Pavle, na těch RU stránkách to není, vydrž, nic nehledej, já se toho člověka zeptám a dám ti vědět, mám pocit, že to bylo něco na způsob CHDK, strpení
Já to netvrdil, takže nejsem machr Smiley
doplňuji slůvko "někteří" machři 8-)
jj LW je opravdu nahouby, pokud nechceš fotit Slunce nebo Měsíc. Raději Pavle dělej skušební expozice okolo 5-10 sekund. Je to osvědčená metoda a máš perfektně zaostřeno za 2 minuty.
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
kluci k tematu, souhvezdi "panove, kdo z Vas na to ma?" ;D ;D ;D vite doufam (alespon nekdo) koho jsem citoval. Mit celou medvedici na jednom snimku, to jsem ani necekal (takovy uspech)
No zdarec Pavle, vítej v klubu širokoúhlých astrofotografů Všimněte si šíře zimní Mléčné dráhy, nebo temných mlhovin od Persea k Vozkovi, tato oblast je rájem vizuálně, pokud máte oblohu, na jaké Konihlav fotil. To tmavé "véčko" jdoucí mezi Plejády a Persea s druhým ramenem jdoucím nad Californii mám vůbec nejraději z této oblasti. Kochám se..
Také bych to zkusil trochu pootočit, asi o 20st doprava, nicméně to není klíčové. Co by mně zajímalo víc je, jak by fotka vypadala, kdybys složil třeba jen 2-4 expozice a tudíž by popředí bylo ostré? Můžeš někde ukázat?
Fakt pěkný!
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod