Vzhledem k tomu,že mám podobnou techniku, musím říct že je to dobré, složeninu jsem ještě nezkoušel, tato se povedla
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
to Regulus-dík,dobré je za 3 ;Da to je pro mne po těch prvních hogofogosnímcích potěšující.
Skládal jsem druhý a třetí snímek z příspěvku 1540 na předchozí straně.Když jsem zkusil přidat i ten třetí,tak mi ten Měsíc připadal šišatoidní.Nevím proč. ;D
Seminko,
je to pěkný, líbí se mi, že tam nejsou přepálená světlá místa. Na to jak si tu poměrně krátce, velmi slušné výsledky i u Saturna. Znám problematiku focení dobsonem :-/ a proto to oceňuju. Bojoval jsem tak asi 2roky, pak Poncetka a teď už konečně taky EQ.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Díky Luďku,snažím se.Taky už pracuju na dovybavení se EQ6kou ;)a dalšími hračičkami. ;D
Jen díky vám,co už tu máte"odkrouceno"podstatně více se snad trochu posouvám vpřed. ::)
Tak zase jeden pokus ze včerejšího večera. ;)Složenina ze čtyř jednotlivých snímků.Měsíc 15° nad obzorem.Trochu jsem to netrefil,tak mi kousek chybí. ;D
PS - a to složení mi v levé části udělalo nějaký renonc.
Super složenina, až budeš mít EQ6, tak budou určitě i super detailní výřezy .
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž FITS prohlížeč
Tak tohle by chtělo Kubo zrcadlově převrátit a uložit v něčem rozumějším, než je BMP. Pak si taky nejsem jist, jestli jsi to moc nezmenšil na to, že je to mozaika?
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
to gsokuba: souhlasím s Martinem. Nejen že bych to převrátil, a uložil jen jako JPEG, ale dodělal bych ty světlejší rohy, ať je teda Měsíc na kompletně černým pozadí, a možná bych zkusil tolik netlačit na pilu. Na můj vkus je to moc přepálený, a zbytečně zmenšený...
Ale snímek to bude bezva, když ho doladíš
zde mlj úplně skromný pokus z rána. Foceno v ohnisku 200/1000 na Olympus E520. Žádná sláva, ale jak říkám ... lepší než drátem do oka ...