovnoměrně odrážet světlo. A to světlo, které odrazí, půjde odněkud z boku, takže nebude ani z nekonečna ani kolmé
2) umělý zdroj světla, třeba displej nebo flat panel: sám je zdrojem světla, ale tento zdroj není v nekonečnu a nelze garantovat, že paprsky, které emituje, budou vždy kolmé na optiku
3) hadr na optice: opět se nejedná o samotný zdroj světla, ten je dodán odněkud zvenčí (obloha, nebo displej/panel). Ikdyž bude zdroj v nekonečnu, tak se bude na hadru lámat a opět nezaručí kolmost paprsků
4) obloha za soumraku/svítání: jedná se o zdroj světla, je v nekonečnu a je paralelní na optiku. Je tu ale problém s vhodným množstvím tohoto světla, protože nelze ručně regulovat jako u předchozích možností. A taky existuje riziko, že se při snímání do flatů dostanou už nějaké hvězdy, proto může být vhodné mezi jednotlivými snímku s optikou hýbat.
1) stěna: sama není zdrojem, velmi pravděpodobně nebude rovnoměrně odrážet světlo. A to světlo, které odrazí, půjde odněkud z boku, takže nebude ani z nekonečna ani kolmé
2) umělý zdroj světla, třeba displej nebo flat panel: sám je zdrojem světla, ale tento zdroj není v nekonečnu a nelze garantovat, že paprsky, které emituje, budou vždy kolmé na optiku
3) hadr na optice: opět se nejedná o samotný zdroj světla, ten je dodán odněkud zvenčí (obloha, nebo displej/panel). Ikdyž bude zdroj v nekonečnu, tak se bude na hadru lámat a opět nezaručí kolmost paprsků
4) obloha za soumraku/svítání: jedná se o zdroj světla, je v nekonečnu a je paralelní na optiku. Je tu ale problém s vhodným množstvím tohoto světla, protože nelze ručně regulovat jako u předchozích možností. A taky existuje riziko, že se při snímání do flatů dostanou už nějaké hvězdy, proto může být vhodné mezi jednotlivými snímku s optikou hýbat.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Hades...už jsem dělal všechny postupy co píšeš, včetně pohybu optikou aby to nechytalo hvězdy na stejném místě.
Jen nechápu jak se můžou fotky sami v nějakém programu otočit o 90 či 270 st...když je projedu všemi programy co mám APT, Backyard, Zoner...všude jsou srovnaný stejně 5472x3648... kdyby ho Canon otočil bylo by to obráceně. I DSS je pozná že nejsou otočený.
Jen nechápu jak se můžou fotky sami v nějakém programu otočit o 90 či 270 st...když je projedu všemi programy co mám APT, Backyard, Zoner...všude jsou srovnaný stejně 5472x3648... kdyby ho Canon otočil bylo by to obráceně. I DSS je pozná že nejsou otočený.
- Přílohy
-
- Bez názvu.jpg (444.65 KiB) Zobrazeno 1164 x
-
- Bez názvu.jpg (172.57 KiB) Zobrazeno 1166 x
No v tom tvém případě asi nezbyde nic jiného než je pootáčet ručně. Ale proč se ti samy otáčejí, to ti nepovím.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Sem z toho jelen....já ani nepoznám který by měl být otočený..žádný program mi neukazuje prohozené strany...ani samotný canon.
Asi se něco nelíbí PIXlu...a otočí si je sám...
Asi se něco nelíbí PIXlu...a otočí si je sám...
- Přílohy
-
- Screenshot_2023-08-27-19-43-17-252_com.miui.gallery.jpg (242.35 KiB) Zobrazeno 1152 x
DSS z toho udělalo takový masterflat...upraveno v zoneru aby tam bylo něco vidět.
Co jsem někde viděl na netu tak tam byla popsaná sestava co mám a tam nikdy úplně rohy nejdou srovnat..
Co jsem někde viděl na netu tak tam byla popsaná sestava co mám a tam nikdy úplně rohy nejdou srovnat..
- Přílohy
-
- Bez názvu.jpg (126.59 KiB) Zobrazeno 1142 x
Mně to jako flat přijde dobrý. Tobě ne ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz