Astro Stacker 3.1 - skládání astronomických snímků
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Re: Astro Stacker 3.1 - skládání astronomických snímků
Když už jsem se s tím Plate solving dělal, tak jsem přidal zatím označení Messier a NGC offline.
- Přílohy
-
- AS_PS_test.jpg (772.99 KiB) Zobrazeno 201 x
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem tam dodělal objekty IC a Sh2, vše v CSV formátu aby se to dalo snadno editovat případně doplnit nebo opravit.
- Přílohy
-
- Markarian_edited_notation.jpg (1.17 MiB) Zobrazeno 148 x
Ahoj Psione,
viděl jsi tohle: https://www.youtube.com/watch?v=BQz1hv1ZBbw?
Zdá se že nejsme sami, kdo si tady vibecódí astrofotoappky...
Tenhle AstroWizard od youtubera Lukomatico vypadá docela rozumně a IMHO začíná v podstatě tam, kde ty končíš.
Zatím má sice jen Windows verzi ale na MAC a Linuxu se snad také pracuje.
Tak dávám do úvahy jestli s ním nespojit síly, nebo v jiném scénáři se neinspirovat pro další rozvoj Astro Stackeru...
Ten jeho alternativní přístup mi přijde zejména pro začátečníky, kteří bojují s PixInsightem docela zajímavý a doručující podobný výsledek s výrazně menším usilím...
viděl jsi tohle: https://www.youtube.com/watch?v=BQz1hv1ZBbw?
Zdá se že nejsme sami, kdo si tady vibecódí astrofotoappky...
Tenhle AstroWizard od youtubera Lukomatico vypadá docela rozumně a IMHO začíná v podstatě tam, kde ty končíš.
Zatím má sice jen Windows verzi ale na MAC a Linuxu se snad také pracuje.
Tak dávám do úvahy jestli s ním nespojit síly, nebo v jiném scénáři se neinspirovat pro další rozvoj Astro Stackeru...
Ten jeho alternativní přístup mi přijde zejména pro začátečníky, kteří bojují s PixInsightem docela zajímavý a doručující podobný výsledek s výrazně menším usilím...
Pavel Vabrousek
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info, neznám to, musí to být pár dní staré, protože RC-Astro umožnil teprve před týdnem použití jejich pluginů v jakémkoli software pomocí CLI rozhraní. Tedy není závislý již na PixInsight nebo Photoshopu. Samozřejmě tady je to o nákupu licencí RC-Astro a využívání GraXpertu rovněž pomocí CLI. V podstatě bych z toho začal dělat Pixi, což od začátku nebylo cílem. Pro toto by stačilo napsat skript do Pixi, který bude dělat to co AstroWizard, protože k dnešku všichni majitelé pluginů RC-Astro mají Pixi. Obecně AstroWizard je zajímavý počin, ale už není zdarma.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Teď si uvědomuji ještě jednu věc, že podobnou automatizaci těchto procesů dělá PIMagic Studio, které je možné instalovat do Pixi.