Planetární kamerky-výběr, všeobecně a kterou
- pedrosanchez
- Věk: 44
Re: Planetární kamerky-výběr, všeobecně a kterou
Koukám na ten tvůj Jupiter, je to krása. Čili astrokamerkou sis udělal expozici 35 sekund a post proccessing v praxi znamenalo pohrát si s tím ve čtyřech software? Autostaker, registax....ten druhý jmenovaný jsem si jednou stáhl a nestačil jsem se divit jak to působí komplikovaně. Druhá věc je, Howking z mizerného snímku vykřesá fotku jako z Hubble teleskopu...mám s tím trochu problém, nevím jestli bych chtěl umět takto kouzlit ve photoshopu 
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II, ZWO ASI 224 MC
- pedrosanchez
PS Já nevím, jestli nemám tu kamerku pustit do světa a pořídit si místo ní ZWO ASI 120 MC. Zatím doufám, že to jenom neumím.
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II, ZWO ASI 224 MC
- KpS
- Věk: 79
- Kontaktovat uživatele:
Časem na novou kameru taky dojde, ale pro začátek je mnohem důležitější seznámit se s tím, jak všechny ty fotky prezentované tady nebo na astrofotkách, vznikají. Očekávat zázrak jen díky nové kameře je nereálné. Ve své době vznikaly pěkné snímky i s kamerou, kterou máte.
Karel
- tak tomu se prostě nevyhneš. Takhle do dělají všichni (dokonce chodí k mistru kouzel Martinu Myslivcovi na školení, aby byli lepší jak ostatní). S tím se smiř, že i ta nejlepší technika je sotva půlka výsledku. Že je velmi podstatné i to co se děje mezi židlí a klávesnicí. A to jak pro planety, tak pro DSO. Jestli nechceš digitálně kouzlit, tak se na focení vykašli a zařaď se mezi vizualisty a kreslíře.pedrosanchez píše:Druhá věc je, Howking z mizerného snímku vykřesá fotku jako z Hubble teleskopu...mám s tím trochu problém, nevím jestli bych chtěl umět takto kouzlit ve photoshopu
PS: A do Hubble teleskopu mám k****** daleko ;-D
- pedrosanchez
Nevím, proč bych se měl řadit mezi nějaké kreslíře. Photoshop je pro mě prostě poloviční podvod, jako když si modelky shazují kila nebo celebrity nafukují svalyHowking píše:- tak tomu se prostě nevyhneš. Takhle do dělají všichni (dokonce chodí k mistru kouzel Martinu Myslivcovi na školení, aby byli lepší jak ostatní). S tím se smiř, že i ta nejlepší technika je sotva půlka výsledku. Že je velmi podstatné i to co se děje mezi židlí a klávesnicí. A to jak pro planety, tak pro DSO. Jestli nechceš digitálně kouzlit, tak se na focení vykašli a zařaď se mezi vizualisty a kreslíře.pedrosanchez píše:Druhá věc je, Howking z mizerného snímku vykřesá fotku jako z Hubble teleskopu...mám s tím trochu problém, nevím jestli bych chtěl umět takto kouzlit ve photoshopu
PS: A do Hubble teleskopu mám k****** daleko ;-D
Zdravím, abych nezakládal nové téma tak jsem to přidal sem . Mám omezený rozpočet a uvažuji nad pointační (na planety) kamerkou ve výběru mi zůstaly tyhle ZWO ASI 290 MC COLOR A ZWO ASI 224 MC. Protože čím víc o tom různě čtu tak jsem ztracenější ještě ve výběru byla QHY 5 III 224C ale tu už skoro nikde nemají.Vím že jsou lepší kamery ,ale mám omezený rozpočet a do začátku na naučení mi to bude stačit.
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Kúp tú, na ktorú máš a foť
. Ja som fotil vždy s tým, čo bolo, aj s kompaktom. Ono to aj tak častokrát pokazí skôr ten seeing. A lepšiu kamerku, ak ťa to bude baviť si, aj tak kúpiš časom
.
Nástupcom spomínaných kamier je ZWO ASI462MC a k nej ekvivalentná QHY 5 III 462C, zváž, či nekúpiť radšej tú.
- MayJ
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Hoši máte už někdo nějaký bližší info k té nové ASI 462?
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Ta nová kamerka je zajímavá v tom, že má vyřešen jednoznačně jeden "problém" těch předchozích a to je vyšší citlivost v IR. Papírově má nižší vyčítací šum. Trošku mi vadí, že je barevná, počkám si ještě nějakou tu generaci dál, chtěl bych to podobné v mono a s pixelem tak 1,9 
Ke všemu když si uvědomím své používání kamer a jejich výměny... používat budu to, co mám. Pořád jsem hovado co nevyužije potenciál sestav ani z desetiny a už měním za reklamní kecy za novou dál a dál. Tahle hra stojí peníze a není efektivní.
Ke všemu když si uvědomím své používání kamer a jejich výměny... používat budu to, co mám. Pořád jsem hovado co nevyužije potenciál sestav ani z desetiny a už měním za reklamní kecy za novou dál a dál. Tahle hra stojí peníze a není efektivní.
Lectorem iustus...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
MayJ: ja čakám na recenziu od Chrisa Go, ten ju už má a chce ju hlavne na Jupiter v čiare Metánu. Som na to celkom zvedavý.
Cztwerec: to som rád, že si to uvedomuješ. Vždy bude nejaká novšia, lepšia technika, ale vždy sa bude dať niečo pekné nafotiť aj nie zrovna najdokonalejšou technikou
.
Cztwerec: to som rád, že si to uvedomuješ. Vždy bude nejaká novšia, lepšia technika, ale vždy sa bude dať niečo pekné nafotiť aj nie zrovna najdokonalejšou technikou
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
No tak ono na to člověk přijde časem... že to není jen o kameře, vše totiž spolehlivě maže seeing. A pak je skoro jedno čím fotíš když to vyjde. Důležité je se naučit a osvojit hlavně techniku snímání a potom i zpracování. Ale to zase když jsou podmínky. Tohle se ničím moc "ojebat" nedá.
Lectorem iustus...
QHY5III462 je planetární kamera, na kterou čekám už roky. S vlastnostmi barevné ve VIS a černobílé v NIR.
Konečně hrubá síla, která pohne na 900nm se seeingem.
Bude to chtít ale alespoň 16" zrcadlo, rozlišení 0,4" je v planetární fotografii už standardem.
Spolu se SEEINGMONITOREM bude na Měsíci nepřekonatelná.
Konečně hrubá síla, která pohne na 900nm se seeingem.
Bude to chtít ale alespoň 16" zrcadlo, rozlišení 0,4" je v planetární fotografii už standardem.
Spolu se SEEINGMONITOREM bude na Měsíci nepřekonatelná.
Naposledy upravil(a) aquarius dne 07. 07. 2020, 11:53, celkem upraveno 2 x.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
- MayJ
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
To Aquarius: Tohle mě docela zajímá:-)
oki kouknu na tu QHY 5 III 462C