Přehlídka planet
Přehlídka planet
to caribic10: Pekné, toho roku to s novým kukrom určite vylepšíš a doplníš.
Aj mne napríklad chýba Urán a ten bude túto sezónu tak blízko Jupitera, že si ho určite cvaknem. A dúfam že aj naraz s Jupiterom a ich mesiacmi v jednom poli ako tento rok s Neptúnom.
mitovka
Aj mne napríklad chýba Urán a ten bude túto sezónu tak blízko Jupitera, že si ho určite cvaknem. A dúfam že aj naraz s Jupiterom a ich mesiacmi v jednom poli ako tento rok s Neptúnom.
mitovka
mitovka
Přehlídka planet
Pro Shars,
většinou Dobsonem 250, jen Uran je Makem. Ale i Makem to docela dobře jde, snímky jsou však horší.
Pro Caribic,
dobrý základ přehlídky
.
většinou Dobsonem 250, jen Uran je Makem. Ale i Makem to docela dobře jde, snímky jsou však horší.
Pro Caribic,
dobrý základ přehlídky
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Přehlídka planet
Slušná "sbírka".. 
Akorát těch planet by mohlo být víc...
Akorát těch planet by mohlo být víc...
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Přehlídka planet
Těžko to řadit do soutěže, jako je AAM (kvůli jejím blbým pravidlům o čerstvosti fotek), ale jinak u mně jasný vítěz za leden 2010 Smiley
Martine ,nevím proč říkáš kvůli blbým pravidlům AAM!! >:( vždyť jsi byl u zrodu těchto pravidel a ted je haníš. To mi přijde jako když AAM trochu schazuješ a to jsi jeden z trojlístku zakladatelů!! :'(
Martine ,nevím proč říkáš kvůli blbým pravidlům AAM!! >:( vždyť jsi byl u zrodu těchto pravidel a ted je haníš. To mi přijde jako když AAM trochu schazuješ a to jsi jeden z trojlístku zakladatelů!! :'(
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
Přehlídka planet
Já si nemyslím že by to Martin myslel špatně, jen to neštastně napsal. Je pravdou, že je škoda takové to snímky neposlat do soutěže kvůly pravidlům a o tom Martin mluvil. Ono se to vlastně týká i o jiných snímcích, třeba Honzovo H. nádherné několiměsíční mozaiky. Je to škoda.
Jinak pánové máte opravdu skvostné snímky, radost pohledět. Dokážu si představit ten objem dat během zpracování, klobouk dolů, taky bych to tak chtěl umět
Jinak pánové máte opravdu skvostné snímky, radost pohledět. Dokážu si představit ten objem dat během zpracování, klobouk dolů, taky bych to tak chtěl umět
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
Přehlídka planet
ad AAM: nevim co resite. Preci kdyz na snimek pouziju nove light data nasnimana behem tohoto ci minuleho mesice (a uz nezalezi na tom, zda mam X dat z mesicu predchozich, ci z roku minuleho), protoze nova data hraji preci dalsi roli v obraze. Tim je podle me snimek legitimni k ucasti v soutezi.
kluci ja chci taky! fotit planety
kluci ja chci taky! fotit planety
Přehlídka planet
Tak ja sa v tomto vlákne zveziem a zbilancujem planéty ktoré som fotil tento rok ja:
Verím tomu že sa pridáte aj ďalší, je to celkom zaujímavé po roku si porovnať čo sa podarilo zlepšiť a čo až tak nie. Minuloročný súhrn som dával ešte do iného vlákna, tak si ho sem presuniem teraz.
Dúfam že takto budem môcť bilancovať ešte veľa rokov.
mitovka
A šťastný Nový rok všetkým!
Verím tomu že sa pridáte aj ďalší, je to celkom zaujímavé po roku si porovnať čo sa podarilo zlepšiť a čo až tak nie. Minuloročný súhrn som dával ešte do iného vlákna, tak si ho sem presuniem teraz.
Dúfam že takto budem môcť bilancovať ešte veľa rokov.
mitovka
A šťastný Nový rok všetkým!
mitovka
- BiF
- Věk: 54
- Kontaktovat uživatele:
Přehlídka planet
Tak ja sa v tomto vlákne zveziem a zbilancujem planéty ktoré som fotil tento rok ja:Je možné ten snímek vidět v plném rozlišení, protože na takto malém snímku žádné planety v těch galaxiích nevidím

(sorry za hloupou odpověď, ale nějak jsem si nemohl pomoci)
Krásné zbilancování...
(sorry za hloupou odpověď, ale nějak jsem si nemohl pomoci)
Krásné zbilancování...
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
Přehlídka planet
Hezké planety.
Mitovka mě inspiroval, tak já se přidám s těmi svými.
Mitovka mě inspiroval, tak já se přidám s těmi svými.
Vlastimil Musil
Sky-Watcher Newton 8'',SW ED-80,SW 80/400mm,EQ6 SS PRO,Canon EOS 450 mod.,QHY5,Astronomik IR PRO 742,Baader RGB,Astronomik CLS,Baader CaK
Sky-Watcher Newton 8'',SW ED-80,SW 80/400mm,EQ6 SS PRO,Canon EOS 450 mod.,QHY5,Astronomik IR PRO 742,Baader RGB,Astronomik CLS,Baader CaK
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Přehlídka planet
Tak to je teda drsný kalibr.
Sice je hlavně cílem zavzpomínat a shrnout si své výsledky, ale tentokrát se mi zdá, že dokonce někdo Michala porazil. A to v roce, kdy Michal vylepšil techniku a nadále neváhá vstávat ve tři ve čtyři.
Paráda, těším se na další planetáře.
Sice je hlavně cílem zavzpomínat a shrnout si své výsledky, ale tentokrát se mi zdá, že dokonce někdo Michala porazil. A to v roce, kdy Michal vylepšil techniku a nadále neváhá vstávat ve tři ve čtyři.
Paráda, těším se na další planetáře.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Přehlídka planet
Také přidávám mojí sbírku. Chybí mi ale stále Venuše. Pořád se mrška schovává.
Větší na:
http://www.astro.cz/galerie/d/43399-1/planety5.jpg
Větší na:
http://www.astro.cz/galerie/d/43399-1/planety5.jpg
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
Přehlídka planet
KRÁSNÉ SNÍMKY, TAKY SE LETOS PŘIDÁM, BYŤ TO NENÍ KOMPLETNÍ:
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Přehlídka planet
Pozor na tu značku pro Urana. Astronomy používanou značku se letos pokusila změnit Hvězdářská ročenka a nahradila ji značkou, jakou používají běžně astrologové. Jedna z novinek ;D ;D a důvod , proč si ji koupit 
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz