Gemini G42
Gemini G42
Psion: gratuluji ke koupi teto krasne montaze! moc se mi libi! Preji at Ti dobre slouzi a tesim se na fotografie 
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Gemini G42
Velmi perfektní montáž pro zatížení do 40 kg hmotnosti. Líbí se mne i způsob centrování vlastního pilíře u montáže. Teď už jen otestovat vlastní PE do +/- 6 arcsec a přeji jen parádní fotky.
http://demeautis.christophe.free.fr/ep/g42.htm
Habl
http://demeautis.christophe.free.fr/ep/g42.htm
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Gemini G42
Díky 
Jinak PE je +/- 3" (měřeno výrobcem) se zapnutou PEC má být kolem +/- 1", tedy v našich podmínkách prakticky neměřitelná.
Jinak PE je +/- 3" (měřeno výrobcem) se zapnutou PEC má být kolem +/- 1", tedy v našich podmínkách prakticky neměřitelná.
Gemini G42
Tak to je paráda, jen jsem vygooglil toto měření, omlouvám se, asi starší provedení montáže.
Habl
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
Gemini G42
Psion: jestli jsi netestoval vcera, kdy to taky vypadalo blbe, ale nakonec bylo hezky, zvlast po pulnoci, kdy jsem to uz musel unavou zabalit (byl jsem venku na cca 2hodinky testovat montazicku), tak dnes budes mit (snad) dalsi prilezitost. Nad Prahou to sice vypada vselijak, ale mohlo by to jeste jednou vyjit... 
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Gemini G42
habl : nic se neděje, každá montáž je jiná.
Konihlav : bohužel se k testování dostanu nejdříve až koncem dubna. Zatím není přesně ustavená, ale i tak najíždí na objekty do zorného pole - byla to taková testovací rychlovka.
Na montáži se mi líbí velmi rychlé ustavení na jednu hvězdu a zajímavé funkce ovládání. Dvě bych zmínil. První je, že lze před focením určit přesně polohu montáže, ve které se má automaticky zastavit (uživatel zvolí polohu vzhledem ke kabelům, dalekohledu, výšky objektu apod.) Druhá, že lze navolit na montáži uživatelskou rychlost objektu v RA i DEC za minutu a montáž sleduje objekt touto rychlostí - tedy focení planetek a komet lze dělat bez pointace.
Konihlav : bohužel se k testování dostanu nejdříve až koncem dubna. Zatím není přesně ustavená, ale i tak najíždí na objekty do zorného pole - byla to taková testovací rychlovka.
Na montáži se mi líbí velmi rychlé ustavení na jednu hvězdu a zajímavé funkce ovládání. Dvě bych zmínil. První je, že lze před focením určit přesně polohu montáže, ve které se má automaticky zastavit (uživatel zvolí polohu vzhledem ke kabelům, dalekohledu, výšky objektu apod.) Druhá, že lze navolit na montáži uživatelskou rychlost objektu v RA i DEC za minutu a montáž sleduje objekt touto rychlostí - tedy focení planetek a komet lze dělat bez pointace.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Gemini G42
No nejsi sám, už si na ni brousí zuby více lidí Záruka 2 roky na elektroniku a 5 let na mechaniku má taky svoje pozitiva.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Gemini G42
Tak jsem se konečně dostal k otestování montáže G42 a zejména změření periodické chyby. Celkově jsem s ovládáním naprosto spokojen a přesnost je výborná (GoTo). Periodická chyba je tedy +/-2.3" což je opravdu naprosto nad mé očekávání.
Gemini G42
Psion: wow ;D tak to je moc pekny grafik jeste jednou blahopreji k zakoupeni a prukopnictvi a tesim se na Tvoje astrofotky doufam tedy, ze se s nami o ne podelis 
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Gemini G42
Při našem seeingu nemusíš ani pointovat...
ATC82/1670, Telementor, AS80, AS110, FOA-60Q, Tak 100DZ
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Gemini G42
ještě dnes otestuji PEC, bez pointace by to mohlo jít v případě přesného polárního ustavení, ale v případě hodinových expozic pochybuju, že to tak přesně ustavím.