PixInsight
Re: PixInsight
V najmovšom Pixinsight 1.9.2, Windows 11 Pro s CUDA, mi nefunguje modul PhotometricColorCalibation. Vyhodí hlášku: viď príloha. Skúšal som i iné nastavenia no s rovnakým výsledkom. V pixi verziách 1.8... to fungovalo.
Má s tým niekto podobnú skúsenosť? Rovnako to skončí i zo skriptom FluXX.
Má s tým niekto podobnú skúsenosť? Rovnako to skončí i zo skriptom FluXX.
- Přílohy
-
- PCC.jpg (537.32 KiB) Zobrazeno 8460 x
Celestron AVX, CG-4, MEADE ED 80/480, LACERTA MGEN II GUIDER,Canon EOS 600D mod.Canon EOS 6D mod.,Samyang 135/2, Samyang 35/1.4.
Najprv treba spustiť ImageSolve aby vedel aké hviezdy tam sú.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Díky, funguje to.
Celestron AVX, CG-4, MEADE ED 80/480, LACERTA MGEN II GUIDER,Canon EOS 600D mod.Canon EOS 6D mod.,Samyang 135/2, Samyang 35/1.4.
Davam do pozornosti novy script od SetiAstro (Franklin Marek) - Perfect Palette Picker. Zda sa, ze bude zase o nieco jednoduchsie generovat tie nase farebne vytvory...

- Libor LiH
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz. Pokud mám několik samostatných polí, které chci složit do Mozaiky, tak jaký je optimální postup. Jedná se jestli rovnat pozadí u jednotlivých polí složit mozaiku a znovu narovnat pozadí nebo složit a pak narovnat pozadí najednou. Lepší se mi zdá varianta B. Předpokládám, že Stečnutí je až nakonec. Díky.
LiH http://www.mychparfotek.cz
SCT 11", LUNT LS60T B1200, TS 80/560, NEQ-6 SS, SA mini, ZWO ASI183 MM & 462MC, SeeStar S50, Canon EOS R5, Canon EOS 5DIV, Canon EOS 6DmI, a pár objektivů
SCT 11", LUNT LS60T B1200, TS 80/560, NEQ-6 SS, SA mini, ZWO ASI183 MM & 462MC, SeeStar S50, Canon EOS R5, Canon EOS 5DIV, Canon EOS 6DmI, a pár objektivů
- alex
- Věk: 66
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám v podstate len jednu použiteľnú mozaiku:

Kde som jednotlivé časti upravil:
DBE, orezanie, histogram, NoiseXTerminator, PhotoColorCalibration, LocalHistogram, saturáciu (aj SCNR) zaostrenie BlurXTerminator.
Až potom som robil mozaiku (Solver už bol pre PhCC, takže MozaicByCoordinates a MergeMozaic). Zdalo sa mi, že sa jemne líšili časti odtieňom nejakej farby alebo kontrastom (fotil som v meste, tak tam boli nejaké gradienty), tak ešte doladil krivky.
alex

Kde som jednotlivé časti upravil:
DBE, orezanie, histogram, NoiseXTerminator, PhotoColorCalibration, LocalHistogram, saturáciu (aj SCNR) zaostrenie BlurXTerminator.
Až potom som robil mozaiku (Solver už bol pre PhCC, takže MozaicByCoordinates a MergeMozaic). Zdalo sa mi, že sa jemne líšili časti odtieňom nejakej farby alebo kontrastom (fotil som v meste, tak tam boli nejaké gradienty), tak ešte doladil krivky.
alex
Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://ameleg.webzdarma.cz
- Libor LiH
- Kontaktovat uživatele:
no otázka je, že děláš spoustu kroků samostatně na jednotlivých polích, což tohle je pro mě nebezpečí, že výsledek polí není stejný. za mě asi bych nejdříve složil mozaiku a pak tam dělal další věci ať je to stejně... teda předpokládám, že jednotlivá pole mají při pořizování stejné podmínky...nevím jestli jsem detailista, ale pokud někde tahám tak musím tahat stejně... a pak je to třeba 4x více práce na 4 polích než upravovat celek...
LiH http://www.mychparfotek.cz
- alex
- Věk: 66
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj!
No ja určite rovnaké podmienky pri fotení jednotlivých častí mozaiky nemám
Na kraji mesta môžem fotiť len juhovýchod-juhozápad. Aj tak tam všade mám úplne iné gradienty. V tomto prípade som to riešil tak, že jednu noc som fotil prvú časť na juhovýchode po juh, druhú po juhozápad a ďalšiu noc opačne, aby som to ako-tak mal rovnako. Pri 4 poliach to ale netuším, čo by som spravil
Asi by som potreboval 4 noci a obmieňať časti
Ak by som mal super oblohu, vôbec by som to neriešil.
Samozrejme môj postup má tú nevýhodu, že robím veľa krokov jednotlivo. Ak sa mi výsledok nepozdáva, musím sa vrátiť k tomu kroku odkiaľ to spravím inak - a možno pre každú časť. V praxi som sa vrátil asi o krok-dva (histogram, krivky, saturácia...) aby som ich zosúladil tak, aby mozaika vyšla čo najlepšie.
Podľa mňa ak spravíš mozaiku hneď a úpravy spravíš na celku, tak aj tak sa môže stať, že sa časti trošku budú líšiť - či farebne, kontrastne... a čo potom?
No skús a napíš nám, ako si dopadol
alex
No ja určite rovnaké podmienky pri fotení jednotlivých častí mozaiky nemám

Na kraji mesta môžem fotiť len juhovýchod-juhozápad. Aj tak tam všade mám úplne iné gradienty. V tomto prípade som to riešil tak, že jednu noc som fotil prvú časť na juhovýchode po juh, druhú po juhozápad a ďalšiu noc opačne, aby som to ako-tak mal rovnako. Pri 4 poliach to ale netuším, čo by som spravil

Ak by som mal super oblohu, vôbec by som to neriešil.
Samozrejme môj postup má tú nevýhodu, že robím veľa krokov jednotlivo. Ak sa mi výsledok nepozdáva, musím sa vrátiť k tomu kroku odkiaľ to spravím inak - a možno pre každú časť. V praxi som sa vrátil asi o krok-dva (histogram, krivky, saturácia...) aby som ich zosúladil tak, aby mozaika vyšla čo najlepšie.
Podľa mňa ak spravíš mozaiku hneď a úpravy spravíš na celku, tak aj tak sa môže stať, že sa časti trošku budú líšiť - či farebne, kontrastne... a čo potom?
No skús a napíš nám, ako si dopadol

alex
Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://ameleg.webzdarma.cz
vysla nova verzia NoiseXTerminator Version 2 with AI3...
...zase nas to donuti vratit sa k starym datam...
...zase nas to donuti vratit sa k starym datam...

- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu pocasi co je, budme radi za ty stare data co mame 

Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Pixlnsight
Prosím vás neviete my niekto poradiť.Zaplatil som si pixlnsight cez Visa kartu nie cez PayPal a prišla my len správa mail o zaplatení PayPal.No kód na aktiváciu inštalácie nie.A písal som im správu a žiadna odozva .dakujem za rady
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Zkus je případně kontaktovat. Koukám tehdy v 2019 mi přišly instrukce s kódy o minutu dřív než potvrzení o zaplacení přes PayPal takže přišlo to vlastně okamžitě.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Lenže sranda je že ja som to platil nie cez PayPal ale kreditnou kartou a potvrdenie my prišlo z PayPal
PayPay vie fungovať aj ako platobná brána pre kartu.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
To asi áno ale v tom prípade už musia platbu mať a ten kód my neposlali