MHV (Mezní hvězdná velikost)
ach jo, zase nemuzu. Kazdej z tech dni mam koncert a kazdej z tech dni jinde.
"Srdce skutečného hvězdáře musí býti vždy přístupné kráse, neboť ta je hlavním znakem hvězdné říše" Jos.Klepešta
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, ono se to dá celkem dobře plánovat na roky dopředu to MHV. Buď je to duben nebo začátek května a víkend kdy je Měsíc v novu.
Já taky, jen by to chtělo upozornit, že akce se naplnila, ba i přeplnila náhradníky během asi tří dnů...
Ahoj, já první zmínku o tom, že funguje přihlašování zaregistroval zde na fóru 8.3., jak může být stejného dne kapacita již tři dny naplněna?
refraktor Meade, dobson Drbohlav
Jedná se o akci ČASu a pořádá ji Pražská pobočka ČAS:
http://praha.astro.cz
Informace o akci a přihlašování se proto objeví nejdříve na webu PP ČAS a na astro.cz, na astro-fóru až když to tam někdo z členů AF dá... Dále organizátoři posílají dřívějším účastníkům pozvánku mailem. 8-)
Letos máme bohužel dost velký fofr s dalšími věcmi, a tak jsme nestihli dát info na AF včas - předběhl nás Psion.
Doporučuji sledovat web PP ČAS, tam se to objeví vždy.
http://praha.astro.cz
Informace o akci a přihlašování se proto objeví nejdříve na webu PP ČAS a na astro.cz, na astro-fóru až když to tam někdo z členů AF dá... Dále organizátoři posílají dřívějším účastníkům pozvánku mailem. 8-)
Letos máme bohužel dost velký fofr s dalšími věcmi, a tak jsme nestihli dát info na AF včas - předběhl nás Psion.
Doporučuji sledovat web PP ČAS, tam se to objeví vždy.
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Ono je třeba podotknout, že sem dávat info o MHV není ani nějaká "povinnost," je to jen zájmové fórum. Ale myslím, že je to docela rarita, že se akce, kde je přes 90 lidí naplnila za tři dny.
Jinak termín dubnové akce jsem tu dával už v září (kdo touží, musí si hlídat
) a doufám, že se tu v dubnu objeví termín zářijové MHV.
Jinak termín dubnové akce jsem tu dával už v září (kdo touží, musí si hlídat

- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Tedy abych byl přesnější, termín podzimní MHV je 9. - 11.10. 2015
Tedy abych byl přesnější, termín podzimní MHV je 9. - 11.10. 2015Nejsem si jist, jestli je finálně potvrzený, nejspíše se potvrdí až na jarním MHV.
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Ví někdo jestli je potvzený dřívější příjezd na Zubří?Zaslechl jsem něco o čtvrtku.Bude se vařit?Děkuji za info
Triplet TS 115/800 a triedry různých značek a velikostí
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem psal panu Candríkovi, že určitě pojede více lidí ve čtvrtek, takže přepodkládám, že to nebude problém a budou i vařit, minimálně nějaký základ. Do města to je kousek, zajet na oběd není taky problém.
To zní dobře!
Celestron SkyMaster 25x100 na stativu Vanguard Tracker 2
Canon 15×50 IS
KOWA YF 8x30
Genira 8×30 made in DDR
filtry TS #80A a #21, Omegon LPR
vodička Baader a hadřík Meade
Canon 15×50 IS
KOWA YF 8x30
Genira 8×30 made in DDR
filtry TS #80A a #21, Omegon LPR
vodička Baader a hadřík Meade
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Chystám se taky jet ve čtvrtek. Kdyby měl někdo místečko mne vzít s tím bojlerem od Prahy, byl bych moc vděčný...
Psione, domluvíš ty čtvrteční zase ty, nebo to uděláme individuálně...? Aby v tom nebyl zmatek. Pak by ti měli nahlásit, kdo jede, ty jídla a tak...
Psione, domluvíš ty čtvrteční zase ty, nebo to uděláme individuálně...? Aby v tom nebyl zmatek. Pak by ti měli nahlásit, kdo jede, ty jídla a tak...
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Mám za úkol poslat do BVV seznam lidí co pojedou a na základě toho pak zajistí pokoje a vaření.
Pokud tedy někdo chce přijet ve čtvrtek poprosím do SZ jméno a příjmení a bydliště, do konce týdne odešlu p. Candríkovi seznam.
Pokud tedy někdo chce přijet ve čtvrtek poprosím do SZ jméno a příjmení a bydliště, do konce týdne odešlu p. Candríkovi seznam.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Tak zatím je na seznamu 8 lidí...
Tak zatím je na seznamu 8 lidí...
Ne, že nám „ukradnete“ jasnou noc! ;D
Ne, že nám „ukradnete“ jasnou noc! ;D

- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Klasika jako minulý rok - čtvrtek byl nejlepší a pak už nic moc