DeepSkyStacker
DeepSkyStacker
verze 3.3.2 neuměla zpracovat data z nových foťáků jako třeba EOS 1100D. Jinak další rozdíly snad žádné, či kosmetické.
DeepSkyStacker
Prosím vyřešil někdo ten problém, že DSS hlásí u snímků z EOS500D že jde o 16bit šedá ?
Nebo je potřeba nejlepe první převod v MRAWu ?
Díky
Dělá mi to černobílé snímky a to mne štve
Nebo je potřeba nejlepe první převod v MRAWu ?
Díky
Dělá mi to černobílé snímky a to mne štve
- Honza Ebr (honza42)
DeepSkyStacker
uvědomuješ si, že to neni chyba, ale výhodná vlastnost? protože tě to přinutí převýst v tom MRAWu, z něhož je výsledek mnohem lepší!
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
DeepSkyStacker
Je fakt, že takto jsem to po několikerém špatném převodu nebral ;D ;D ;D
To je asi ten rozdíl mezi optimistou a pesimistou ;)
uvědomuješ si, že to neni chyba, ale výhodná vlastnost? protože tě to přinutí převýst v tom MRAWu, z něhož je výsledek mnohem lepší!
To je asi ten rozdíl mezi optimistou a pesimistou ;)
DeepSkyStacker
Ahoj pánové.
Mužete mi někdo prozradit,jak mám v DSS složit kometu?Mám 10 pětiminutových fotek,ale i když to zadám složit na kometu aby byly kometa i hvězdy bodové,tak i způsob kometa a hvězdy tečky (čárky),vždycky mi z toho vyleze verze bodové hvězdy a rozmázlá kometa vlastním pohybem.Zřejmě se musí ještě někde něco nastavit,ale zaboha nemožu najit kde.
Mužete mi někdo prozradit,jak mám v DSS složit kometu?Mám 10 pětiminutových fotek,ale i když to zadám složit na kometu aby byly kometa i hvězdy bodové,tak i způsob kometa a hvězdy tečky (čárky),vždycky mi z toho vyleze verze bodové hvězdy a rozmázlá kometa vlastním pohybem.Zřejmě se musí ještě někde něco nastavit,ale zaboha nemožu najit kde.
- Alien_MasterMynd
DeepSkyStacker
A vybral jsi tu kometu kliknutim na ni potom co zvolis kometarni rezim?
Zprahuje to luminanci pro detekci hvezd a komety a ty kliknes na to, co je kometa.
Zprahuje to luminanci pro detekci hvezd a komety a ty kliknes na to, co je kometa.
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm
http://www.alien-mastermynd.com
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm
http://www.alien-mastermynd.com
DeepSkyStacker
Á,tak tady bude ta chyba.Hned to vyzkouším.Díky moc
DeepSkyStacker
Ahoj. Měl bych dotaz ohledně ukládání výsledných snímků. Zkusil jsem kompaktem (Canon SX 210 is) jen na pokus nafotit Velký vůz. Deset snímků po 15s/ISO 400. Po složení snímek vypadá docela slušně, tedy alespoň mým nezkušeným okem, ale když pak následně otevře autosave, je to hrůza. Snímek je z nějakého důvodu z pravé strany oříznutý (cca 1/5 šířky). A navíc místo kontrastního snímku, který po skládání vylezl (černé nebe, třpytivé hvězdy) se mi po otevření autosavu ukáže jen šedivý madlajz s matnými hvězdami... Poradil by mi někdo co s tím ? Díky
DeepSkyStacker
kedze ten autosave vystup je 32 bitovy tif, ktory sa neda otvorit hociakym prehliadacom obrazkov. Aj ked ho otvori napr. windows photo viewer , ale zobrazi ho zle. Musis si stiahnut neaky plugin na podporu 32 bitovych tiff suborov v tvojom grafickom programe ktory pouzivas
NEQ6 Pro, Newton SW 150/750, Canon 550D mod., Astronomik CLS CCD, Travelscope 70mm, QHY5L-II
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
DeepSkyStacker
Ja som súbor po spracovaní nechával uložiť v DSS ako 32, resp. 16 tib TIFF. Práca s nimi v PS bola bezproblémová.
DeepSkyStacker
Díky za odpovědi, už jsem se s tím popral 
Měl bych ale ještě jeden dotaz... Když zkouším fotit ta zmiňovaná souhvězdí a pak snímky skládat, DSS po mě chce krom samotných fotek ještě následující: temné pozadí, vyrovnání jasu, vyrovnání temného pozadí a vyrovnání zkreslení.... Když tedy nafotím kompaktem deset snímků s expozicí 15s a ISO 400, jaké parametry by měli mít tyhle " doplňující snímky ? U temného pozadí jsem tam zkusil dát snímek 15s/ISO 100 a ten to bere. U ostatních mi to ale psalo, že by měli mít stejné ISO jako ty spojované... Jak by tedy měli vypadat ty ostatní ? A ještě jedna maličkost... Před zpracováním mi to píše, že " Kvůli ztrátové kompresi nelze provést kalibraci na JPEG souborech " (u temného pozadí, jasu atd...) Znamená to tedy, že zde by byl použitelný pouze RAW ?
Měl bych ale ještě jeden dotaz... Když zkouším fotit ta zmiňovaná souhvězdí a pak snímky skládat, DSS po mě chce krom samotných fotek ještě následující: temné pozadí, vyrovnání jasu, vyrovnání temného pozadí a vyrovnání zkreslení.... Když tedy nafotím kompaktem deset snímků s expozicí 15s a ISO 400, jaké parametry by měli mít tyhle " doplňující snímky ? U temného pozadí jsem tam zkusil dát snímek 15s/ISO 100 a ten to bere. U ostatních mi to ale psalo, že by měli mít stejné ISO jako ty spojované... Jak by tedy měli vypadat ty ostatní ? A ještě jedna maličkost... Před zpracováním mi to píše, že " Kvůli ztrátové kompresi nelze provést kalibraci na JPEG souborech " (u temného pozadí, jasu atd...) Znamená to tedy, že zde by byl použitelný pouze RAW ?
- BiF
- Věk: 54
- Kontaktovat uživatele:
DeepSkyStacker
Na všechny tvé otázky se na tomto fóru již mnohokrát odpovídalo...
Hledej témata jako DF (Dark Frame), FF (Flat Field), Bias.
Hledej témata jako DF (Dark Frame), FF (Flat Field), Bias.
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
DeepSkyStacker
DSS po mě chce krom samotných fotek ještě následující: temné pozadí, vyrovnání jasu, vyrovnání temného pozadíTak jak píše Fra,vše už tu bylo mockrát zodpovězeno,ale abys neřekl, tak třeba temné pozadí je dark frame,vyrovnání jasu je flat field a vyrovnání temného pozadí je bias. 
DeepSkyStacker
Měl bych prosím další otázku. Po nafocení souhvězdí kompaktem (výše zmíněným) a složení v DSS mi vyjde obrázek takový černo, šedo, bílý. Určitě to neodpovídá barvě oblohy tak jak vypadala při focení. Všiml jsem si ale, že upravováním záložek RGB/K úrovně ; jas a sytost, se dá na výsledném snímku ledascos ovlivnit. Bohužel moje pokusy jsou vždy jen náhodné a málo kdy vedou k něčemu uspokojivějšímu. Mohl bych se zeptat, jestli by jste mi nemohli poradit nějaké "výchozí" nastavení těchto parametrů, od kterých bych se dalo dál vycházet ?