To Biba75:
Diky za pochvalu, potesi to. Priste to snad bude lepsi kdyz se budu venovat ustaveni montaze a ne grilovani Akorat jsem nechtel obetovat 3 hodiny nastavovani misto toho abych se venoval pratelum. jako test fotaku to stacilo, udelal jsem par snimku cervenych objektu a m57 byla uz jen takovy maly bonus.
pekne to all.
vcera vecer som sa o nu pokusal.
sice som hu krasne videl ale moja fototechnika je na to slabucka. ( soligor objektiv 135 a ccd neximage )
snad inokedy, zatial som len pozorovatel.
Celestron NexStar 8SE
ETX - 80 at
114 C-Nexstar- konvertovaný na dobsona
-
Celestron NexImage webcam
-
Super Plossl 26mm MC / E-lux 25mm Plossl / LS 10mm SWA 70gr / H12,5mm / Super plossl 9,7mm MC / Celestron 9mm
-
začiatky sú ťažké
V rámci seznamování s G1-0300, jsem vyzkoušel M57.
40x20sec, bez MPCC a filtru na SW254/1200.
Asi si budu muset koupit LRGB filtry, nějak mě nadchlo, jak kamerka rychle exponuje oproti DSLR. K planetám přidám ještě planetárky.;D
Taky jsem se pokusil udělat M57, tentokrát Dobešem. Zkusil jsem tahat detaily až kam to šlo a nedeformovat je příliš artefakty. Zvětšený snímek je na AF:
Díky Michale! Barvu snad taky dodělám. Ale chtěl bych tam dostat ještě více datailů a to mě fakt deptá. Asi ji znova zkusím s barlowem ED2x. Je tak jasná, že by to mohlo jít.
Taky jsem se pokusil udělat M57, tentokrát Dobešem. Zkusil jsem tahat detaily až kam to šlo a nedeformovat je příliš artefakty. Zvětšený snímek je na AF:
Díky, to rozlišení je docela boj a není to úplně samozřejmé jenom díky průměru. Planetárky mě docela zaujaly a tak je budu lovit, kde se dá a bude-li někdy konečně více pozorovacího času, tak snad i v barvách.
Píšu právě poté, co jsem zmokl při tréningu u Dobeše, čert aby to spral!