ahoj Davide, tak jsem rad, ze jsi se konecne pochlapil a ukazal jsi neco ze sve dilny kulny, pozorovatelny. Zacnu kritikou. Tento objekt neni IC444 ale Sh2-249. IC444 se nachazi (na mem snimku s Jellyfish) vpravo nahore od hlavy meduzy a je to reflexni potvora (modra barva v RGB snimku). Tento objekt (Sh2-249) ja osobne nazyvam dira do prd... (ale mas ji hezkou, velkou ;D). Dalsi drobnost je ostrost. Me Ti proste prijde, ze jsou Tve posledni snimky (obzvlaste ty galaxie pres Lko) nejake divne, jakoby nedoostrene, malinko tomu schazi. Jako sice jsi provedl dokonaly upgrade ze smejdskyho Astronomik Ha filtru na lepsi a levnejsi Baader 7nm (coz evidentne znacne pomohlo), ale jeste mi tam trochu neco schazi. Ja vim, me se to kritizuje, pritom muj predchozi snimek je milionkrat horsi a nezaostreny a hnusny. Tady na dire do prd... to neni tak poznat jako u Lkovych galaxii.
A ted pochvala - pekny snimek, velky snimek, detailni snimek, trocha sumu zustala, ale je to fakt desne slaby objekt, takze Tvych 18 hodin odpovida mojim 2:40 na F2 a jeste to mas vetsi, hezci a detailnejsi.
jinak ja jsem taky uz zacal fotit, predevcirem, mam uz prvnich 78minut H-alfy ;D ;D no mam na to cely mesic