Zdravím přátelé,
jsem tu úplně nový a potřeboval bych poradit s výběrem prvního dalekohledu, chápu, že pro většinu z vás zkušených už to bude asi otravná otázka, ale fakt si nevím rady, spíš se nedokážu rozhodnout. Přečetl jsem toho již mnoho, ale stále se nedokážu rozhodnout jaký dalekohled pořídit. Velice rád bych studoval objekty naší sluneční soustavy a pokud to dalekohled umožní, tak bych rád sledoval i DSO. Můj finanční limit je kolem 10 tiscí Kč, ale pokud za to některý kousek bude stát, tak si i nějakou kačku připlatím. Jeden jsem si vyhlédl a budu velice rád, když ho buď doporučíte, nebo nedoporučíte, je to tento kousek: Teleskop Bresser Messier AR -102/1000 Exos 1 (12700kč). Chtěl bych nějakou kvalitu za přijatelný peníz, tak aby bylo něco vidět a samozřejmě počítám s tím, že nějaké to příslušenství si budu ještě muset dokoupit. Jaký máte názor na výrobce Bresser, ano či ne? Budu moc rád, když mi navrhnete nějaké další alternativy, tak abych se brzy mohl stát i já pozorovatelem nekonečna Předem děkuji za všechny reakce