Canon nebo Nikon?
- Jakub
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Canon nebo Nikon?
RYHA napsal: Ano, zoomem byl myslen objektiv.
Ma objektivy canon 75-300 a 28-80. Takze bych asi zustal u toho canonu. Teda jestli nebude problém jak popisuje wolfy.
Potřebuje jestě objektivy dva, na makro a širokouhlyV tuto chvíli bych to taky neřešil a zůstal u Canonu. Tady jsou dvě velice slušná skla za slušný peníz
Tokina 12-24
100mm makro
Ma objektivy canon 75-300 a 28-80. Takze bych asi zustal u toho canonu. Teda jestli nebude problém jak popisuje wolfy.
Potřebuje jestě objektivy dva, na makro a širokouhlyV tuto chvíli bych to taky neřešil a zůstal u Canonu. Tady jsou dvě velice slušná skla za slušný peníz
Tokina 12-24
100mm makro
CANON EOS 5D, 70 - 200, Sky-Watcher Star Adventurer
Canon nebo Nikon?
Ja osobne bych si vybral neco jineho:
Tokina AT-X 116 PRO DX
A na makro mam
Sigmu 150 mm F2.8 EX APO DG HSM
Ale to je na kazdem, jake kdo ma priority
Tokina AT-X 116 PRO DX
A na makro mam
Jsem zacatecnik, ale lecim se 
Canon nebo Nikon?
Vejr napsal:
A na makro mam
Tahle 150mm makro sigma se mi mimoradne osvedcuje na Astrofoto, velmi pekne kresli i na plnou diru 2,8 a po barevne vade ani pamatka.
Jen spravne zaostreni na 2.8 je celkem honicka...
Nejaky snimek jsem daval do tematu o NGC7000...
A na makro mam
Tahle 150mm makro sigma se mi mimoradne osvedcuje na Astrofoto, velmi pekne kresli i na plnou diru 2,8 a po barevne vade ani pamatka.
Jen spravne zaostreni na 2.8 je celkem honicka...
Nejaky snimek jsem daval do tematu o NGC7000...
Pavel Vabrousek
Canon nebo Nikon?
Ja jsem s ni zatim zkousel jen M31 a byl jsem mile prekvapen, na to ze to byl muj prvni snimek Ale puvodne jsem si ji kupoval na hmyz ;D
- Jakub
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Canon nebo Nikon?
Vejr napsal: Ja osobne bych si vybral neco jineho:
Tokina AT-X 116 PRO DX
A na makro mam
Ale to je na kazdem, jake kdo ma priorityO něco více peněz, ale volba je to taky určitě dobrá. S 12-24 a 100mm tokinou mám vlastní zkušenosti a tu 12-24 jsme ptotáhli i srovnávacím testem a vedla si velice slušně. Tokina jako taková má velice zdařilá skla, takže předpokládám, že i ta novější 11 - 16 bude luxusní sklo.
Vabra: jak je na tom ta sigma po mechanické stránce?
Ale jak píše Vejr, je to vždy jen volba fotografa. někdo rád proužky červené, jiný stříbrné či zlaté ;D
Tokina AT-X 116 PRO DX
A na makro mam
Ale to je na kazdem, jake kdo ma priorityO něco více peněz, ale volba je to taky určitě dobrá. S 12-24 a 100mm tokinou mám vlastní zkušenosti a tu 12-24 jsme ptotáhli i srovnávacím testem a vedla si velice slušně. Tokina jako taková má velice zdařilá skla, takže předpokládám, že i ta novější 11 - 16 bude luxusní sklo.
Ale jak píše Vejr, je to vždy jen volba fotografa. někdo rád proužky červené, jiný stříbrné či zlaté ;D
CANON EOS 5D, 70 - 200, Sky-Watcher Star Adventurer
Canon nebo Nikon?
Taj 11-16 by mela byt ostra jak britva (viz testy). Ale hlavne je pekne svetelna. A protoze ja ji budu potrebovat predevsim do interieru, sel bych radeji do te. Ale jak rikam - to je muj vyber, kazdy ma jine pozadavky
Canon nebo Nikon?
Jsem cerstvym majitelem Tokiny 11-16, casem udelam nejake testy a dam je do prislusneho tematu, zatim jen prvni dojmy :
1. pri tom rozsahu je to spis jako pevne sklo, zoomem si clovek kompozici moc nevybere, ale diky tomu jsou lepe korigovane vady.
2. vysledky odpovidaji testum, i na "plnou diru" ma skvele rozliseni, za ty penize je to dobre sklo.
3. jako vsechny Tokiny ma barevnou vadu, ale vyrazne mensi, nez starsi 12-24.
4. mam obcas pocit, ze s mym Canonem 20D trochu hur ostri na AF, prece jen to neni od Canonu a neni to USM, jako vsechny me ostatni objektivy. Ale pri tom ohnisku to ostreni neni kriticke. A vyborne se ostri manualne - mechanika je proti beznym Canonum lepsi.
Jen tak mimochodem, tohle je Mesic, vyfoceny ohniskem 12mm, vyrezany z vecerni krajinky (vyrez 1:1) : :D
Jeste jednou s vytazenym kontrastem, krajinka zmizela, ale je trochu videt ta barevna vada :
1. pri tom rozsahu je to spis jako pevne sklo, zoomem si clovek kompozici moc nevybere, ale diky tomu jsou lepe korigovane vady.
2. vysledky odpovidaji testum, i na "plnou diru" ma skvele rozliseni, za ty penize je to dobre sklo.
3. jako vsechny Tokiny ma barevnou vadu, ale vyrazne mensi, nez starsi 12-24.
4. mam obcas pocit, ze s mym Canonem 20D trochu hur ostri na AF, prece jen to neni od Canonu a neni to USM, jako vsechny me ostatni objektivy. Ale pri tom ohnisku to ostreni neni kriticke. A vyborne se ostri manualne - mechanika je proti beznym Canonum lepsi.
Jen tak mimochodem, tohle je Mesic, vyfoceny ohniskem 12mm, vyrezany z vecerni krajinky (vyrez 1:1) : :D
Jeste jednou s vytazenym kontrastem, krajinka zmizela, ale je trochu videt ta barevna vada :
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Canon nebo Nikon?
Jakub napsal:
Klasicka EX od Sigmy, po mechanicke strance si neni rozhodne nac stezovat...
Klasicka EX od Sigmy, po mechanicke strance si neni rozhodne nac stezovat...
Pavel Vabrousek
Canon nebo Nikon?
Vabra napsal: Klasicka EX od Sigmy, po mechanicke strance si neni rozhodne nac stezovat...Ja bych jednu stiznost mel - ma debilni krytku objektivu. Kdyz je nasazena slunecni clona, hrozne blbe se vyndava a nandava. Zlata nikonacka. Ale to je opravdu minimalni problem, kdytka se da pouzit jakakoliv jina. Ale jinak si vazne nemam nac stezovat
Canon nebo Nikon?
Takze, v objektivech zacina byt jasno. I kdyz ne tak docela po financni strance v tech tokinach a ta sigma na makro je dost lakava. Ted uz jen ten Canon, kazda rada dobra.
Hold sestricka se trochu prohne. Financne
Hold sestricka se trochu prohne. Financne
Maksutov-cassegrain 152/1900, bino Bresser 16x50, 2x zahradní malotraktor, 1x štípač na dřevo, srovnávačka s protahem 400, spodní fréza, 1x tragáč, atd