Začátečnický sraz z okolí Kladna
Jo, kdykoliv si někdo na astrofóru koupí nový dalekohled, tak se alespoň na 14 dní zatáhne.....a to jsem si koupil jenom 110 mm katadioptr....
LightBridge 12 palců; Vixen VMC 110L; triedr 10x50; okuláry Pan 24mm, Hyperion 17mm, SW Planetary 7mm; filtr Astronomik UHC-E; Atik 16IC; stativ Celestron s Alt-Az hlavicí; HEQ5 Pro
TULEN - máš pravdu, koupil jsem si ho akdyž sem si ho vezl tak bylo opravdu tak (krásně) že by mě ani nepřekvapili trakaře...Do té doby krásně ani mrak
...Já mohu maximálně do příštího týdne, pak jedu na tábor na 3 týdny...Tak ze zkusíme dohodnout na dobrém termínu a na bezmračnou oblohu ahOOOj všem 
jo ještě malinká drobnost...Rodiče by me prý odvezli ale ne až tam do Žatce...Bylo by možné, bližší stanoviště? ale čistě záleží na Vás 
- astropintr
Coreysek napsal: jo ještě malinká drobnost...Rodiče by me prý odvezli ale ne až tam do Žatce...Bylo by možné, bližší stanoviště? ale čistě záleží na Vás 
Můžeš být klidný, myslím, že dříve jak na konci srpna to asi nestihneme, teď je vysoko Měsíc, takže se pozorovat moc nedá, pak odjíždím pryč, takže opravdu až ke konci srpna.....

Můžeš být klidný, myslím, že dříve jak na konci srpna to asi nestihneme, teď je vysoko Měsíc, takže se pozorovat moc nedá, pak odjíždím pryč, takže opravdu až ke konci srpna.....
Skywatcher Newton 250/1200 na EQ - 6&&Skywatcher ED refraktor 80/600 na EQ - 6&&Canon EOS 350 D neupravený&&triedr 10x 50.&&binar 25 x 100
tak to je super - hodí se to i pro mě 
Coreysku, kdy přesně odjíždíš? Příští sobotu vychází Měsíc v 22:43 SEČ a bude den po poslední čtvrti, to by se něco odpozorovat dalo těsně před tím, než vyjde, a i po východu Měsíce půjde pozorovat určitě Jupiter....a krátery na Měsíci jsou taky pěkné pokoukání
Petr
Petr
LightBridge 12 palců; Vixen VMC 110L; triedr 10x50; okuláry Pan 24mm, Hyperion 17mm, SW Planetary 7mm; filtr Astronomik UHC-E; Atik 16IC; stativ Celestron s Alt-Az hlavicí; HEQ5 Pro
TULEN - já mohu maximálně do čtvrtka..pátek odjíždím...Tak nevím, napiš