Frýdek Místek a okolí

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
Odpovědět
milan kuhejda

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan kuhejda »

milan1960 napsal:
Láďo u Tebe to jistí mobil,ale musíš ho mít u sebe a nabitý a ještě ho musíš také zvednout když zvoní. :D.Čau MilanMilane,musím se Láďi zastat,v poslední době bere mobily i pevnou linku přímo vzorově,nestalo se mi že bych se na Láďu nedovolal ;) ;).
Ještě vás chci vážení přátelé všechny poprosit,pokud setkání proběhne u mě a budeme se většinou zdržovat v dílně,takže tomu trochu přizpůsobit oděv
/je to dílna-trochu prachu a lehký nádech bordelismu/,jinak Birrely ssebou neberte-zajistím já,
vemte jenom dobrou náladu,jasnou oblohu a bezvětří.Doufám že to napotřetí vyjde.
ahoj Milan
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

bafan napsal:
Milane,musím se Láďi zastat,v poslední době bere mobily i pevnou linku přímo vzorově,nestalo se mi že bych se na Láďu nedovolal ;) ;).
Ještě vás chci vážení přátelé všechny poprosit,pokud setkání proběhne u mě a budeme se většinou zdržovat v dílně,takže tomu trochu přizpůsobit oděv
/je to dílna-trochu prachu a lehký nádech bordelismu/,jinak Birrely ssebou neberte-zajistím já,
vemte jenom dobrou náladu,jasnou oblohu a bezvětří.Doufám že to napotřetí vyjde.
ahoj MilanAhoj Milane :).Nechápu na co Ty a Láďa používáte telefony:vždyť bydlíte od sebe tak blízko,že stačí otevřít okno správným směrem ;D.Milan
milan kuhejda

Frýdek Místek a okolí

jo tak to máš pravdu,už jsem zkoušel omotat matici M12 zprávou a prakem vystřelit směrem na Bašku,ale mám slabou gumu,takže budu zkoušet raketovou poštu/střelný prach doma vyrobený,v papírové trubce/,když na sebe křičíme,tak po chvilce oba ochraptíme ;D ;D ;D,ale když tak si postavíme místo hvězdárny nějaký holubník a začneme chovat pošťáky ;)
doufám že ti to toho 15 vyjde,jak budeš někde poblíž Frýdlantu tak zavoláš a já pro tebe přijedu
měj se Milan
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

Ahoj Milane.Toho 15.2.08 mi to vychází(pokud mě neskolí nějaký bacil),samozřejmě počítám stím,že mě někde poblíž vyzvedneš :).Ahoj Milan
milan kuhejda

Frýdek Místek a okolí

přátelé,zajímalo by mě zda se setkání uskuteční i v případě fialového hnusu,který momentálně panuje na obloze z důvodů zajištění dostatku tekutých a pevných poživatin ;)
dík bafan
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

Ahoj Milane. :)Já bych byl pro ,ale nevím kde by jsme zakotvili-Tebe stále otravovat nemůžem.Navrhněte něco.Milan :)
milan kuhejda

Frýdek Místek a okolí

milan1960 napsal: Ahoj Milane. :)Já bych byl pro ,ale nevím kde by jsme zakotvili-Tebe stále otravovat nemůžem.Navrhněte něco.Milan :)Milane to není žádná otrava,manželka zítra už od samého rána bude běhat kolem sporáku a vyvařovat ;D ;D
a teď vážně,opravdu to není pro mě otrava a myslím si že je to lepší než někde v hospodě,záleží na tebe a Tomášovi,Láďa je trochu nachcíplý ale už zahájil tu správnou léčbu.Dobrá,budu počítat že se setkání uskuteční/Birrely se nezkazí/
ahoj Milan
aquarius

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od aquarius »

Přátelé,
předpoveď je optimistická. Určitě něco uvidíme.
Jsem pro se zítra sejít u Bafana. Paní Bafanová ;D samozřejmě nic vyvařovat nemusí. Birell je základ a přivezeme něco slaného. V každém případě vezmu afokální nástavec a pokusíme se o Měsíc. Vezmu i notebook a probereme Registax.
Aquarius
Murphyho zákon seeingu:     Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

Pro Aquarius :)VÝBORNĚ.Doufám,že nám to tentokrát vyjde.Ahoj Milan :)
aquarius

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od aquarius »

Setkání (Bafan, Milan1960, Aquarius) proběhlo v euforické náladě - konečně chvílemi jasná obloha :D.
  Veliké díky Bafanovi za vytvoření skvělého zázemí, dostatečnou zásobu Birellů a zajištění skvělého seeingu.
  Při pokusech o snímání Měsíce negativní projekcí na čip Canonu EOS 400 (Milan1960) byl využit Bafanův Dobson254/1200 a soustava Barlow 3x a 2x.
Seeing překvapil, při prohlídce Měsíce pomocí binokulárního nástavce byly vidět krátery v Plato a Rima Birt.

Vlevo Měsíc afokálně pomocí MTO1000, okuláru 32mm a FinepixF11, vpravo sestava pro snímání detailů měsičního povrchu osvětlená měsičním svitem :D.
   Velká škoda, že s námi nemohl být Fidler.

dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

Ahoj :).Mohu jen potvrdit to co zde již vyjádřil Aquarius a dodávám,že bez práce v zakulisí by to nebylo ono.Tímto zdravím paní domácí a její pomocnici.Tak jako vždy se počasí se nám snažilo znemožnit pozorování,ale tentokrát se mu to tak zcela nepodařilo-sněžit začalo až po 21 hodině-za to mraků které se shromažďovaly pouze jen v místech kde jsme pozorovali bylo až až.To byla velká škoda.Více času jsme čekali na díru v mracích než fotili a pozorovali,ale přes to vše bylo toto již 3 astrosetkání určitě nejvydařenější.Ještě nějaké foto z tohoto setkání.

První snímek:Vlídná paní domací.
Druhý snímek : Přípravy v zákulisí 3. astrosetkání
Třetí snímek:Aquarius u svého MTO 1000
K tomu všemu pouze dodávám,že Ti kdo se nemohli zúčastnit přišli o pěkný zážitek Milan
milan kuhejda

Frýdek Místek a okolí

vážení astrokolegové,je domluven další díl setkání Astrometylovice 14.3 tohoto roku ;).
Birrel a kofola už jsou umístěny na 7 schod aby měly tu správnou teplotu,dalekohledy dáme chladit posléze ;D.
pokud je možno tak jste zváni už kolem 17.00 hodin,abysme do setmění ještě stihli pokecat a pak už se jenom věnovat noční obloze.Možná stihnu dodělat poncetovou plošinu?Jinak jste všichni srdečně zváni a při dobré obloze bude i Dobson 350mm :)
jinak tady je foto mého pokusu o plošinu
zatím nazdar a 14.3 ať nám počasí preje
Milan
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

Ahoj Milane :).S radostí potvrzuji svoji účast na 4-tém astrosetkání které jak jinak se opět koná v Metylovicích.(Milane díky za odvahu)Píšeš,že na setkání bude dobson 350 mm-tak to určitě svoji účast přislíbil Bob :D-Zdravím Tě Ludvíku :).Je dobře,že se začíná už v 17 hodin.Měsíc je v první čtvrti a tudiž už v tuto dobu můžeme pozorovat a "ladit" techniku.Jsem zvědav kolik se nás tentokrát sleze :D.Akce se koná za jakéhokoliv počasí-náhradní program připraven :D.Bylo by dobré potvrdit svoji účast ať máme představu kolik nás vůbec bude.Milan ;)
aquarius

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od aquarius »

Přijedu za každého počasí.
milan kuhejda

Frýdek Místek a okolí

kamarádi,jsem rád že vás přijede co nejvíc,na přivitání vystřelím takovýýýýýhle ohňostroj ;D
Milan
Odpovědět