Připomínky k verzi fóra z r. 2009
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Přesně Milane - sekce co nechceš číst ti sice chvíli budou svítit sem tam oranžovým puntíkem, ale prostě je přeskoč, proklikej ty sekce, kde tě něco zajímá a pak dej na hlavní stránce označit vše jako přečtené. Tak to teď dělám já.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Jůůůůů, to jsou hezké ikonky [smiley=thumbsup.gif]
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Ikonky jsou fajn, jen bych asi změnil ikonku u sekce DSO a Snímky, jelikož jsou v podstatě stejné. Koníka u Snímků bych klidně nechal ale k DSO bych dal třeba nějakou hvězdokupu nebo hvězdné pole.
Změnu bych možná přivítal také v sekci ATM...pat a mat plně vystihují stav některých témat ale myslím že by bylo hezčí kdyby tam byla vyloženě astrotématika - např. nějaká hvězdárna na zahradě nebo vlastnosručně postavený dobson apod.
Zd.
Změnu bych možná přivítal také v sekci ATM...pat a mat plně vystihují stav některých témat ale myslím že by bylo hezčí kdyby tam byla vyloženě astrotématika - např. nějaká hvězdárna na zahradě nebo vlastnosručně postavený dobson apod.
Zd.
sekce co nechceš číst ti sice chvíli budou svítit sem tam oranžovým puntíkem, ale prostě je přeskoč, proklikej ty sekce, kde tě něco zajímá a pak dej na hlavní stránce označit vše jako přečtené.Tohle dělám samozřejmě také tak, ale přijde mi to trochu proti srsti. Ale pokud to nejde, dá se s tím klidně žít
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Ikonky jsou fajn, jen bych asi změnil ikonku u sekce DSO a Snímky, jelikož jsou v podstatě stejné. Koníka u Snímků bych klidně nechal ale k DSO bych dal třeba nějakou hvězdokupu nebo hvězdné pole.Změnu bych možná přivítal také v sekci ATM...pat a mat plně vystihují stav některých témat ale myslím že by bylo hezčí kdyby tam byla vyloženě astrotématika - např. nějaká hvězdárna na zahradě nebo vlastnosručně postavený dobson apod.
ikonku u deep-sky asi opravdu změním. nějaká hvězdokupa by mohla být fajn. ale za patem a matem u atm si stojím amatérská aastronomie je přece hlavně o zábavě a o tom umět se zasmát, a to i sám sobě. já když si vzpomenu na svůj první pokus o stavbu dalekohledu, resp. montáže, tak se směju ještě dneska. pat a mat by se mohli stydět! a dodneška mě mrzí, že jsem si svůj výtvor tehdy nevyfotil. ;D
ikonku u deep-sky asi opravdu změním. nějaká hvězdokupa by mohla být fajn. ale za patem a matem u atm si stojím amatérská aastronomie je přece hlavně o zábavě a o tom umět se zasmát, a to i sám sobě. já když si vzpomenu na svůj první pokus o stavbu dalekohledu, resp. montáže, tak se směju ještě dneska. pat a mat by se mohli stydět! a dodneška mě mrzí, že jsem si svůj výtvor tehdy nevyfotil. ;D
Taky sto mohl říct dříív.. ;D
/Byl vtip../
Zatím mě dnes nikdo neposlal do..někam..Asi mi to chybí...
/Byl vtip../
Zatím mě dnes nikdo neposlal do..někam..Asi mi to chybí...
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
- Honza Ebr (honza42)
Tak jsem si tak pohlížel svůj profil a zjistil jsem, že se mi ztratila vyznačená poloha. S pohledem na mapu uživatelů je zřejmé, že nejsem sám, protože špendlíky viditelně zřídly.
Tohle je teda super-mikro-prioritni záležitost, ale je to zajímavé
Tohle je teda super-mikro-prioritni záležitost, ale je to zajímavé
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Tak jsem si tak pohlížel svůj profil a zjistil jsem, že se mi ztratila vyznačená poloha. S pohledem na mapu uživatelů je zřejmé, že nejsem sám, protože špendlíky viditelně zřídly.
mně se nezdá, že by špendlíky nějak prořídly.... tedy pokud jsi na mapě nebyl naposled ještě před konverzí na novou verzi. začali jsem totiž opět od nuly a všichni si musí špendlíky znovu přidat.
mně se nezdá, že by špendlíky nějak prořídly.... tedy pokud jsi na mapě nebyl naposled ještě před konverzí na novou verzi. začali jsem totiž opět od nuly a všichni si musí špendlíky znovu přidat.
- Honza Ebr (honza42)
to bude ono!
(jak často se ty koukáš ná tu mapu? nebyla změna na novou verzi někdy minulý týden?)
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
(jak často se ty koukáš ná tu mapu?nebyla změna na novou verzi někdy minulý týden?)
já vím. to bude tím, že se v posledních dvou týdnech věnuju astrofóru fakt hodně intenzivně, a proto mě vůbec nenapadlo, že by si někdo něčeho nemusel všimnout.
já vím. to bude tím, že se v posledních dvou týdnech věnuju astrofóru fakt hodně intenzivně, a proto mě vůbec nenapadlo, že by si někdo něčeho nemusel všimnout.
Musím říct že s ikonkami fórum vypadá o mnoho lépe. [smiley=thumbsup.gif] [smiley=thumbsup.gif]
To shodam: Zajímalo by mě jestli budeš vymýšlet obrázky i pro ten zbytek, protože si to u některých (poz.stanoviště, všeob.diskuze, pro začátečníky ...) nedovedu představit co by se k těmto sekcím hodilo.
[smiley=dankk2.gif]opravdu DOBRÁ PRÁCE.
Kuba
To shodam: Zajímalo by mě jestli budeš vymýšlet obrázky i pro ten zbytek, protože si to u některých (poz.stanoviště, všeob.diskuze, pro začátečníky ...) nedovedu představit co by se k těmto sekcím hodilo.
[smiley=dankk2.gif]opravdu DOBRÁ PRÁCE.
Kuba
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
To shodam: Zajímalo by mě jestli budeš vymýšlet obrázky i pro ten zbytek, protože si to u některých (poz.stanoviště, všeob.diskuze, pro začátečníky ...) nedovedu představit co by se k těmto sekcím hodilo.Např. Pozorovací stanoviště: hora
Všeobecná diskuze : rozevřené noviny
Pro začátečníky: otazník
Všeobecná diskuze : rozevřené noviny
Pro začátečníky: otazník
Změnu bych možná přivítal také v sekci ATM...pat a mat plně vystihují stav některých témat ale myslím že by bylo hezčí kdyby tam byla vyloženě astrotématika - např. nějaká hvězdárna na zahradě nebo vlastnosručně postavený dobson apod.Ten Pat a Mat byl můj nápad a přesně ze stejných důvodů, jaké uvedl shodam... Většina z nás si u různého bastlení a kutění užila dost srandy (někdy i velmi zoufalé) a proč bychom se nezasmáli 
Navíc ta ikona není úplně mimo mísu neboť jsem použil výřez z té koláže, kde Pat a Mat stojí v tunelu LHC... Což v tom malém provedení není bohužel moc poznat :'(
Navíc ta ikona není úplně mimo mísu neboť jsem použil výřez z té koláže, kde Pat a Mat stojí v tunelu LHC... Což v tom malém provedení není bohužel moc poznat :'(
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
No to jsou rozkosne ikony! Nadherne! Moc moc pekne. Diky! 

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
to já zatím taky ne
, ale určitě něco vymyslím...a když ne já sám, tak mi určitě pomůže někdo z těch 3000 členů fóra, ne?
to já zatím taky ne