Ahoj Martine
Není to zase tak špatné jak říkáš , mě se to líbí!
U nás včera bylo nádherně jasno, ale bohužel má bolavá záda nedovolila jít ven něco nafoti. :'(
Je to dost dobrej snímek Jen tak dále a houšť.
Ps: Díky za dobrou společnost při focení na MHV
Bíba.
Pri upratovaní disku som objavil 2 roky staré dáta nafotené pomocou modifikovaného EOS 300D. Dáta som doteraz nemal spracované, tak som to skúsil. Vzhľadom na šum fotoaparátu a počet expozícií síce obrázok nedosahuje kvalitu tu zverejnených, ale inak sa mi zdá celkom vydarený. Vzhľadom na problematickú kalibráciu DF (s tým som mal vždy pri fotoaparáte problém) na obrázku vznikli tmavšie čiarky.
Kalibrácia a registrácia pomocou AstroArt 5, zvyšok spracovania PixInsight. Ide o cca 10x480s cez Borg ED77 a reduktor 0.85x
Ahoj na fóru
Tak jsem se dostal k zpracování dat z jarního MHV ktré se podle mého názoru vydařilo(teda až na ten hokej se slovákama :'( ) No a zde je jedna temná mlhovinka do sbírky.Možná by to chtělo více času ale i za ty čtyři hodiny se tam toho nachytalo docela dost ;D
foceno SW-80/480 ED,Canon 40Da bez filtru
25x10min iso 1600
Jarní MHV Zubří
Pěkný foto. Seeing byl ale dost děsivej, ještě jsem měl špatnej kabel ke kameře, takže jsem nevyfotil naprosto nic. Na druhou stranu začnu jezdit na MHV bez foto techniky, je s tím akorát otrava a člověk by si tam měl hlavně pokecat a vidět jinou techniku, na focení je času přes rok dost
No, pro porovnání sem dám i můj pokus. Je vidět, že na tyto mlhoviny je třeba dobrá obloha. Ale jsem rád, že je tam alespoň něco vidět, když to je focené kousek od Jičína.
Přispějeme do tohoto vlákna naší první fotkou vyfocenou novou kameru G2-8300 technikou snímání po kanálech LRGB. Určitě by pomohla lepší obloha, než je ta naše jilemnická. Taky mě situace donutila udělat úpravy montáže EQ6 podle návodu Milana uvedeného v příslušném vlákně, protože s kamerou těžkou téměř 2 kg na konci tubusu Newtona 305/1500, navíc v tom základním provedení, které vlastníme, je pointace už velmi složitě proveditelná.
Potřeboval bys prostě lepší montáž, ale věřím, že to i s touto ještě bude stát za to, než našetříš. Každopádně tady bych ubral na redukci šumu či co to tam za proces zaneslo ty fleky a měkkost kresby. Lepší oblohu máš dostupnou autem, mohl si jet s námi posledně o víkendu, ale není tam ten domácí komfort.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod