Vymenim astronomii za jiny konicek
Tak můj druhý a také dlouhotrvající zájem je hifi a poslech hudby - což se přesně na špatné počasí hodí! Relax v teple domova, na sedačce, s dobrým vínem a kvalitním zvukem... 
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Ja mam konicku celkem dost, takze kdyz nemohu delat jeden, delam neco jineho. Krome astronomie sem patri hra na violoncello (v komornim orchestru a ve smyccovem kvartetu), letani na vetronich (momentalne ne moc aktivne), modely letadel (pokousim se o ty letajici) a obcas nejake ty sporty (horolezectvi, tancovani, tenis, kolo, lyze).
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Ja jsem akvarista amater, zavodne hraju fotbal, rad vyrazim nekam na kolo (obcas v ramci geocachingu) a pak si rad neco prectu z obdobi II. svetove valky.
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
hra na violoncello (v komornim orchestru a ve smyccovem kvartetu)Vyšší hudba sfér? Já hraju na zobcovou flétnu ;D Jinak zájmů mám také spoustu, ale v současné době oprašuji Muay Thai v ringu a plavu obden v Podolí...
Lectorem iustus...
Na já mám mimo astronomii nádechové potápění , a k tomu určené aktivity , chodí plavat , jezdím na kole , a jinak výlety s mojí slečnou a jinak jako koníčka mám teď moje zaměstnání dělám jízdní zkoušky ve Škodovce každý den najezdím 550km , řídit mě baví.
Jinak se mi to doplňuje s astronomíí když je hnusně tak si pěstuji kondičku.Není nad to když se člověk vynoří ze 30ti metrů na nádech krásně zrelaxovanej a uvolněnej , úplný balzám na nervy samozřejmě v létě , ted chodím do bazénu a trénuji APNOI zadržení dechu , muj osobák je 5.15 minuty ;D a plavání na nádech do dálky osobák 75 metrů s ploutvemy.
Ted uz trenuji na DAHAB za 3 tydny odletame
http://www.youtube.com/watch?v=HY392rnw ... L&index=57
Jinak se mi to doplňuje s astronomíí když je hnusně tak si pěstuji kondičku.Není nad to když se člověk vynoří ze 30ti metrů na nádech krásně zrelaxovanej a uvolněnej , úplný balzám na nervy samozřejmě v létě , ted chodím do bazénu a trénuji APNOI zadržení dechu , muj osobák je 5.15 minuty ;D a plavání na nádech do dálky osobák 75 metrů s ploutvemy.
Ted uz trenuji na DAHAB za 3 tydny odletame
http://www.youtube.com/watch?v=HY392rnw ... L&index=57
Taky mam vic konicku nez astronomii. Hlavne dalsi dva a to je: jizda na kole a Playstation 3-ale o nej uz prestavam mit zajem..., ale vydrzim u nej. A pak jeste neco, nevim jestli konicek, ale delam to, asi jako jedinej ze svy vekovy kategorie, chodim do prace, prijdu ze skoly a jdu makat, o vikendech nekdy hned od rana. Tata je zednik a tam mam hodne moznosti co delat... 
ja spis v posledni dobe premyslim (a nevedomky tak jiz cinim), ze vsechny ostatni konicky podridim astronomii, tj. hvezdy na prvnim miste 
muj dlouholety konicek je nohejbal, pred par lety jsem k tomu pridal rizene modely aut a letadel ... toho se asi budu muset vzdat, penez neni nikdy dost a budu si muset vybrat do ceho investovat dalsi moje uchylka (spis nez konicek) je hrani mmo.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Mě přijde, že se tu dubluje toto vlákno
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 402395/0#0
Jinak bych ji taky neměnil, na rozdíl od spousty jiných koníčků mi připadá jinou činností nenapodobitlená
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 402395/0#0
Jinak bych ji taky neměnil, na rozdíl od spousty jiných koníčků mi připadá jinou činností nenapodobitlená
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Já jsem asi jako Dvader,klídek,relax.hudba např. Enya,Oldfield,Jarre,Enigma,Ulrychovi apod.a k tomu pivečko nebo víno.Bratr má internetovou vinotéku, takže jen lepší kusy,pozdní sběry,výběry s hroznů,pomalu se stávám gurmánem.Jinak žena,děti,domek,zahrádka,tchyně...jo a snažím se ovládnout notebook,taky jsem dost četl.Pratchett,Neff,Zelazny,Asimov,Clarke.
Triedr TS 20x80Triplet na stativu BDP,Triedr 7x50 sovětský,Lídlák 70-700 deluxe na Astro3.
No mím hlavním koničkem je samozřejmě astronomie ale už hezky dlouho dělám Raketové modelářství něco malinko s dřívějška jsem dal na www.jumpriders.estranky.cz
jinak dělám rakety tak kolem 1m-1,5m
jinak dělám rakety tak kolem 1m-1,5m
Newton SW 200/1000 EQ-5M triedr přs...
- cz--cOREYs--cz
Když je venku hnusně, vyměním dalekohled za detektor kovů a vyrážím na ,,poklady''. Tomu se již věnuji kolem 4 rokem takže o mnohem dříve než-li astronomie.Dalo by se říci, že detektořina je na prvním místě Asi tu dostanu řádné poučení
...Ale co je hezčího nežli toulky minulostí a poastavení nad každým vykopaným předmětem? říkat si, kdopak to asi ztratil a jaký měl postavení.....To vše je tak krásně zahaleno rouškou tajemství, že to láká k zamyšlení a poízení detektoru
.....Mějte se, cOREYs 
Astronomie bojuje s požárním sportem. Střídavě vyhrává jedno nebo druhé. Více o tom na www.firesportcheb.estranky.cz
SW newton 254/1200, EOS 300D, Philips SPC 900nc, Canon A590is, EQ2, malokuk SW 80/400 http://www.astroam.estranky.cz http://www.firesportcheb.estranky.cz
Nevymenim O astronomii se zajimam asi od 7 let, aktivne pozoruji od te doby, co mi rodice dovolili byt v noci venku sam (coz tipuji na nejakou 2.-3. tridu ZS). Takze si nedokazu dost dobre predstavit, ze bych ji za neco vymenil.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy